1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Nie gi pieme tie D3 K1 i plus probiotik Bio Gaia ama se zacudiv za ovie sto kaza plusnda gi pie posto i ovie imat D vitamin i drugite

2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    И ние ги пиеме овие од 8миот ден, така ми е запишано дека треба во картончето од бебе од болница.

3. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.362
    Допаѓања:
    5.242
    Сега читам на капките пливит д3 дека се чуваат во фрижидер. А јас ги отворив веќе 3 дена се на собна темп.
    Може да им е нешто?(facepalm)

4. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Од 8ми ден давав вакви исто капки и плус омега од истата фирма.
    После 3 месеци давам чисти Д3 капки.

Па и дома е ладничко сега. И јас не ги ставам во фрижидер :?:

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Eve nie ovie gi pieme otkako izlegovne od bolnica prvite sto se , a sega i ovie trebalo,se konsultirav so prijatelka koja sto e medecinsko lice a i majka ataa veli deka od 3ti mesec ovie se pijat ,mojandrugarka so bebe isto taka mi veli deka neani kazale D3 omegata da gi pie bebe od 3 mesec.. ne znam sto da pravam sega received_970868016793229.jpeg

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Првите 3месеци од 8ми ден ги користев првите две паковања, од 3 месец третото. Само тоа давам плус биогаја

Прикачени фајлови:

На Andrejaaaaaa и sikica7 им се допаѓа ова.
  7. Barbie*world

Barbie*world Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    105
    Да ама јас не го давав како два пати во било кој дел од денот туку кога ќе го фатеа грчевите тогаш и му се смируваа за некоја минута

На Bremena му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Bas ti fala za slikata i objasnuvanjeto , znaev deka nesto ne e kako sto treba ,ne mi e jasno zosto mi gi prepisala samo ..cudno

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    6.189
    Јас давав само омега во комбинација со Д3 и К, па на прв месец контрола во Систина ни ги препишаа вака.
    Ја прашав матичната ми рече да продолжам само со омега нема потреба од плус Д3, па така и продолжив..
    Ама вчера бевме кај Антоније и тој рече апсолутно да ги земеме двете комбинации бидејќи колковите му биле развиени ко за 5 месечно бебе (1+++ е). И еве од денес ги почнав вака.
    Ваљда ортопедиве се поупатени околу дозирање на Д витамин.

На mace89 и IRBBB им се допаѓа ова.
  10. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Za nskolku dena sme na kontrola oa pak ke se konsultiram so doktorkata da mi objasni podetalno da ne me buni ova.. sega za sega ke mu gi davam sano D3 K1 kapkite sto gi pie od povetok pa po konsultacijata so doktorkata ako treba navistina da se davat ovie dve kombinacii ke mu gi davam...

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bremena

Bremena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    284
    Akoo :D Fala ti majka :l:

На Bulibu му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bremena

Bremena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    284
    Od 8ot den D3 so K1 davav plus omega posebno taka mi rece pedijatarot,a sega od 3 mesec pocnav so ovie kombiniranive.

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bremena

Bremena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    284
    Samo D3 so omega drugo nisto

14. >Nenna<

>Nenna< Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    Мамички, ве молам за совет..
    Бебчето ми е 2 недели, а веќе почна да има мачнини во стомачето .. се стега,вцрвенува и плаче. Ми ги предложија капките од Бекутан птотив грчеви, дали да почнам да му ги давам и по колку капки? Дали знае некоја од вас.. ми е страв оти уште е многу малецко, има само 2 недели

15. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    4.482
    Leleee jas davam d3+omega kaj so pisi na tabelata od 4 mesec, jas i gi davam od 8mi den... Da ne i napravam problem na malata..

16. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    И јас давав од третото ама некако не го сакаше па сега давам од зеленото што е омега и вигантол 1капка(некогаш 2)
    А од 6месеци место бебитол ќе давам Молерс и плус вигантол- проверена комбинација со големиот :)

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Пуфис 3ка се 66 пелени во паковање. Редовна цена им е 600 и нешо а сеа на попуст се 500. А памперс премиум 3ката се 60 во паковање и редовно се 1000ка. Ама на акција 1+1 излегуваат 2 паковања за 1200. Ние сме на 3ка веќе 3 недели пошо бутки дебели има цуцка и ја стегаа веќе 2чето. 3ката и се таман.

На mace89 и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  18. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Не се плаши мајка има кај некои бебчиња уште одма од болница имаат грчеви, јас ги користев бекутан немав никаков ефект, со нурсе хервис сирупчето се прероди ќерето, земи го малку е поскап ама многу помага, ќе даваш 2 пати на ден по 5мл има шприц со него. Ставај термофорче или било што топло на стомачето, ќе помине.
    Нека ви е со лесно и не се секирај ќе поминат:hug:

19. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Jas pocnav na sinko da mu davam od sirupot po 5ml nasabajle i navever no doktorkata mi veli ne taka ke mu napravis problem , samo 3ml dnevno i toa mesano vo cajcr ili prevriena voda.Jas pak osetiv deka otkako ke mu dadam od sirupot utredenta ima problemi so kakanje so gasovi kako da ne mu deluva bas kako sto treba, prviot pat koga mu dadov utredenta edvaj se iskaka so maka.Vcera mu dadov deneska pak taka mi pravi.. Ne znam sto moze da e.. mesec dena e star inaku i dosega imass grcevi ama nekako dobro gi minuvame nema mnoguu placki i vitkanje.Caj na bekutan mu davam i mislam dska toj najmnogu mu pomaga.

20. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.601
    Аха фала,вие други памперс користите,јас памперс актив и ги ставам и моментално во Тинекс се на акција 899 ден 104 пелени..мене и Виолета ми беа ок.

Прикачени фајлови:

На dromka и kostovaivana им се допаѓа ова.