A obicno kolku kaki na den se? I jas mislam deka so 2 na den ne ke da e proliv nego tecno vlaga tecno izlaga
Како мериш? Под пазуви или во газето? Кај што ја прими вакцина ми кажаа под пазуви ама незнам колку е точно. Во газето не можам, ми мрда многу.
Meri pod pazuvi isto kako ti sto meris, jas so edna raka i mavtam so igracka a so drugata raka i ja drzam nejzinata raka svitkana vo lakt sprema mese
Течна златно жолта боја ама можебини да ти изгледала така како прочивче ако во моментот се измочкала па де разлрала повеќе каката.
Јас да и го пуштам буцо мој на твојава, шлог ќе ја удри 3 ипол месеци е, а има 8 кг. Ни на крај памет не ми е да правам испитувања или да воведува рестрикции. Ниту докторкава ми спомнала такво нешто. Прашува само дали е на доење и толку. Ти имам пишувано дека и големата ми беше такво бебе, па засега на 4 год е права манекенка
На чајчево никаде не пишува дека е за од раѓање, му порачав на мм чај од анасон за новороденче, овој му го дале, тој ли е??
Да ректално ок е , колку и да ти измере ќе одземаш секогаш 0.5. Безконтак. знаат да бидам зафркнати или ќе ти се погоде точен или не. Јас имам на Браун за во увце и на чело , во увце точен е секогаш на чело знае да ме зафркне некогаш и не ни мерам на чело. Секогаш премери со живин. На 38.2 освен ако не ти е кенкава омалаксана не давај ништо , остави да се изборе сама.
Devojki moeto bebce e 6 meseci poslednive nekolku dena go primtuva preku den vo son se streka kako na pocetokot. Dali nekoja majka go ima zabelezano ova??
Go.proveravav i jas nasiot na microlife e so ziviniot doma. I kaj mene i kaj maz otprilika tolku 0.5 razlika imase. A togas i dadov poso za kratko po tusiranje bese toa merenje, da pocekav ke se kacuvase uste i bese i topla i kenkava i glava i oci i pagaa
Kako be ne smee sekoj den po banjanje so stapce i gi cistam. Ne go brcam ko na sebe ama skolkata i na pocetok na otvorot....sobira zuto stapceto
Со чепкалки за бебиња.Мене уште во болница за време на обуката ми кажаа да ги чистам со чепкалки, само нежно и повеќе надворешниот дел без да навлегуваш внатре во увцето.
Пробиотикот ваја има како парчиња внатре или мојот се расипа зашто го оставив на повисока температура од 25 степени?
Јас го чував во фрижидер, па се направија такви парченца. Ми беше шубе да давам на бебе, а и онака при крај беше.
Јас вчера го купив еднаш дадов и денеска гледам парчиња. Ќе купам нов и ќе го ставам во фрижидер. @Luna91
Јас не го чувам во фриж.ама и нема грутки...не знам,ако треба да го чувам во фриж.,не сум пак ни прочитала во упатството дали може.