Јас не би ставила килибарно ѓерданче, не ми е безбедно, може да го стегне околу вратчето или да се скине и голтне од камчињата.
И јас се плашам од истото. Многу е јако. Јас од лигавчиња се плашам да ставам околу врат, не па нешто вака цврсто. Плус се ситни за во уста се опасни. Подобро плачење, нека се мачи отколку да го мислам да не остани без воздух.
Какво ѓерданче... Чист маркетиншки трик. Ќе се погоди некое бебче што и онака лесно би ги извадило забите и мислиш до ѓерданчето е. А нема врска. Ќерка ми без килибарно, до пред година ги извади сите заби без никаков проблем. Ептен со лесно поминавме.
Да да во транспортер е ама не сака се исправа цела, а педијатар ми рече НЕ за во летна количка под агол... Фала мами ќе ги разгледаме
И јас не користев за првото килибарно, немаше воопшто мака со вадење запчиња, додуша и многу касно ги изваде, на 13 мес. Имав од сестра ми килибарно, за секој случај во фиока ми стоеше, ама бадијала! исто, да знаеш ако го земиш, треба на сонце да стои на сабајле, за да си прими од сончевите зраци тоа килибарот
Ne letna...mojata imase korpa,pa sega delot za sedenje koj sto ima poveke nivoa. Mene ortoped mi rece moze na 45stepeni kosina od polni 4mes,prvoto nivo ne e tolku pomalce e ama nejze i e drug vidikot i zivi radosti. Vo transporter ne sum ja vozela em ne go sakase em toa gi drzi toplo ne znam na malta kako ti sedela vo nego
Фала ти,поблиску ми е Идадија па ако ми бараат ќе одиме во Ѓорче ,да не зНаеш до колку часот боцкаат?
Јас ја прашав матичната она ми рече ако си е здраво детето нема потреба од крвна слика...и не направивме.
Denes bevme u jane sandanaki na vakcina u 8ipol imase mnogu guzva i si otidovme Da ne znaete od kolku pocnuvaat so rabota?
И во Ѓорче денес имаше многу гужва. Дека Букурешт не можеме ради ковидов, инаку таму никад не сум чекала повеќе од 5 мин. А денес се изначекав во Ѓорче едно саат ипол со мало бебе
Да де на тој дел мислев .... Не седеше ама кога одевме до кола мораше во него да биди .... Ептен жешко држи па затоа 99% во корпа беше а другиов дел ми рекоја понатаму рано и било сега
Како бе рано? Мене ортопедот ми рече дека можеме да се возиме у тој од 2ипол месеци под агол од 45 степени. Ене ја ужива мојана од коа и ја тргнавме корпата.
Леле бебе 2 дена ништо живо не сака да се вози во количка. Одиме по синко во градинка да го земаме, во едната рака бебе во другата туркам количка успат ја ставам и одма плаче. Само заспана ако е може, инаку не. Плус денес влегов во аптека, вчера Тинекс, абе да ме гледа некој од некоја страна комедии сум. А не беше ваква бебка… Е сега за утре не планирам да изигравам камила, кенгурот ќе го земам за проба. 3 мес е, може нанапред да ја свртам да гледа госпожата или мора кон мене да е со лицето? И вака и така ќе и го држам главчето (ништо не ми кажа ортопедот за ова) само дали ќе сака кенгур
Мене и ортопедот и педијатарот ми кажаа дека од 3 месеци може со кенгур свртена напред. Ја почнав така да ја шетам и ужива.
Мојот е од Кореа, џабе ќе ти го сликам, нема овде. Како space shuttle да носам на мене се осеќам, ама многу е добар има 100 позиции, прееска го пробав за по дома
Мене ортопедот ми рече во кенгур само ако немам излез, до 15 мин максимум дневно. После 6 месеци, зелено светло за кенгур.