Мамички бебчето завчера имаше тепмература 37.6 па така цела ден мерев пагаше па пак се креваше ама не повеќе од 37.8/9 ... вчера немаше цела ден навечер пак крена до 37.2 ама потпло беше кај главчето, устето, грбчето.. ладно во ноџиња и рачиња. Ај реков ќе мерам темп и орално тука имаше 38.0 па незнам како е подобро каде мерите вие ? Бебето има 5 ипол месеци првв пат е вака незнам од што можно е забчиња да му излегуваат?
Ксj нас истo нервoзнo ги гризе прстите сма нема белo и мнoгу де лигави. Нo какo штп знам мoже дoлгo да се лигави пред да му излезе.
Ние сме 3 мес и гледам цврсто си ја држи, и накај мене кога е свртено гледам убаво исправено е. Значи веќе од трет месец почнува таа фаза
Моја на 2 почна ама нестабилно. На 2ипол веќе беше поцврста а сега на 3 месеци ептен стабилна е и кога ја држам во раце не сака главчето да и е потпрено него исправено си го држи цврсто.
Само толку ти е будно Моево цел ден е будно, ако дремне се на се 2-3 сати али навечер си спие, два пати се буди за цицање и продолжува
Sea gledam ne sum dopisala....prozorot na budnost i e 2-2.5 casa,osven za prva dremka sto e 1.5cas po budenje. Vkupno se 4 dremki po okolu 45min i navecer spie po 10-12 saati koga kako ama ne stanuva za cicanje. Se podrazbuduva se prevrtuva vo krevetce i si produzuva osven ako ne se zaglavi...ja slusam nekogaa ama ne interveniram
Многу будно така. Не се уморува ? Нашите тука се некаде. Моето 1.5-2 сати најмногу издржува буден.Дремките му се по 2.5-3часа. Има 4 дремки од прилика,некогаш можи и 5. Спие цела ноќ, без цицање.
Моето е 3+ и исто се подразбудува , се протегнува навечер и јас одма го ставам да цица 5 мин и одма продолжува со спиење. Значи полека да го одучувам од ноќен подој
Незнам ни јас како издржува ама кенкаво е ако не дремне. Барем пола сат да одмори и друго е. Седи во релаксатор, шутира играчки над креветчето, го ставам на тами тајм, еднаш-два пати го шетам надвор.. не е сите денови ваков, има и денови кога спие ама кога ќе се погоди цел ден буден ко вчера и завчера неможам ни една работа да сврзам по дома
Ноќен подој не им треба од 5 месец на така и пак зависи од бебето ама генерално е така. Ако ти бара 3 месечно бебе подој преку вечер, треба да дадеш
Da ti kazam pravo dur bevme na odmor i davav noke da cica obavezno,taa spiese i cicase lesno mi bese zaedno spievme. Posle na pedijatar mi rekoa ne ja budi nema potreba super napreduva,bebe bese 3+++ i prekinav da ja cicam baska doma vo krevetce se budese. Sega ako stane se raskvici vo sred nok i ne moze sama da zaspie na cicka ja prezaspivam najlesno mi e. Eve sinoka imase gasovi 2 pati stana kenkase deka ne se iskaka vcera,ja staiv na cicka brzo prezaspa,cicna malce ama ne bese gladna. Znae i po cela nok od 8.30 dokaj 7 voopsto da ne treba da interveniram. Ja slusam/gledam ke se raskenka ke se vrti levo desno vo krevetce i ke prezaspie....ja ne cepkam. Ti sega samo ne go budi,ako stane samo ke go stais na cicka
Може мала помош,наназад читав за вреќичките за спиење сакам да земам сега за периодов есен зима,како што читав да е без ракави е најдобро,но каков материјал ,треба да обрнам внимание и на нешто друго при купувањето? Има различни ама сакам да одберам убава и практична
Za vreka bi vi rekla pocekajte da prestane da kaka navecer za da ne treba da go presoblakas dur e vo vreka...inaku okaidi ima ubavi...mojata momentalno spie vo letna od okaidi oblecena vo bodi na dolgi i pizami dolni ili spihozna pamucna-5mes e. Sega se spremam i zimska da kupam. Chicco isto ima ubavi ama se malce pomali. Okaidi imam od 9-23mes velicina i od 3 mes ja stavam vo nea,chicco imav zimska 0-6 i veke na 4.5mes i bese mala...