@sikica7 да напоменам додека бев во болница не го преслекував јас, значи незнам каква и беше првите неколку дена. Кога заминавме дома ми кажаа нормално е да и е темна каката зелено темна поради тоа што ја зрачеа за жолтица
Кога престануваат да мафтаат во сон со рацете ? Ние сме 2+, и прво си спие мирно ,па доцна во ноќта буквално 'ржи како куче и мафта со рачињата се чепка и за лицето. Таа спие ама ако не и ги фатам рачињата ќе се разбуди.
Da da i jas doma prv pat go presoblekov ali valjda e normalno ppsto i na net taka pisiva i vo kniga.. Mozebi i da e od mene sto pijam Heferol za hemoglonin kojznae..
Ke vidime denes kako ke bide so kakanjeto ako e isto ke se javam na doktorkata da ja prasam.mozebi ne mu odgovara toj probiotik,tocno..eve sabajle stanavme vo 7 30 bese iskakan pa do krajot na denot ke vidam kako ke se odbiva situacijata
Od heferolot tie....pa i tvojata kaka e od nego ofarbana. Ne e problem bojata nego brojot na kaki vo denot. Ama stom ste izlegle sega si treba vrmee da fatite red so cicanje taka da ne se panici i ako imas mleko ne ti treba ad, toa ad na site go vikaat. Ako sakas da dois samo doi si go za da fati ritam i da se naucite i ti i bebe. I ne se panici ako malce.kacuva, mojata na prva kontrola 3 dena po ispis imase samo 10gr kaceno pa eve ja skoro 5meseci e i sea ja vikaat debelo bebe ama si se naucivme kako da se doime vo tie 3 dena ocigledno ne znaevme bas
Mmogi ti fala na ubaviot sovet, samo dva dena sme doma i ets probuvam da fatime ritam jas i zapisuvam se bukvalo koga spie koga kaka koga cica cisto da znam i se enos zapoznavame so bebenceto.i jas mislam deka e malecok uste i deka za nekoj den ke ima poveke kakanje ,a za mojata stolica bukvalno e ista,posto jas pijam sabajke vecer heferol taka mi kazaa od bolnica ..odma po poragaj mi padna hmg od 113 na 96 .. inaku poveke go forsiram da cica vvera mu dadov samo 2 pati ad a denes ne planiram boopsto da mu davam ke vidime kako ke bide.posto mene pred da me isposat od bolnica mi zemaa bris od ednata grada poradi somnenie deka imam nekoja bakterija ppsto koga mi dojde mleko od ednata grada mi potece kao temno mleko i za da bidat mirni doktorite mi zemaa bris da ispotat ato kako e pa eve denes cekam rez i mi kazaa od dr grada samo doenjr .i poradi toa sto go doam samo od edna grada me boli zatoa 1do 2 mu davam ad za da ja odmoram grafata da ne mi napravi rani iako se mackam so lanolin posle sekoj podoj. Toj vo bolnica samo so vestacka bradabica cicase oti imam mali vovleceni bradabici no ete od vvera se naucivme da cicame i bez niv i pocna da me boli malku bradavicata
Ќе се среди се. На почеток е хаос кај сите, дури се фати ред. Од таа града што не го доиш, измолзувај ја редовно, да не прекини млекото или грутки да се направат. Болат градите на почеток, баш и јас имам пишувано во темивеве дека ме болеа. На почеток е тоа, после нема болка.
@Emotional123 Чим моето фати пнеумониа на 16 дена старост може и стомачен. Моево 4 ден нее какан, сменив и пробиотик но ништо. Има многу грчеви и многу прди но не кака. Го земав денес сирупот за грчеви па ќе видиме како ќе биде. Ќе се конслутирам и со матичната за чепче за да му олесни малце.
И мене ми рекоја бебе можи да не кака и до 10 дена не е проблем. Ми рекоја Ако ја гледаш дека се мачи( испука капилари во очињата од напнување) и зедов на природна база мед кој се пушта во газето и за секунда оди во вц оти ништо не ни помогна и топломер ни ништо незнам дали ги има мк ама ептен се добри
Ако сакаш да ти донесам си одам петок ќе ти пуштам по карго пола го користиш на ден 7 дена така после празно само го ставаш ....
Мамички вие што вежбате и доите после колку време од вежбање имате подој? Некаде читав не било убаво одма на бебето да се даде да цица пошто се прави детокс на телото со вежбањето и млекото може да има друг вкус па бебето да не го сака. Сакам да почнам да вежбам орбитрек
Da da ja kolzam sskoj den poveke pati super e sega za sega ,se nadevam ke ostane taka.. ke se sredime i ke se izdrzi drugo care nema