Мајќи помагајте. Имам маже од 5+ До пред нешто помалку од месец од своето раѓање ноќта ја спиеше како што треба. Се будеше на 3,4,5 часа за јадење и продолжуваше со спиење. Но сега се буди на секои 30 минути со плачење поточно вриштење. И се додека не го земам да го занишкам не се смирува. Потоа го спуштам во креветче и за половина час ете го пак вришти. На АД млеко сме. Пиеше Humana, но немаше увоз па сменивме, земавме Beby love од ДМ, почна да го бљуцка па сега сме на Novalac АР. Супер го поднесува. Пие 150мл. Пред една недела не фати стомачен вирус, малце поврати а проливот гп има веќе неколку дена. Немаме заби сеуште, и не гледам на повидок ниту едно. Ситуацијава трае може две недели. Немам ум веќе, го оставам и до количката да преспива, и до мене ама џабе исто е.. Скок ли е, што да правам?
Toa e do preklopot taka e napeaven,ima razlika od brend do brend. Mene do sega bodinja na h&m mi se najpogodeni,dole kaj gazot ima lastice.malce.epten ubavo legnuva,a gore kopcence. A bas preklop od c&a mi donesoa legnuva za merak ama i dvete gi nema vo mk za zal
Мојата ги прифати овие. Не знам дали ме читаше по темиве, за бебе шо не сака цуцла и цицка is life овие чат пат си ги фаќа. Колку да се смири, баш за тоа и шо сакав цуцла. И многу се практични дека у микро се стерилизираат
Мислам дека нема, оти ги порачуваат од Англија и ги препродаваат тука. Ама како шо рече @Oneo од tiny baby се преуслужливи, пиши им ќе ти објаснат.
Мајки дали имала некоја проблем со мешето на бебе откако почнавте со вкусови? Еве два дена веќе плачи како да го боли мешето некое време и се смирува, првиот пат приметив од тиква и еве вчера му давав крушка и пак исто Стана во текот на ноќта беше кенкав го земав во раци и лежејќи на мене на меше се успа убаво и продолжи Немаме сменето ништо друго ама од јаболкото пример немаше вакви реакции ниту пак од морков Беба е 4++++
Направи пауза бар ете 2 недели и повторно дај ги вкусовите..може да се грчеви во прашање Бар со паузата ќе видиш дали ќе се буди така
Јас приметив и кај нас дека со воведување на вкусови постојано имаше гасови, почнав да и давам пробиотик, еве веќе после еден месец е подобро, мислам дека треба време да се навикнат.
Nie odkako pocnavme so vkusovi poredovno kakame, po dva tri pati vo denot po malku, w vaka kakase ednaska ama mnogu obilno … kaj sekogo razlicno
Мајки да ве прашам нешто, цимерката што се пораѓавме во болница, малото има скоро 4 месеци. Многу малку качувало на килажа, за 3 недели 300гр.го носела на лекар и рекле некои деца помалку напредувале, ама она е многу загрижена. Совети, искуства од вас? Ја прашав рече редовно полни пелени, расположено.
И кај мене така качи малку нормално било над три месеци кревале по 300 или 400 грама месечно ,ние сме 4 месеци сега и само на доење,ако е на доење нормално е толку да качи,за АД не знам.
Имам термос ама постар....Сакам да земам нов термос за водичка да имам за ад. Каде има убави а не многу скапи? Шо пари се немам ориентација?
Мајки ние сме 24 дена , да прашам како спијат вашите? Мојот само на страна спие или на десно или на лево ама најмногу на десно спие , ја врти главата А сакам на право да го местам малку да спие ама никако..