Секако дека ќе му веруваш дека и во пракса имаат смисла работите. Јас ако добијам одговор зошто тоа несмее или смее, правам така. Ама вака слушнале ама не знаат зошто така, не ми е верно многу. И мојот сака да седи. Само да му дадам раце и одма се исправа. Исто ми кажа ортопед да го следам него во развојот и да помагам ако има потреба. Па порано и така правеле. Наполни денес 6 месеци и ајде со перници околу него, да седи треба Сега се мачи да се сврти на стомак цело време дури е на земја.Се вртат вашите? На моето се му тежи хахахах.. Ако се приближам до него и одма со рацете во вис се радува, да го земам. Целиот стегнат се крева како за на нозе да стани
Врска немам ние како предвреме родени и поради транфузија на крв 6 месеци сме а немаме уште со вакцини почнато треба нареден месец и по се изгледа нема да ја прими. За ротата ми беше кажано дека од пред 3 години постои во редовни вакцини и дека после 3 месеци не се клава бидејќи сами ствараат имунитет најверојатно дури е мало да го заштити. И јас сум цела прашалници. Од друга страна на другарка моја од друг град педијатарот инсистира да ја прими исто предвреме е родено а кај вакцините не и ја клаваат дека е исто 6 месеци и немаат со вакцини почнато заради неа.
Се врти од пред да наполни 4 месеци. Една недела паузираше, сега пак почна. А го ставам доле одма на меше и се бута напред, ако има пред него играчка. Од стомак на грб потешко му оди, ама успеа понекогаш.
Ние 4++, уште не се врти. Се труди од грб на меше, успева странично да го сврти горниот дел од телото, ги крева ноџињата, ама газот статичен. Ако кога го вежбам, само да му поткренам една нога, веднаш си се врти (можеби од рутина, дека така го вежбам). А од меше на грб, јок. Ич неќи на меше Спојлер: 1 недела Спојлер: 1+++ Спојлер: 3+++
Фала многу земавме и сирупот и капките пробавме се ама исто беше сега само пробиотик и давам waya и чајче пијам јаа од ким неа некогаш од анасон на бекутан ама не го сака дали некоја лажичка иначе така си е мора да се изджи мајки сме фала за одговорот
Veze nema,togas i mojata pocna da se buni ako ja legnes. Jas ispravena ja drzev i pred 3 mes polni da ima ama i ja pazev glavata poveke
Јас напред завртена да гледа. Ако е легната или накај мене свртена плачи. Сака да гледа пред неа Легната па нема шанси
Какви вежби правите за седењето? Јас само една го фаќам за рачиња дури лежи на грб и полака кревам и спуштам. За ова ортопедот ми напомна само ако бебето учествува и е стегнато инаку може да му истегнам раче. За сега добро ни оди
Моето е скоро 7 недели, сака да го држам повеќе исправен свртено напред и исто така свртен накај мене, некогаш и легнат.. Нема врска сето тоа, само да се внимава со главата и толку
Бебе седнува кога е спремно за седење само , убаво ти кажал . Тоа може да биде и на 5 , 7 и на 8м. Не треба потпирање , потседнувања , перници , чуда. Треба дете на земја и само да се вежба да се исправа да се мести . После 4м во количка на 45°се почнува и со тоа се вежбаат уште повеќе. Ќе седнат кога ќе се спремни и сами , кај мене на 5м имаше напори као ќе седе ќе се исправа па падавици беше по 1минута. На 6ипол веќе седеше стабилно да се каже со мали клацкања , па од 7м од лежење почна да се исправа и да седе сам. Никогаш не сум го потпирала ни местела , освен во количка се сам во свое време и најголем дел од денот на земја ми е , сами растат и се гледат вторите деца Сега на 7ипол и лази и се врти и праве белји потфаќа се Оставајте ги на земја , и гушкајте ги држете колку што си сакаат
I Jas ja drzam ispravena I svrtena napred da gleda.Uste koga bese mesec I nesto pedijatarot taka mi rece se drzi Bebe I od togas nonstop taka ja drzam sega e 3+ a isto imam slusano I Jas ne trebalo taka a ne znam zosto
Син ми седеше многу стабилен на неполни 5 месеци, така да точно е ова. Иначе сакам да прашам. Вечрс требаше да примиме рота и таа 5валентна што најверојатно нема да ја примиме освен ако не качил 300гр последнава недела, ама имаа проблем некој во Синлаб и тек денес ми ги пуштија резултатите. После секако ќе одам кај матичната, ама што би рекле за резултативе? Да напоменам дека има растечено носе веќе недела дена И до кога може да се прими рота ако ја одложам сега? 2+++ е
Бебе од вчера ми поткашлува, ама многу чудно, како со сила и како да сака да привлече внимание, кога ќе отидеме кај него, одма се смее и моментално престанува да кашла. Вака носе не е растечено, не е затнат, нема температура, расположен си е, си цица нормално. Постои ли некоја таква фаза, да сака со кашлање да привлече внимание или да го носам на лекар? 5 ипол месеци е.
Да не ве цитирам сите. Значи фала ви, ми ја смиривте душата Ептен ме замислија сите, дека не требало да биди исправен. Хахах душичка Моето странично се врти целосно. Така го дојам и на која страна сум јас, таму се врти. А за на стомак се мачи цело време. Татко му вика како да нурка прави. Раката од долу му смета, не знае да ја тргне Незнам дали треба да го вежбам или нешто да помагам Спојлер: Бебе
Ако сакаш да си знајш како ти тера ке си го носиш твоја воља. Јас не го носам редовно од месец на месец некогаш и месец ипол оди и два зависи кога како