Има на youtube многу видеа за да го научите како да се врти од грб на меше, и обратно Моево на 3ипол почна да се врти откако вежбавме неколку дена Исто така откако вежбавме станување сега сам почна да се крева да седне...
Да не е гладно бебето? Обично плачат кога се гладни, а за грчеви давај и еспомисан по 25 капки два до три пати на ден и обавезно колипрев пред доење или во млекцето. Освен тоа и пробиотик и чајчето на бекутан. Сите овие работи нас ни помогнаа за грчеви а кога пиштеше после цицање единствено се смируваше со дополнително шишенце со ад пошто моето млекце му било малку. Период е ќе помине , издржи мамичке
Ни мојов господин не сака да се врти Али има напредок го кажа првиот збор- БЕБЕ , се изнасмеавме со маж ми
Moevo e 3+++ aber nema ni od vrtenje, ni Sofi ja drzi, samo se smee, si guga i tolku. Na grb saka da spie, na strana nikako, epten i se spleska glavceto, mm vika sum i ja napravila glavata ko kokos
Ne e gladno si cicase.Vremevo e nikakvo toplo pa ladno mislam deka e preladeno toa e ke se izdrzi Fala ti mamicka
Мојата на 4 месеци се заврте од грб на меше, после еден месец на 5 и обратно од меше на грб, секој индивидуално.
Lele i nie taka, deneska prv pat od ko e rodena porazlicno bebe bese. Na spalna si lezese po pampers, si pretase vesela se, i naednas koga spiska, placenje placenje solzi ogromni, zvuk eden sto ispustase epten me voznemiri. So nisto ne mozev da i pomognam. Vo eden moment se isplasiv, deka vo race dodeka ja drzev legnata, poleka bez zdiv ocite gi zatvarase, i jas vikam mama mama lele sto bese toa denes ne znam. I sabajle se desi no vo poblaga forma i odrucekva. Za greota
Леле и јас денес го гледам многу нервозно пробува да ги бутне во уста играчките а ако успее па после почнува да писка и да плаче. Цица на секој саат пошто сме во 4 скок, ќе видиме дали ќе изненади со нешто ново
Јас цело време се мислев дали треба да му помагам, баш и тука пишав. Гледам на јутуб има видеа вистина, не ми текнало да пребарам. Еве видео и за другите мајки.
Мојава кога лежи на грб се крева на стапала и на главче, мислиш мост прави на физичко Еднаш се подзаврти странично, ама неуспешко хахах Има време ајде ќе се вртат
Кај мене некаде од 3 месеци мислам почна да се врти од грб на стомак и до ден денес многу малку лежи на грб, само што го ставам на грб одма се врти на стомак, некогаш и во сон се врти и така спие, ама од стомак на грб уште не, освен со помош
Пишав погоре дека на стомак почна да се врти пред да наполни 4 м. Пред да наполни 5 од стомак на грб. Ма да повеќе сака да си седи на меше, ретко се враќа на грб.
Заборавив да ви се пофалам. Синчето мое почна да заспива во количка До сега нема заспано никаде освен со мене со доење или во раце и со татко му во раце. И во корпа и во транспортер спие. До сега штом му се приспиваше рацете во уста ги ставаше и цимолеше. Мислам рацете го спречуваа да заспие. Сега ја гушка Софи и заспива. Софи си ја сакам сега како второ дете
Блазе тебе! Да си дајш пијачка Мојот в кенгур заспива, ама то ич не е напредок, затоа не се фалам. За Софи ептен ми е криво шо не ја засака, не ѝ дава ни шанса. Ја зема в раце (ако е само таа понудена, ако има и друго нешто во боја го зема другото), ја витка на пола и пробува така да ја глода и почнува да се отвора и ја фрла. Моментално атракција му е една тропка смотана од веро 100 ден шо му ја купив.
Tezok den sme imale znaci I mojata so mizenje pistese mnogu bese strasno I staviv toplo na meseto I odvaj od placenje so se premori taka zaspa dusicina Mali ne znaat da kazat so mu e , se nadevam Denes da ne e taka
Мојата ја обожава Софи. И ја ко тебе, ко второ дете ми е. Без бебето, Софи и кучето од дома не смее да се излезе . Цело време си ја гризе си ја држи. И само Софи сака да ја држи во раце. Другите тропки ги сака, ги гледа, им се смее ама не ги фаќа. Амааа Софи од раце не се пушта