Za kratko ke mu tekne kako treba bez gajle. Malku ni se razlika ko sto znam ama sea bas toa se uci do skoro i mojata se nervirase sea i tekna deka moze da ja zgmeci i brcne vo usta kako saka
Usite sekoja vecer po banjanje ama samo skolkata ne brcas vnatre. Nokti mozes isto vednas posto e toplo,jas na mojata i turav rakavicki od strav za secenje nekolku nedeli ama ladno bese sekako koa se rodi. Ne e strasno secenjeto
Јас увцињата со тетра ги чистам после капење, многу ми мрда, ми е страв со чепкалка за уши. А ноктите прв пат со ножичка му ги исеков ко си дојдовме од болница, 3 дена стар беше. И одтогаш редовно му ги сечам, оти ептен се делка.
Браво за женската најумна. ❤️ Јас кај пробувам да ставам нешто, таму се врти. Каква борба е за носот невидена, за ушите ептен ми е страв да не го повредам некако.
Мајки дали некоја има искуство со воведивање на кашички (разредени) од слива, праска, круша на 3, 3 ипол месеци? Ова го добив како препорака од педијатарот затоа што ретко ми кака и некако поретко моча во последно време, а чај и вода не сака.
И мене ми дадоа ваква препорака, бебе какаше на 15 дена и тоа само по користење на клизма. Сепак почекав до 4 месеци па почнав со пробување вкусови и бебе почна редовно да кака. Сокчиња и чај воопшто не нудам, вода одкако почнав со вкусови почнав да давам. Предходно користевме порталак сируп, ад млеко новалак ит по еден оброк дневно ама немаше некој ефект, пак само по клизма излегуваше. Консултирај се и со друг педијатар, види со овошниве сирупи и со ад млеково да не има кај вас ефект. Ако е само на ад сите оброци од ова ад давај ги, така сигурно би имало ефект..
Мене ми кака на 3/4 дена ама со многу плачење и грчеви, иначе го дојам. Некако ми е шубе да почнам од сеа со вкусови и разредени каши, посебно што за 3 дена одам на одмор. Ќе пробам денес со чајче малце од анасон може ќе го протера, а за сирупиве ќе разговарам со педијатар. Ако сте од Ск, кој педијатар би ми го предложила да побафам и негово мислење? Фала многу
Zaso ne probas samo so malce voda...jas na mojata stom ne mi kaka den dva odma i davam prevriena voda 2-3 lazicki....dali e do toa dali i doaga vreme sekako ne znam ama probaj. Od 2-3 lazicki voda niso loso ne mozw da i bide
Пробав вода прво вода ама ми ја плукаше, од чајчево колку толку 5/6 лажички бар испи па почна и него да го плука
Има ли некое апаратче против комарци за да се заштитиме и ние и да е безбедно за бебе? Знам мапез е спрејче за бебе да го мачкам, но мислев ете нешто за во соба сите да не штити? Исто педијатарот ми рече 50ка фактор да земам, во аптека ми рекоа многу е 50ка, ми препорачаа на frezyderm 25ка. Да не е малку тоа? Инаку бебе е 5 месеци и ќе одиме во Грција на одмор.
Imas chicco aparatce po site apteki go imaat.ima i za vo struja i na baterii. A za mackanje jas koristev na ekokozmetik 45 faktor. Imaat prodavnica Logona karsi centar bar (staro mcdonalds) vo centar ili online mozes da naracas
Јас користев раид за во струја со првото а сега имам лампа од топ шоп во спална. Иначе моево исто не кака редовно ама кога ќе поседи во релаксатор одма се олеснува од што е активен и прета многу со ноџињата