Прва вакцина носев крвна слика и беше слабокрвна и препишаа капки, на вторите вакцини ми рекоа пак да носам да видиме дали се покачува хемоглобинот и веќе беше на границата. Сега за третите вакцини повторно ми рекоа да си носам, кај нас практикуваат пред секоја вакцина крвна слика да се носи, и да не бараат јас секако би носела ако има нешто ќе покаже крвната слика, иако беба можеби нема да има симптоми.
Да,и на мојава сега и се мења..полни раце коса и јас се исплашив ама веќе почнува новата да и расте побрзо,не се секирај нормално е
Da vcera istoto i mene mi go kaza droktorkata , na 3 meseci krvna slika, pred to nema potreba zdravo bebe e.. Inace majki jas si imam maka.. Mala golema neznam, na malata na noze i licenceto ima delovi kade sto i se suvi, doktorkata mi rece e egzema ama e malecka da ne ja mackam so nisto samo so voda, ama jas denes kupiv jakoderm i ja namackav.. Sovet .. Dali da smenam prasok i omeknuvac.. Inace ja kapam so maslena kupka od eucerin.. Mi e strav, da ne se vlosi po nekoe vreme
Здраво мајки се работи за бебиња од 1 недела се хранат исклучиво со АД млеко Аптимил прегнатуре и тоа на 3-5 саати по 30-40 мл какви се вашите искуства
Дали кај вас правеш запек ние денес не сме покакани по колку дена можи да несе какани оти мн се мали по една недела
Мојата какаше, но имаше денови кога немаше каки,...тоа се случи 1-2 пати, па матичната ми кажа дека тоа е нормално и да не кака.
Мене од прв ден во Ремедика ми го мачкаа со атодерм, јас од тогаш до сега 3+ секоја вечер после бањање по цело тело го мачкам со атодерм на биодерма и кожичката секогаш му е мазна и мека
Моето бебе е буцкасто, со пресеци на раце и нозе хахаха.. Го мачкам цело време, го сушам убаво, жештините големи поминаа, сега почна да се црвени, најмногу околу вратот. Со што да мачкам?
Мамиии како им се главчињата на вашите бебушки... на моево од едната страна му е сплеснато, многу се нервирам Ми кажаа од што му е креветето свртено на кај нас и на таа страна повеќе лежело. Сега му го преместивме од другата страна и го навикнуваме да лежи од таму но ми е страв дали воопшто ќе му се исправи 3+ е
Ќе го вртиш мајка, потпирај го на страна, ставај го на стомаче, во раце ќе си го подржиш малку повеќе(вака ми кажа педијатарот мене) хаха и да не се сеќираш кога ќе почне и да лази да не лежи толку на грбче ќе му се исправи да не се секираш...
Исто и кај нас. Имам пишувано. Сега веќе сама си се врти на двете стеани, но гледам пак јас да ја вртам. Мислам мало подобрување има за разлика од првиот месец ..
Фала ви мамички @Larahappy , @Barbie*world , @Naatashka123 ептен се нервирав како дозволив вака да му се направи, но штом ќе се среди да не му ја мислам, обавезно ќе го вртам на другата страна
Веќе ти имав пишано, со рака ќе му ја вртиш главата легнат кога е, и една минута така,неколку пати на ден ќе вежбате. Или однеси го кај Антоние он ќе ти ги покаже вежбите.