Кај нас од 7 месеци наеднаш престана да им се смешка на сите, само озбилно ги посматра, предходно на сите се смешкаше, се надевам дека сега и е период и ќе помине
Од рота колку што знам грчеви се јавуваат и почесто какање. За температура, до 38.5 не се дава ништо. Се пробува прво природно симнување со туширање без главчето, мачкање на телото со 70% алкохол разреден со млака вода 50/50, чорапчиња со оцет на топчи ноџиња. Ако не падне тогаш се дава или сируп или чепче. Матичниот мене ми препорача чепче пошо сирупот го плукале.
Освен грчеви ништо друго, тт нема од рота. Како што ти кажа и @kostovaivana над 38.5 давај сируп/чепче ама и мој совет прво природно симнување, па ско не се спушта тогаш лекарства. Со лесно мајка
И мојот се смее на сите. Јас сакам вака да остани. Треба на 9месеци да го пуштам во градинка, да не плачи од сите.
Пред вакцина обавезно крвна слика. Со книшката и крвната слика одиш во Јане, те примаат, прават преглед на малото и одредуваат што може да се прими. На ќерка ми прво и дадоа само рота со лажиче ( за шестовалентната рекоа следен пат). Кога завршуваш со бебето ти пишуваат кога да дојдеш следно. Во холот ги има наведено сите вакцини со термин кога треба да се примат за твоја информација. Инаку пауза има од 10 и 30 до 11ч. Последниот пат кога бевме имаше гужва ама брзо се доаѓа на ред.
Ke se smee pak ama mama da go drzi. Bar mojata e taka. I stom ima poveke luge vecerta ocekuvam da vrisne vo son a se smeska na site
Majki da se pozalam skrenav Denes vristenje pistenje cel den.Ne znam zosto vaka I vo spienje placki gi sobirase nozinata I se grcese I mesenceto nekako tvrdo I krkorese.Nekoj caj nesto so mozi da se daj a da ne e bekutan I hip Posto poloso I pravat
3+ e ama I Bea smireni grcevite veke podolgo vreme zatoa se mislam sega zosto vaka Dali se preladi na vremevo vaka so e promenlivo ne znam
Да да се дава пред секој подој или во секое шишенце се ставаат ако е на ад... нонпробај и со топло држи на мешето убаво викаш може и е од ладното...
Да не си јадела нешто по различно...јас пред некој ден пченка(не знаев дека не треба) и цеден сок(скроз се заборавив ) и ја мачеше мешето
И на моето пак почнаа грчеви. Nurse Harvey сируп,пробиотик, јас користам Waya и термофор. За брзо време поминува
Мамички од кога почнаа да се вртат бебушите од грб на стомак? Мојава е 3ипол и нешо абер нема. Јас коа ќе и помогнам пробува и со моја помош некогаш успева. А сама дур лежи на грб само си прета со нозете и главата ја врти, не и текнува цела да се сврти
Моево многу се мачи да се сврти, т.е. си вежба. Баш погоре ставив слика како пробува. До сега 1-2 се има свртено ама случајно мислам беше хаха... Од раката од долу што е не можи да се сврти. Да му ја преместам се врти одма.