Здраво, Им ги менувате ли пелените на бебчињата навечер? Моево веќе имаше црвено газе и не ми се остава така цела вечер, но кога му ја менувам пелената ми се буди ептен и после мака додека да се успиеме, по 2 саати не можам да ја успијам... би сакала да слушнам ваши мислења и совети. Бејби е 1 месец и 2 дена стара/млада
Дури какаше ноќе менував, сега не. Насабајле го мијам, пресоблекувам. Немало проблем до сега. Ако менувам ќе го разбудам.
Pa mislam okolu 2-2.5 mes prestana. Vidi moze kremata za pelenska ne odgovara. Jas probav da i ja smenam mi se vcrveni gazeto
Моето е 4 недели и пред секое цицање навечер, обично 2 пати во ноќта и менувам пелена. После тоа цицање и малку нишкање и се успива. До сега, црвено газе немала. Единствено што ноќе ја бришам со влажни, место со памук со вода. Според мене, многу долго време е 6,7 саати да седи со иста пелена. И да не е какано, сигурно е неколку пати мочкано. Пробај прво пелена, па цицање, полесно ќе ти биде за заспивање
Здраво. Каде го има чајов во ќесички? Барав Зегин, Еутофарм, Тинекс само рефусот. Многу време ми одзема подготовка
Мојата нема шанси менување пелена ако не е погодена и нацицана, многу плаче. Потоа пак и давам да цица ама не се успива...Црвенилото и се појави од промена на пелени но помина, ама навечер многу ми е тешка на заспивање кога и ја менувам пелената сака да си игра, ме гледа, прави гримаси и гука и тоа трае околу 2 часа
Koga ke prestane da kaka navecer i ke spie maltene cela nok nema da go budis ni za cicanje pa uste pomalku za menjanje pelena. Crvenoto gaze ti e od vlaznite ne od pelenata nesmeneta. Mojata e 5mes zaspiva 8.30-9 i spie do 8-9 sabajle. Ako se zakenka od sto se upletkala vo sred nok ja vrtam i davam cuce i prodolzuva,ako zemam da i menjam pelena saat vreme ke se uspivame. Sabajleto pelenata e utop i teska ama gazeto nema problem
Кога почнавте со давање кашички и пробување вкусови? Ние сме 4++ педијатарот вика да почниме ми е чудно некако си мислам рано дека е на доење сме само,дури и не искара зошто до сега не сме и давале ,иначе си напредува супер
Побарај мислење и од друг педијатар. Јас планирам да почниме со вкусови после 6месеци. Ако до 6м. напредува добро, незнам зошто би се давало кашички
Оф леле, изгледа зависи од детето . Моево не плаче уопште, ни се буди само. Јас ја будам на 3 саати, греота ми е да е гладна цела ноќ. Еднаш сум се успала од 9 до 3 ипол немаше мрднато. Е сега и треба нишкање пола саат сигурно после будење ама заспива.
Некако мала ми е уште да ја оставам цела вечер нецицана, во среда месец прави. Вие сте ги оставале цела вечер?
До кај 2 месеци треба да се будат за цицање. Ако не бараат сами тогаш вие на 3 часа. Многу е битно за лактација.
Аха.е мала е да.не знаев дека е мала.Нека е жива и здрава. На таа возраст не ја оставав и јас,до душа сама се будеше.После вториот месец почна да не се буди,добро напредуваше и педијатарот ми кажа да не ја будам.,ако е гладна сама ќе си се пробуди.Еве уште малку ќе биде 8 месеци си спие цела ноќ се до 7.30.8