Подобри и од инфлуенсерки сме хаахаах Така прави и мојот, ја држи кратко и ја плука. Ама барем не му иди на повраќање, па има надеж
Sto ste zapnale so cucli site ne mi e jasno, ako bebeto ne saka togas sto…. Nie ja obozavavme na avent ama se odvikna i sega ne saka pa golemo cudo ke odam ke baram moralo da cuca cucla pa posle da ne mozam da ja odviknam
Кога цица бебето и е 24/7 врзано за тебе , верувам мајкиве сакаат малце да здивнат ,нема ништо лошо во тоа
Ne kazav jas deka e loso, tuku 100 cucli probani i uste edna ostanala i gotovo so taa ke uspee mislam bez veze
Многу без потреба коментар, овде групата е за совети а не за паметување, некогаш доколку немате што паметно да кажете и советувате подобро преќутете...Нема глупаво прашање само глупави одговори...
Да се дополнам.... дека вчера бебе кенкаво и не спие си реков ќе земам цуцла на нук ... почна да се дави и ја фрли.... а шишенцето е на авент...може требаше да земам на авент.
Баш. Треба да кажуваме од фемина дека сме попуст да ни даваатн Ја сакам цуцла пошо е закачена на цицка нон стоп. На цицка се успива. Цицката и е све. Некогаш сакам 5 минути за мене или кога сум излезена да си ја цуца да се смирува. А плус некогаш кога не е гладна а сака само да цуца за да се смири се нервира дека од цицката и тече млеко и уште толку се расплакува. Е тука ми е најголемиот проблем у затоа барам цуцла! Не сум се запнала, мака си имам! Не и туткам со сила цуцла!
Јас имам 3 врсти и не ги сака и доаѓа нагон за повраќање ,а гледам слики во болница и кога излеговме си цуцала ,ама кога откри млеко од кај тече не и треба цуцла...не се откажувам на 2,3 дена и нудам еве слики првите 2 на авент другите од дм,а имам и нешто чудно за запчиња коа ке почнат(слика 3) ќе видам на тоа како ќе реагира
Мила од Ремедика ги имаат научено со зелената на авент за медицинска употреба. Нас ни ја дадоа од болницата пошто моето не ја пушташе да му ја земат хаха иначе читав ги имало и во Еурофарм. Компатибилни се со мајчината града и од лесен материјал па им делуваат антистрес
Знам мила, имам 2 вакви. Ама докторката ми кажа оваа до 3 месеци се препорачува после треба анатомска.
Тоа не сум знаела Како и да е не планирам да му давам веќе цуцла, му земав Софи глодалка и цело време со тоа се лигави. Веќе му почна оралната фаза
Ја држи Софи? Јас планирав да ја купам, но мислев рано е. Не држи уште ништо. Моето рацете не ги вади од уста, со нив се лигави цело време.
Биди упорна. Јас со сила му ја давав цело време и почна да ја сака. Таа со рачки му ја земав што е 0+. Сега со неа се дружи ама по сто пати ја фрла и само на чешма дремам
И јас сакам да и ја земам ама не ја интересира уште ништо освен рацете Последнава недела почна облеката да си ја тегне и пробува во уста да ја стави, а пак тетрата, а ја види право ја граба и преку глава, пола во уста пола на лице
Со тропалки го пробував дали ќе држи, ги пушта одма. Ај ќе ја купам Софи и ќе пробам. Рацете цело време ги чува во уста, како сладолед да јади хаха. .. Со рацете ме нервира се лигави и црвен е околу устата цело време. Исто, ако има нешто во близина одма со главата се врти и во уста.