Ќе си дојдиш за скоро во златна Македонија. Баба ќе и дава без леб да јади (малку да ти се посмеам мама ) Супер си е Иринчето, мајка ѝ е Миле паника. Ве гушкаме! ❤️
Ех со тоа без леб без леб 40 кг се поправив скоро дупло од тоа што бев..... Мама е паничар ептен ама ме нервира вакво време а имам млеко прееска се одмолзив рачно оти не сакаше да цица 50мл за 5 мин ... Тоа е ќе се смирам и да не паничам Гушки до тебе мама и Јован
Може и е жешко, може Може ѝ е жешко, ни ние не јадиме исто кога ни е жешко. Плус е во период кога е преактивна, си троши, а и сама велиш извишува. Помина времето ко ставаја по кило и пол, сега нека се истенчат малку.
Majki dali vasite bebinja podrignuvat na sekoj podoj Nie ne podrignuvame ama pak nema ni gasevi 8 dena sme
Моето скоро и да не подригнува, ептен ретко.По пола саат ја држам на рамо ама ништо.Се случува да ика почесто.Исто и кај нас се смирија гасовите.
Имаше некоја мама тука постирано потпирачи при спиење. Бебево мое само на десна страна спие... колку и да го вртам пак сам се враќа Би ја замолила да го постира пак... не можам да го најдам ))
Мамички ние ке полниме 5 месеци за 10 дена,сабајлево приметив кај малава многу и паѓа косичката,нормално ли е? Имате ли вие ваков проблем
Не се грижи мајка, првата косичка на сите би требало да им падне. Само кај некое повеќе кај некое бебе помалку. Обично кај што лежи/спие на чаршавчето остануваат влакната. Кај нас само позади и остана не и падна. Ама многу брзо почнува да им расте нова.
Така беше на почеток кога се менуваше првата косичка а сега дека веќе 5 месеци и баш ме исплаши,влакна насекаде,ја погалив по косичката и што да видам влакна паѓаат...а баш и расте периодов и се израдував.....се надевам дека е нормално и во овие месеци да паѓа и да се менува,фала ти срцка
Мами и од шо е активна помалку качува. И мојата цуцка коа е будна цело време мрда и на контрола коа бев докторката ја виде и вика леле Калинче ама си активно и темпераментно бебе. И ми вика не очекувај да ти качува многу килажа види колку е активна, многу троши така да ич да не се секираш и да ми ја изгушкаш Иринка
Аи леле цуца најмила Калинче златно детенце ..... Сигурно од тоа не качува толку на килажа фала ти мама ќе ја изгушкам и ти да ја изгушкаш
Значи сношти бебе од цице не мрдна ти тргни тоа разбуди се дали од што не беше јадена иначе или заби почнуваат незнам
Ако ви е за утеха, мојов секако вришти. Легнат, исправен, в раце, на сите можни начини и нивни варијации И по најново, цицката не е за цицање, туку за да и прави 'бууу' со лигушки. Тек сме на почеток на 4ти скок. А ако 5ти скок е полош од 4ти,чувајте место в лудница, јер ко не полуди тај није нормалан.