@Oneo што педијатар е таа вашата, јас би ја сменила одма. Како баби на чешма, дебело било, не било тоа добро, требало испитувања ама не знае кај да те прати. Па и јас знам така да кажам. За да не ти е мисла однеси си го уште на едно мислење, јас така би направила. Ама според мене можат сите да му грицнат од газето. Нека си цица кога сака и колку сака. Не значи дека ќе качува така секој месец. И моето првите два месеци качи по 1400, па после почна да намалува, по 700, 800 грама.
Леле сега го гледам и моево, си викам и ние да не сме дебелки прегиби, салце, образи, гушка - мислам преку ноќ и се направија. Мали се родивме, 2.640, а сега е 4.700 / 8.5 недели сме. Последната контрола педијатарот спомна за ред за доење, минимум на 1.5-2h. Јас не го слушам - давам чим закемка. Ама ќе почнам да ја заигрувам, залажувам, да не биде ептен секој саат со цицето
Децата наддаваат на тежина на почетокот повеќе а потоа помалку..И да доено детенце не е дебело детенце...Никогаш не сум слушнала дека педијатар за исклучиво доено бебе ќе каже дека е дебело. Ај за тие што се на ад можеби но ова ...цццццц.Посети и друг педијатар..
Абе не е поентата на муабетот да се замислуваме сите секоја од нас најубаво си го знае бебето и колку му треба за јадење. Јас искрено не сакам цело време на цице да ми е. Не е убаво ни за мене ни за него. Иначе и моето е со витки и подбрадок. Сеа на режим го стаив хахаха
На бебе до 12 мес. не треба да му се скрати млеко, посебно не ако е на доење. Ќе почнат скокови, ќе се менуваат и повеќе ќе бидат активни па нема да висат по цел ден на града, а некогаш ќе ги молите за да цицаат. Еден пролив да добијат ќе им падне килажата После 4,5 месеци секако помалку качуваат тежина, па бебе не може ни да биде дебело, затоа и не треба диета. .
Моево бебе ја прифати само цуцлата на Philips Avent зелената уште од болница и до скоро ептен ја сакаше ама сега ја плука како и сите други што ги имаме. Пошто далеку полесно заспива со цуцла и можам да го смирам за да седи во количка , да ми препорачате некоја што би имало шанси да ја прифати. Да напоменам дека на babylove не ги прифаќа, исто и на чико. 3++
Ama dete ili bebe....ako e 2-3god dete i e debelo so golemi crveni obrazi e drug muabet ako e bebe od 2-3mes po mene e drugo
Од каде го имаш земено и колку пари? И како функционира, не влече правосмукалката многу? Чудно ми е некако
@Oneo еве прочитај го ова https://www.instagram.com/p/CGfjdevsIUS/?utm_medium=copy_link Инаку, поголемото синче мое ти кажав исто така напредуваше премногу, дебелко бебе, цело витки беше првите неколку месеци, сега си е најнормално 4 годишно активно, енергично дете, со нормална килажа. Се бориме за јадење сега да не речам.
Таква и е ме загрижуваше тоа дали треба да и течна да не е случајно проливче не знам да направам разлика...
Neso ne mi e jasno okolu temperaturive....rektalno merenje do 38 za bebe ok bilo, a koi se granicite za merenje so beskontakten? Bebevo mi digna vcera temp 38.2 mereno bezkontaktno i dadov sirupce. Sigurno da merev rektalno nemase isto da pokaze ili prilagodeni se ovie....
Tecna i/ili ligava....ne moze da e drugacie i mlekoto e tecno. Proliv ke primetis po brojot na kaki vo denot,potecna ne veruvam deka moze da e
Течна, златно жолта боја. Ако се сомневаш во пролив мислам требаше за кратко време да ја полни секоја пелена.
Beskontakten sekogas poveke mi pokazuva, i koga e visoka od pamet se vadam. Jas otprilika so ziven i beskontakten imam zabelezano pola stepen pa i stepen razlika