Здраво мајки Дали некоја од вас користи марама за носење на бебе и ако да од каде ја зедовте? Бебо несака да се вози во количка, па кога и да излеземе во еден правец се вози, за назад мора да го носам и плус количка да туркам, инаку сме 2+месеци И уште нешто, дали вашите ги пикаат рачињата во уста и се лигават, се мислам заби да не никнуваат ама рано е
Malata mi kaka veke 10 dena zeleno, 1 vo denot, vaka si e vesela si, spie, jadi se normalno, na pedijatar mi velat se e ok, ne e strasno, mi smenaja samo probiotik proven od denes da davam, i za 3 dena da se javam, samo. Na adaptirano mleko sme (bebelan) se mislam da smenam i mleko, grcevi nema epten kratki se i pominuvat so cajce i topla pelena.. Mnogu me zagrizuva bojata na stolicata. Dali nekoja majka koristi proven probiotik, do sega koristime waja, od bio gaja fati zapek
Марама сеуште немаме земено, мојата сака да се вози во транспортер но никако во корпа.Сега сака се да гледа околу неа а од корпата не може и се нервира.Да не е проблем и кај вас тоа? Инаку рачињата цел ден и се во уста и тоа пробува цело раче да го пикнеВаш вчера и кажав на докторката рече дека е нормална фаза, не се запчиња, а баш така личи како да се запчиња
Да не те загрижува воопшто бојата, исто е и кај нас, скоро цел месец и е зелена и тоа баш зелена.И на претходната контрола а и вчера кога бевме во Ремедика ја прашав докторката и ми рече дека е нормално и дека тоа е од ад што го пие.
И ние сме 2 месеци и веќе неколку дена ама баш се лигави, и бабулиња и излегуваат од уста мора рачето во уста да го стави.. А марама јас сеуште немам користено... само во транспортер се возиме, заљубена е во него.. во корпа никако неможи да гледа и плачи... а во транспортерот си ужива
Kako vi sedat vo toa alal da vi e...jas so teski maki na odmor.mojana ic ne go saka. Pat sto se vozi 2.5-3 saati go vozevme 5+...ako e budna max 20min mozes da sedi vristi do zajduvanje. Duri sega na polni 4mes na 2-3 pati niz skopje sedese.mirna dali deka gleda veke ne znam. Ama zatoa na korpata masta i ja izvadivme samo malce tendata da e podspustena i da gleda i ima mrezicka od strana se otvora za da gleda
Немам искуство со марама ама уште да не е жешко,ќе се потите. Прашај педијатар за кенгур, ама пак ќе ви биди жешко. Јас само во транспортер го возам, во корпа нема шанси, плачи. Пробајте во транспортер. Стави му некои играчки да висат. Рацете тупани и цели ги става во уста. По цел ден ги лигави. Нормално е. И јас само барам лек, готово оќелавев мислам. Па косата ми е долга до половина,врие од огромни влакна секаде Цел ден само во пунџа ја собирам и пак влакна насекаде. Сите велат период е ќе помини
Многу се ефикасни, ние сме на ад во секое шипенце му ставав многу му помогнаа, за разлика од колиеф што треба да ги чекаш 15мин за да почнат да делуваат
Мене криво ми е за корпата, два пати ако ја ставив и пишти корни, а во транспортерот милина. Цел ден да може би седела хахаха, си заспива без проблем Абе убавини
Ги користам цело време и многу сум задоволна.Вчера бебе направи два месеци и баш докторката ми кажа да ги редуцирам а понатаму целосно да ги исклучам зашто нема потреба повеќе од нив, нема грчеви повеќе.Мислам дека од нив и се средија грчевите на почеток.
Исто и мене, а баш е добра корпата, баш и поради неа се одлучивме за поскапа количка.Многу е подобро за бебе да лежи во корпа отколку во транспортер, ама не сака никако.
Мојата па нема гајле. Си ја обожава корпата. Од коа се роди се у корпата е. Транспортерот ми е најнекористен пошо поретко идеме со кола негде. У корпата си ужива. Дали така се научи од ептен бебе не знам ама дефинитивно не згрешив што земав 3 во 1 количка.
И ние сме во корпата и се учиме бидејки не сака баш многу, за разлика од првото што не правеше ич проблем, а транспортерот ни е статичен во кола.