Кога почнуваат да држат работи во раце поцврсто бебињата? Му давам работи за во уста, ама ги пушта одма и ги става двете раце. Се црвенее околу устата од лигавење
Мало ти е уште. Секое бебе е различно ама еве мојава од 5 месеци држи веќе стабилно знае дека има нешто во раце и знае како да го држи. Инаку држеше ама не така цврсто и давав ама ќе го вртеше и не знаеше да го погоди во уста и го фрлаше. А за рацете и моево тој период кога беше 2-3 месеци премногу ги ставаше и се лигавеше, потоа допре. И сега пред 1 месец пак почна да ги става ама барем не се лигави Послатки се рацете од играчките
Nie sredina negde na cetvrtot skok gi naucivme ovie raboti, bas posuvav vo taa tema kolku sum zadovolna, razvirni koordinacija oko-raka i oko-raka-usta… okolu 4 meseci polni nauci sve ova ama sekoe bebe e razlicno
Jas ne i go namestiv tocno na 4 sakav uste da si ja vozam vo korpa ama eve ja 4mes i 10 dena e veke pocna sama da kreva glava i noze za da sedne taka da vreme i e epten....koga ja podigam za na trotoar kolickata se mi se cini ke izleta poso korpite nemaat kaisi
Мамички настинка ли е 37.5 температура и на два пати зелено се искака,што можам да и дадам превентивно?
37.5 mislam deka se tolerira kaj Bebe.Se sto e Nad 38 se smeta za pokacena temperatura taka mi imaat kazano.Prvo da se rasobleci I da se istusira so mlaka voda a ako ne spadni temperaturata togas mozis da mu dades daleron sirupce.
Sea te citam me zamisli...poslednava kaka mavase malce na temno zelenko,temp ne merev ama vcera bev izlezena so nea a duvase vo skopje...cel den mi se cini deka na nos mi "zbori",maz mi vika mrdnata sum eve ja spie ama ne hrci...ne znam i jas ako e nastinka na bebe temp mora.li da ima.od kaj da ja znam deka ete sum ja nastinala
Можно е да е настинка. Мене син ми исто имаше толку температура ама беше пропратено со мрсулки и кашлање. Педијатарот ми кажа за температура се дава нешто само ако е над 38,5 до тогаш да се расоблече, да се истушира…
Ја фаќаат ли оваа ? За син ми имав слични купено нз дали беа на авент или на томи типи, ама не ја сакаше. Малечки ли се овие ?
Моето одма ја прифати. Без неа не можеме Други немам пробувано. @kostovaivana Какви се тие? Има од Авент исто или? Би прашала по аптекиве ама не знаат бе ништо. Кога ја барав оваа ме гледаа како кокаин да им барам. Едвај ја најдов и тоа среќа ја имав видено тука по форумов на слики.
@Emotional123 Моево има 7 месеци скоро уште неа ја цуца…има од истава линија 3+ ама никако не ја сака…и случајно пред некој ден најдов на интернет еден како каталог од Авент таму пишуваше зелената дури нема заби, таа другата лилава што е 3+ за кога ќе има заби
Podlogite za bebinjava kako gi cistite na dnevno nivo? Ne mozam sekoj den pod tus da ja ribam...nekako so sto i da brisam ko da mi ostanuvaat prasinki
Анатомски се оние обичните лажливки. Јас сега се мислам каква да земам. Ова зеленава ја фаќа чат пат. Тука прочитав дека на авент софт натурал биле добри и ги фаќале деца шо не обожаваат цуцли. Па ваљда таква ќе земам да пробам.
Софи ја сака, ама ако му ја држам јас. Уште нема координација рака-око и не знае да си ја погоди устата и се нервира.