Да од 500мл е…епа овај е доста габаритен незнам што би правела со термос од 1л…моево е 7+ месеци доста ни е за 2-3 оброци, кога е помало за повеќе
Normalno li e bebe staro 5 dena samo ednska da kaka vo den zelena stolica ,lepliva...Koga ima gasovi ima samo tocka izmet na pelena mnogu malku?
Moeto na 5 dena kakase minimum 8-10 pati, ednas mnogu malku e. Sega e 2+++ i kaka 6-7. Na ad ste ili cica? Sledi go utre i vidi, ako e na doenje kasni nekoja sliva da se iskaka, greota e zapek da fati tolku malecko
Мене 6,7 пати ми какаше толку малечко кога беше бебче, а сега зависи, 2,3 пати во ден 2++ сме. Мислам малку е еднаш дневно.
Ептен малку е тоа за 5 дена бебе. Ако даваш пробиотик смени го може и од тоа да не кака и консултирај се со педијатар. До 40те дена беба ми какаше по 10 пати, не се сеќавам да сум менела тој период чист памперс, сите беа какани.
Valjda mislis na glavata ne celoto na strana...i mojata bese taka ne se maci da ja mestis so tek na vreme samo ke picne da menja strani i na tilot pravo da spie
Mene i na ispis mi rekoa deka treba sekoja da e kakana na pocetokot kao ako cica dobro odma i kaka poso epten mali se.
Lele kuti i mojot prviot mesec cesase glavata...aj pamepers pa edni kapki drugi kapki 16ti kapki za se i svasta...vikase jas se mislev ako treba da e na ad toa deka bilo trosok ama veze nemalo do kapkite e
Значи сите се исти. Баш вчера му се смееше на еден другар ќе стане татко за некоја недела и ми викаше какви пелени купувате, која им е цената и јас уште не одговорена мм вика не прашувај за цени уште неродено ќе ти се слоши ај вика мора да купиш ама влажните требало на вода да бидат, вакви капки, ракви капки, пелените само тие и одговарале, па шампонот морал на таа фирма да биде Сум паѓала на земја од смеа кога ги слушав го уплаши човекот
И јас мислам малку е. Моето како и другите какаше 8-10пати на ден. Види пробиотик ако даваш, смени го и секако прашај педијатар.
@sikica7 првото дете ми какаше буквално после секој подој, некогаш и за време на подојот. Моментално второво првите дена ми какаше по 3 -4 пати некогаш помалку. Сега на 2 полни месеци кака на 3 -4 дена. Само на доење сме. Првиот месец качи 1300гр. Вториов 900. Знњчи во ред е се. Прашај за секој случај педијатар. Мене повеќе би ме загрижало зелената боја. Треба да биде златна пр како сенф боја.
Eve go se iskaka 3 pati , od koi 2 pati vo rok od pllovina cas.Tamn go izbanjav mu dadov da cica se iskaka i posle pak.Nie sme na doenje i plus dva pati vo den mu davam ad mleko kako sto ki kaza pedijaterot.Jas citav inaku na net deka od 2ta nedela mislam deka bese stanuva izmetoto so takva boja kako sto mi kaza ti a sega site imat vakva temno zelelma lepliva.ke odime sekako vo sreda na pregled pa ke si prasam.ti blagodaram vo sekoj slicaj za sovetite
Od denes ppcnav da mu davam proniotik jas licno posto vvera izlegovme od bolnica.Inaku 3 pati se iskaka denea normalno i dva pati sosemaa malku
Se iskaka 3 pati od koi 2 pati za polovina cas normalno.super si e, nie vcera izlegovme od bolnica od denes jas pocnav da mu davam probiotik ima dosta gasovi sto e normalno ama sekako za 3 dena sme na kontrola pa ke vidime sto ke kazat.inaku cicame i samo dva pati mu davam vo denot ad mleko iako doktorkata mi ima kazano 4 do 5 pati po 35ml i doenje koga ke posaka..
Во болница не ти спомнаа ништо за какањето? Да точно е, после неколку дена се прават жолто златна боја каките. Од пробиотикот ако не ти кака редовно,ќе смениш друг. Да погодиш кој му одговара. За ад незнам многу, нека кажат мајки што даваат ад, да не му е од него тешко да кака, да смениш друго.