Кога се обновува косата кај бебето? Моето е 5++ се роди со многу коса и дури сега почна да и паѓа и да се проретчува на некои места. Нормално ли е во овој период да паѓа коса?
Таму па ич , на моево чорапки од некња му облекувам во секунда ги ваде , нозе се му се во уста , а па да виде др на него одма го тегне за во уста , доста се трауматизирам со синџирчето од цуцлата што го пика сето не па вакви глупости. Не давајте пари за глупости , фаза е како и грчевите некое дете лесно а мине некое болно . Купете гелчиња , гранули колку толку олеснуваат. И заболекар прашајте ќе ви каже исто за овие ланчиња дека се жива глупост и ризик голем.
Jas prvo mislev da ne se neso ko glodalka mada jeza mi e okolu vrat da i stavam nesto....a objasnuvanjevo so ispustale neso au cuda pa presmesno mi e....na dremkana od 45min nekolku pati ja proveravam da ne se pokrila preku glava ne pa okolu vrat neso da i turam sansa nema
Моето е 3+ и скоро пола коса му е испадната. Но има и некои жолти љушпи по темето, незнам со што да му ги чистам, за сега ги мачкам со атодерм
@mila89 мојот 3+++ е, само џигерици има назад, редовно истуткани, па и нив му ги чкрапам На повидок е ново косиче напред, назад ни влакно ново нема, само допаѓаат и тие што ги има. @mace89 саат-два пред капење мачкај со бебешко масло, да омекнат и после во четка во капењето нежно затриј му ги, ќе паднат.
И моето има такви жолти како лушпи мислев сами ќе паднат досега не ги мачкав, додуша и се намалија али сеуште има малку
Земете си го маслото на фрези дерм за теменица. Предобро е. Околу 200-300 денари е. Јас три четири пати и намачкав саат два пред бањање и главчето и е супер. Имаше како првут одма и се среди
Женски наредна недела син ми треба да прими вакцина за Рота, ќе има 2 ипол месеци. Јас барав упат за крвна слика од матичнава ама не ми даде, вика од 3м нагпре ќе се вади, сега немало потреба. Ама ми остана на мисла, некако ми е шубе без крвна слика да му ставам вакцина. Едит. Инаку напредува одлично. Моментално има 6,220 кг. Вашите матични што ви рекоа за ова?
Мојата сама ми рече прво крвна слика па вакцина. До сега за сите вакцини, правам крвна слика и чекам одобрение од неа.
Ја не сум Мк. и ги примивме трите дози по распоред. Дврте мислам беа до 3м. Ни за таа, ни за другите вакцини прават крвна слика. Само прашуваат дали е бебето ок т.е. да не имаме приметено промена и прегледуваат со стетоскоп, па грло и уши.
Јас и мојата матична и од бебево ги прашав за крвна слика, ми рекоа нема потреба. Мајки со бебиња што дружам исто ми кажаа, дека нема потреба да се боцка ако не кашла, не е настинато. Вчера кога ја вакцинирав исто ги прашав таму докторките, дали треба крвна слика пошто не носев, ми рекоа не, ние ќе си го прегледаме. 100 души прашав е сега овде што читам некаде е задолжително (Јане Сандански пр) тоа е друга прича, но Ѓорче конкретно еве не ми побараа вчера! И мене ми беше шубе, ама размислив - да го носам по Авицени кај што има заразено, па да чекам, па малтретирање за паркинг итн реков остај,ако ни речат таму тогаш-инаку не.
Секогаш правам крвна слика пред вакцина. Малата пиеше антибиотик пред месец дена. После 3 недели требаше да ја вакцинирам, направив пак кс, леукоцити и гранулоцити високи, а таа немаше никакви симптоми. После 10 дена од тогаш почна да кашла, носот и течеше, имаше тт а на кс сите параметри во граница ѝ беа.
Јас на приватно го носам за крвна слика. Првиот пат прашав дали да носам крвна слика, како сакаш ми кажаа. Јас носам, да ја видат, за посигурно.
Toa e drugo veke ima indikacija deka treba. Na bebe od 3 mes ako neso ne mu e ok ke se vidi nema potreba ks tie nemaat ni imunitet ko so treba uste
А за крвна слика треба упат од матична така? Не знам зошто сум толку мутава кога се работи за детево, се осеќам ко ништо да не знам
Можиш и со упат, можи и на приватно. Упатот го дава матичен педијатар. Сите сме исти, само прашуваме се и сешто. Учиме едни од други
Moeto ja primi na 2 m bez da I pravam krvna slika.Prethodno odneseno kaj maticen pregledano ...ako e ok Nema potreba samo da se maltretira da go bockat.Posekako I pred da primi vakcina tamu go pregleduvaat.So lesno majka
Намачкај го со млеко Бекутан и по неколку минути со чешле нежно исчеткај го. Неколку дена така и ќе му се исчистат. Јас така им направив на моите бебиња. Косата паѓа нормално е.