Мајки СОВЕТ Малото е 5++ две вечери по ред многу немирно спие, се мрда се врти од грб на меше па обратно, па се битка со ноџињата ко да лази со главата нурната во душечето и ајде се во ред ќе одбијам на период е ќе помине, но со рачето цело време ко да се чеша се скубе по косичката на тилот што му е, и си го влече увцето, имала ли некоја од вас искуство со вакво нешто? Воедно да напоменам дека и преку ден е малку по нервозен како да се кара цело време и денското спиење му е ужас, што не било така...
Мами од кога почнувате да ги носите во кенгур?? Нешто не ми сака количка и последно време плаче неможам да го прошетам... Да пробам со кенгур викам... 2++ е од утре
Јас од срарт во кенгур ја носев. Свртена накај мене до 2 ипол месеци, после веќе почна главчето да си го држи и сега напред свртена е
Zdravo devojkii Prochitav za budenje nokje za cicanje nie sega na 20 pravime 2 meseca dobro napreduvame 5500 sme. Moeto zaspiva nakaj 21-22 navecher i se budi kaj 03 za cicanje ne sum go budela do sega. Od 03 h prodolzuva da si spie. Mleko imam za mashala. Pelena ne mu menuvam nokje osven koa ke mu dadam da cica ako e polna da ako ne ne mu ja menuvam. Ubav den
Се пишуваше за будење на бебе до месец и секако по препорака од педијатар. Ако добро напредува, остави го да спие. Јас пелена ноќе менувам само ако е какана, а ако е мочана го оставам до сабајле.
По книга да речам, мислам до 3 месеци треба да ја држи убаво. Ставај го на стомак да го зацврстува вратчето.
Зависи од кенгурот. Не сите се 0+. Ама ако е, тогаш може уште веднаш. Ние го носиме од старт. Не е класичен кенгур. До 3 месеци мора да внимаваш да има доволно простор да дише, до 6 месеци се носи свртено кон тебе поради 'рбетот. После може напред. Од 4/5+ може да го носиш и на грб, пак свртено со меше накај тебе. Изгледа комлицирано ама се мести. И нашето еден период не сакаше количка, па после пак смени. Пробувај, може и кај вас да е така.
За кенгур не знам, ама ако го возиш во корпа, пробај во транспортер. Моето само во транспортер не плачи.
Во корпа несака од сам старт. Цело време сме со транспортер. Сега и во него почна да бунтува. Се надевам период е.
I moeto ne saka vo kolicka, bas od toj period 2++, vo race go nosev i butkav kolicka. Napravi 3 i go staviv vo kengur, ama napred svrteno, sega mi e polesno, kolickata ja bataliv, ili epten da e zaspano pa da go stavam inaku nema sansi