Со чепкалки за уши за бебе ги чистам секој ден. Секако со нив не можи да одиш подлабоко, само на почеток се чисти. До сега му ги немаш чистено 3месеци ? Јас дури ги чистам секогаш излегува жолто.
Самата Ваја е со парчиња внатре, таква и е структурата, и пред секое давање на капки тррба шишето убаво да се протресе за да се соедини, си пишува на самата кутија, и тоа талог што е доле е од самите капки, не се расипани.
Имаме и бекутан, ама читав тука дека има мн шеќер,па земав на хип. И сега да му го давам ли Искуство некој со чајчево??
Јас го користев ама не го сакаше ич бебуш, 2 голтки со молење пиеше ама и толку му помагаше со мешето, добар е чајот
Омега уште не давам, а д3+к1 ги давам после бањање пред спиење поточно. Никој не ми кажа во кој дел од денот да ги давам и почнав од старт навечер да ги давам, бидејќи преку ден давам и други капки па да не и е многу.
Мајки, од кога да го седнувам малиот мој? Има точно седум месеци, уште не го седнувам во количка, а вака го држам во скут неколку минути како седнат и го седнувам на перница кога му давам каши. Тоа доволно ли е? Вака пргав е кога е легнат, се се врти лево десно, се дига на колена и го дига газето кога сака да се префрли од една на друга страна. Буквално на сите страни е. Можам ли да го возам во количката седнат, таман ли е временски, ич не се разбирам?
Треба ортопед да ти одобри зависи од бебе до бебе…ние сме 6+++ и веќе ни дадоја зелено светло за седнување, а за во количка на 45 степени уште на 4 месеци ми одобрија
Kako gi lazete bebinjava za da pocnat da se vrtat. Mojava se vrti od grb levo desno celo vreme za cicanje i onaka ama ne stiga skroz na stomak...stavi ja na podloga si lezi. Koga e na stomak se utepuvam od maftanje so igracki na site strani taa mesto da se preveti, se mkne i rotira ko skazalka na saat
Ич не се мачи да ја залажуваш, за некој ден ќе се заврти и без тоа. Многу брзо има нови реакции кај бебе, до вчера едвај следеше играче, денес фаќа со рачето по тропките и ги носи во уста, плус денес еве го на глас се смее се кикоти, душа ми се наполни.
Девојки ми треба совет.. Бебе е на цицање само 3+++ некако ми нема качено на килажа дури и како ослабена ми е ... Дома ја мерев 6кг и пред 3 н и сега дали толку е точно или стварно не качува не знам на педијатар сум дури на 23ти. Има намалено и со јадење дали од жешково не мочка како што треба ... Совет ?
Како расти така сѐ помалку ќе качува на килажа. Може да ти делува ослабено и ако е извишена. Не паничи мами, супер си е беба. ❤️
Извишена е а и многуууу активна по цел ден нема застанување се превртува се исправа сака да лази ама нема сила па пишти се трга за се живо за да почни.... Ме збуни килажата и пред 3 недели исто а и сега а можи и јас толку мерам ... Ах ова жешково ептен не чини ни јади ни мочка абе ништо .... Фала мами