Dada od prodavnica najdobro, eve ti linkce samo ovaa ja ima https://www.okaidi.com.mk/prekrivkavreka-za-spienje/223631-vreka-za-spienje
И ја ќе ви се придружам у шопингот Само ај @Bulibu да ми каже дали дебелина на вреќичкава е ок за зимо у топол стан шо се грее на парно? И дали може онлајн да се нарача?
Да, да таман ќе и биде јас во мај кога се роди ја нарачав уште се греевме дома ладно беше, така да таман ќе биде. Онлине нарачав, може.
Мајки размислувате ли за менѓувчиња на принцезите? ставивте? Ќе ставате? Кога,на колку месеци? Ние сме 5+и педијатарот вика да почекаме у случај да не ја фати со рака и да ја стави во уста,ама па како расте се повеќе збеснува и е поголема веројатноста да ја извафи тогаш од сега нели?
И јас на тоа се мислев ние сме 4 месеци и планирам сега да и ставам,од искуства имам читано дека што порано тоа подобро
Jas na golemata cerka i staviv koga bese mnogu mala dali 2 ili 3 meseci. No nemase kosicka i na slikite koga ja gledam samo obetkite na nea a taa sitnicka. Hehe. Sega za vtorava cerka sakam da i porasti kosickata pa da i stavam. Mozebi godina koga ce napravi. No sepak se mislam.
Мајкички,прва бременост ми е, ќе се породам во декември, од мерак почнав по нешто да купувам за бебе, ми треба совет, која е најпотребна гардероба за почеток кога ќе се роди, кој број го купувате повеќе 50 или поголемо и каде има убава гардероба по градов?
50 се многу мали.Најдобро 56.Јас имав земено премногу гардероба 56.Подобро да е поголемко отколку мало.Не купувај премногу зашто за 3 недели ќе треба да купуваш поголемо бројче.Најдобро да имаш повеќе 56, а може и по некоја 62.
Денес купив едни шпихозни 50ка и ептен мало ми се виде, фала на совет Маја ќе купувам поголеми и онака докторот рече очекувај поголемо бебе
Мајки имам 38 температура,а дојам...смеам ли парацетамол...или некој совет има ли некоја со слично искуство?(Ковид прележав во бременост...се надевам не сум малер пак да закачам ).
Смееш мами парацетамол слободно и продолжи со доење. Јас имав пред некоја недела, имав стомачен вирус. На 8 саати смееш по еден парацетамол да пиеш. Ако не ти спушти можеш и на 4. Ајде со лесно
Подобро поголемки ....мене летово бодиња ми завршија работа...повеќе од колку дводелни комплетчиња...по можност да се цели надоле со копченца..ако земаш дводелни планирај си и за одоздола боди по прерамки.Убави работи имаш во Ваикики,Стружанка,Картерс и по некои онлине страни.Се надевам помогнав