Здраво мајки вчера вечерта беби беше тешка за заспивање,освен што преткаше со рачиња ноџиња додека заспие и во текот на ноќта на будење приметив како да ја чешаат очиња и носето барем така се однесуваше цело време со рачињата по лиценцето поминуваше,ви се случило?Може да е вознемирена од стомачето или може друга мака да има ,инаку 8 недели и 2 дена е.
И двете се тиква, само што мислам дека разликата е во тоа што ги има во различен период во годината и затоа се со различни имиња, Buterrnut squash ја има преку цела година додека Pumpkins ги има само зимниот период.
Majki sto me sovetuvate utre imame zakazano za vakcina 2 m e bebce sabajlevo primetiv zatnato nose .Ednas ja odloziv radi toa I sega Pak eve ...Dali ke e problem ako ja primi taka?Dali nekoja ima slicno iskustvo?
Mojarta e non stop so zatnat nos sekoj den mrsuli cistime normalno e toa im.se puni od prasini,od suv vozduh od klima i.slicno. ke si napravite ks i doktor go.gleda bebeto pred da go bocnat nema sto nie da mislime si ima koj znae da kaze
Незнам кој е нормален број али до 40те дена мојава немаше само мочкана пелена, се беше какано хаха. По 10 памперси мислам дека менував дневно
Сосема исто,дури и во тек коа ке менувам пелена знае да испушти па пак уште една нова пелена . Потоа само што ке ја однесам до кревтече ке слушнам некое течно прденје и пак односно три пелени во рок од 20 мин .Сега имам уште едно прашање колку треба да е течна столицата на новоренчињата,секкако коа ја гледаме во пелена бидејки пелената апсорбира не изгледа течно ,но мојава ја факам во живо да гледам како кака и баш е течна и ја испушта наеднаш голема количина,и и го слушам прдкањето и е течно,дали е ова нормално ,јас секако на следна контрола ке потенцирам за ова
Znam Jas deka gi pregleduvaat tamu ama ne se zamaraat mnogu I da e nastinata ke ja bocnat znam I takvi slucaevi zatoa si ja tupam glavata
Мајки незнам каде да пишам може ќе знаете сакам да ставам на стапалата парасофтин многу ми е сува кожата после бременоста Дали сте користеле и дали смее за време на доење? Во упатството немаше назначено
Душички се ај ваљда за брзо ќе им помине.Ме збуни што се допираше по носот и очињата...плус навечер и кркори носето викам да не и е нешто друго Секако сме на контрола и баш ми е стресно.
Мамички до кога ги возите бебињата у корпата за новороденче? Од кога почнувате во тој додакотот за седење шо е?
После 4 месеци, ако даде ортопед зелено светло, може во седиштето под агол од 45°. 3-4 столици со златно-жолта боја, полутечна конзистенција, во количина колку споени палец и показалец. Ќе направиш крвна слика. Пред вакцина секако го прегледуваат бебето. Ако има потреба, сами ќе ја одложат вакцината. На ова време, на сите им е затнат носот. Па дури и на возрасните.
Toa sto se doprira po liceto e najverojatno od nervoza deka Ja maci meseto a za noseto izgleda taka e kaj site bebinja ne e strasno majka mozis da I stavas fizioloski rastvor vo noseto da se procisti I ke pomini