5 недели трае 4ти скок и баш на средина на 17тата недела е громчето. Ама веројатно и немате некои промени во расположението и однесувањето, блазе тебе мама.
Имаше мината недела. Беше покенкав, ама мислев дека имаме променето средина зошто на одмор бевме. Ќе да бил скоков. Сега ок е.
Мене ме загрижува бебево мое зошто постојано сака да спие на лева страна и најпрво само левата рака си ја примети и само таа ја ставаше у уста ама ај после почна и десната. Сеа па си ги откри прстите на нозете и пак само со левата рака посегнува по нив. Изгуглав и се испопаничив нешто проблеми со мозокот вака така.. вака двете раце ги движи исто до душа десната како некогаш повеќе да и е во тупаница ама не толку често. Коа ке ставам играчка во дланките и со двете раце држи..Нз дали да ја носам по невролози аман само го тормозам детево и тој гугл веќе
Мајка ај изгаси гугл. Мојата повеќе со десна фаќа, деснак е ваљда сите сме во фамилија... Не знам од кога почнуваат да се класифицираат децата во леваци и деснаци ама може е твоето левак пример...
Ние немаме ниту еден левучар во фамилија, испадна синко левак да е. До 2-3 год не знаев што е, фаќаше се со двете раце, претежно со лева, на лева страна спиеше, па кога почна лажица да држи де со една де со др рака. Не читај многу, само паники си ствараш. Прво таа страна си ја осознава после другата. Може и твоето ќе е левучарче!
Moeto si ja gledase samo desnata i sega groto taa e vo usta napikana....ne se stresiraj ke da ti e levak deteto
Мајки како чистите носе на бебе еден месец? Докторката рече да земеме капки солен раствор и да му ставам оти како да хрчеше малку. И зедов вакви како на сликата ама сега уште повеќе ми хрчи посебно изразено е навечер и како тешко ми дише. Како да му помогнам, како чистите вие?
Nemam iskustvo so Babygal, jas marisol zedov, i kapnuvam po 2 kapki vo dvete nozdri, ke kivne i tolku. Nareden den pak isto. Da, znae pak da hrci, ama na periodi. Za cistenje imam nose frida, mada dosega ne mi zatrebalo za cistenje, deka sama se cisti, ili so kivanje ili vo kapenje. Ako nemas takvo za cistenje nose, nabavi si-sekako ke ti treba
Ja polevam so voda vrz glava pri banjanje i i go stiskas noseto so tetra ko da go duva. Ako ne izlezat taka sledno banjanje prvo ke prsnam kapki sinomarin imam i pak istoto. Do sega i iskacaat. Nekogas moze i so stapce za usi da zacistam ako go gledas a nejke da izleze
@Lili4e @Pacient srna @Kaja991 Vi blagodaram majki, ke probam I taka I jas ja polevam so voda na kapenje ama ne sum probala noseto taka da i go stisnam. Inaku vakvi kapki mi rekoja demek na malo netrebalo so prskanje neznam zosto tuku kapki da bile. So aspiratorce nemam probano da vlecam.
Mene ovie pedijatar mi gi preporaca so prskalka se. Inace noseto dole nekolku pati stisni pusti samo pazi da ne potfatis od koskata gi boli....ja ednas utnav koa vikna beba...vaka se buni se trga ama zavrsuvame rabota
I jas mislam podobro e sprejce, kapkite koga mu gi stavam naednas neubo izgleda mu doaga i se vcrvenuva celoto silno place.
Majki sto znaci zelena stolica kaj novorodence,imame samo 5 dena,nokva kakase ubavo zolto kako senf,utrovo samo zeleno kako brboshki bukvalno ,isto primetiv i toplo glavce
Се чува ли сирупот за температура во фрижидер или доволно е на дневна температура,некако е топло затоа прашувам? Иначе не е отворено шишенцето нов е.