Моето само на доење е, 2540 се роди, сега е скоро 6 кг а само што направи 3 мес. Буцки се што да му правиме
Мојата пред една недела на 2 месеца и 10 дена имаше 6200 ,дур напуни 3 гарант 7кг ќе има ,се роди 3310 излезе од болница 3160...мислам ок е матичната рече некој просек е од 800-1200 да се качува.
Машала. Мојата на 7м е 5кг а се роди 2400гр... До 3м беше на комбинирано, а после само на ад. И малце напредуваше. Првата беше само на мајчино и многу повеќе напредуваше. Мишелинче беше, а ова сега е маче
@forumce кај мене обратно- синчето прво 2 и 600 како глувче и така и растеше ,еве и сега височко е ама како скакулче. А второво мишелинче. П.с со мм се смееме дека сестра му кога ќе заоди ќе го тепа ) Машала за сите бебуши само за гушкање
Мајки дали имате проблем со облекување на бебките? До скоро протестираше само после капење кога го облекував, сега не можам да го преслечам ни насабајле, ни преку ден без да ми прави сцени, па плачки, па крокодилски солзи. Ај прво мислев дека му сметаат долгите ракави, ама и на кратки се буни и на боди и на бенкици, на сѐ. Кажувајте чаре ве молам. 4 месеци е.
Дали е ова нормално...бебе ми е точно 2 месеци. До пред некој ден ноќе стануваше на 3-4 саати за ад. Последнове денови на 5-6 саати, а ноќеска 8 саати не побара млекце. Нели е тоа многу?
I mojata pocna togas ic da nr se budi preku nokj i eve ja skoro 6 meseci sme ne stanuva, vo 20h zaspiva i stanuva duri vo 6 sabajle, normalno e si fskja nekoj red
Исто е и со мојов бебуш, мислиш го колам кога го преслекувам, особено ако облеката треба преку глава да му ја облечам/соблечам, не знам што е финтата. Сега почна да функционира ако му пеам додека го пресоблекувам и почна помалку да протестира. Иначе 4++ е моево, тука се, и фазава му трае може и еден месец.
Naskoro ke pocne da se vrti da ti bega....daj igracka dur presoblakas ili pej mene toa mi pomaga...sekoja pelena e isto vika se buni se kreva mislis saka dundata da si ja vidi se vrti....zurka e
Што да правам со ова бебе мое, се нервирам дури Рацете готово си ги изеде, само в уста и се... и се задавува дури и ќе си поврати. И ја тргам раката и почнува да вришти, пишти. Ај преку ден тоа, туку и ноќеска станува за цицање и откако ќе ја вратев в креветче пак со раката в уста ја гледам, ај и ја давам цуцлата да ја залажам, не бе ја фрла и пак раката и додека заспиеше поласат... си дежуравме цела ноќ
Zdravo majki moze nekoja da mi kaze dali e normalno eve ovie denovi kakame sekoj den po malku a inace sme na ad. I nemame uste dva meseci ama predvreme rodeno e vo 7mi mesec dali e normalno
Probaj glodalki...sofi zirafata nas ni e hit i onie razladeni sto se...mada i nerazladeni gi jade...sto i da e samo vo usta pika i mojata i se podzadavuva
Пробав с Пробав со глодалки разладени и неразладени не ги сака хахах одма налутени фаци прави и продолжува со раката.. А Софи денес ќе ја купам ќе пробаме со неаа..
Баш како да го колам. Пробав и со песна и татко му да го занимава, јас да пресоблекувам и јас да го занимавам татко му да го преслекува и од лежење и од стоење, не, вришти ко да го дери некој, а не да го облекува. Само чорапи кога слекувам/облекувам не се буни. Се врти, за пелена одамна се бориме, ама навикнав некако на брзина да ја облекувам. Играчка си држи, си ја тропка дури не сум почнала, виде алишта и почнува симфонија. А јас изгледа уште му ја немам погодено песната за да биди мирен. Софи не ја сака. Односно ја сака да ја глода ако му ја држи некој, ако не, ќе ја земи, ќе ја носи накај устата и ќе се промаши и на крај рачето ќе си го цица, а жирафата ќе си ја држи само. @Naatashka123 ист е Јован, да не ти е во мисла. Прво само палец, па палец и показалец, па сега показалец и среден прст става буквално до грклан и повраќа повеќе отколку ко новороденче. Абе во млазоци, да си пишман в раце да го крениш.
Охоо по 4 прста се става во уста очите ги пребрнува од што и се надига и дури почнува да кашла, па палецот од нога и плус уште неколку прсти колку и збира, и давав и јас глодалки не ладни не топли ма не ги погледнува, а со Софи беше друга прича уште одма ка грабна и сега секој ден се кара со неа