1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.494
    Допаѓања:
    5.250
    Пробај комбинација бејби лав и диа стоп…немаме никаков проблем со какање, веќе месец и пол сме на бејби лав, претходно бевме исто на комбиотик и кога користевме ваја или био гаја имавме проблеми со какање а со диа стоп никогаш сме немале проблем

На Hristinakiki02 и Lea.Messi им се допаѓа ова.
  2. Kaja991

Kaja991 Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    4.489
    Malata 3 dena od 120ml mi namali na 90ml, denes odvaj so molenje 60,si se smeska si se gleda, saka da ja shetame postojano da i zborvame, ne e placliva, nesaka da spie, ili ako zaspie stanva so silen plach kako da ja boli nesto, ke ja krenam ke se nasmej i ke prodolzi, navecer spie nema gajle.. Na 28mi praj 2 meseci.. Dali e mozno da e skok vo razvoj...?

3. Lilijan7

Lilijan7 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2019
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    477
    Како го чистите носето кај бебето? Јас повремено користам синомарин капки за нос. Дали е доволно само да се капне од капките во носето на бебето или треба да се влече и со аспиратор? Се работи за едномесечно бебе.

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    2.098
    И кај нас 2 недели пред да наполни 2 месеци беше хаос, не јадеше, вриштење, така да валда е скок во прашање и кај вас

На Kaja991 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    984
    Мајки... сакам да се шатирам во косава, а бебе цица :)
    Знае некој дали е безбедно? Педијатарот ми вика шибај, ама некако ми е шубе... што знам. А косава ми е ужаааааас, не можам да се гледам :(

На SummerGirl12 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.604
    Мојата е 2 месеци до скоро не и го чистев никако немаше потреба,ама почна да кркори а не и течат мрсулчиња,ставам физиолошки или синомарин и неколку пати и влечев со аспираторче.

На Lilijan7 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.108
    Било какви капки на база на солена вода, најдобро после бањање да ги шприцнеш. Ќе почекаш 5 мин да омекнат мрсулчињата и со аспираторче ќе шмукаш. Ако не излезат скроз, со чепкалка за уши ќе го повлечеш. Ние вака секој ден ги вадиме

На Lilijan7 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bremena

Bremena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    285
    Majki vo posledno bebuska pika mnogu race vo usta I se ligavi dali e mozno od toa da se pojavi osip okolu ustata?Od vcera primetiv sitni bruncina gi mackav so krema so cink ama uste gi ima bidejki racete I se postojano vo usta I nosntop e vodena.

9. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.410
    Допаѓања:
    5.251
    Бебе месец и пол,... претходно си прткаше почесто, а денес постојано си пртка...дури и во сон си крева ноџиња како грчеви ама не плаче и пртка постојано.
    Од шо е така?

10. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Не ја спречувам,она е 24/7 на стомак ама па мора малку и на грб да полежи нели?затоа ставам перница како граничник малку од малку да промени во спиење,страв ми е за градите,вратчето,главчето....знам дека она се мести сама како и е згодно ама некогаш треба и ние да реагираме нели?

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    860
    Од кога ви почнаа бебињата да ве гледаат директно во очи? Бебуш ќе прави 4 месеци за неколку дена и поглед директно во очи издржува до 1-2 секунди, се смее и си продолжува со погледот во таван, на страна итн. Иначе играчки убаво следи со поглед лево десно горе доле, само ова ме мачи.

12. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.590
    Допаѓања:
    14.376
    Мојава од кај месец дена почна. Сега на два ипол сите шо и зборат ги гледа у очи. Мене посебно, дур цица директ у очи ме гледа :inlove:

13. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.590
    Допаѓања:
    14.376
    Мамички каква цуцла лажливка да купам? Дајте совет. Лепотицава мајкина само цицка сака како цуцла. Земав на томи типи демек со форма на града ама нагон на повраќање добива од неа. Ноќе немаме проблем ама попладневните дремки со цицката у уста ги спие, пуштање никако :rofl:

14. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    29.071
    Пробавме многу, не успеавме да ја најдеме познатата на Филипс, па ни ја предложија оваа на Др Браунс како најслична. Огромна е, ама не ја вади од уста, многу си ја сака :D Дури сама си ја држи што ме изненадува затоа што има 1+ :):) C2A297C4-507F-4707-8616-EFDF3BF6E524.jpeg

На Oneo, Solen☀, kostovaivana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Si prdi be ne mu se sekiraj....mnogu se smesni diga u vis zima zamav i trrrrt:D

На Nefertiti., Lili4e и LivingGlam им се допаѓа ова.
  16. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    10.439
    Од два месеци некаде, без некој ден почна моето. Ако и зборуваш те гледа и се смее:rofl::rofl:
    Јас на babylove и дадов, од старт ја прифати:$
    Т.е ние се што е за в уста прифаќаме:rofl:

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Не сме некој обожавател на цуцли, ама кога ја префрлам од града на кревет и ја ставам за да продолжи да спие. Овие ги имаме ние и ги прифати без проблем, ги земав ради тоа што не се пластични и не и прават иритација околу устата. received_235275944693006.jpeg

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Solen☀

Solen☀ Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    На иста мака бев, баш се жалев по темиве дека не ми фати цуцла од сете се гадеше ( бејбилов, мам, нук, медицинската) се токмев и ја за авент ултра софт ама у задњи момент се решив исто како @marta993 и ја фати еве вечерва и си заспа со неа, моето цице може да здивне :rofl:

На marta993, IRBBB, Oneo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.494
    Допаѓања:
    5.250
    Марта, каде има производи на Др Браунс? Моето беше страствен цицач на медицинската од авент,7 месеци сме, не ја даваше за ништо ама последнава недела не ми ја сака…не знам дали општо исфрла цуцла или баш неа не ја сака…сакам да пробам нешто друго

20. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Не мора ништо се додека не се форсира ама и не се кочи бебе.
    Забораваме да гледаме на бебињата како индивидуи и ги третираме според книга.
    Самото бебе кажува кога е спремно за нешто и шо сака.

На Oneo, Estella и Mom_3 им се допаѓа ова.