И јас си помислив дека лажат. Одма ми понуди слипи.Предобри се вика, памучни. Аха секако, еднаш така ме убеди да купам, пак не земам. Скоро сите пропуштија. Дм кај нас се реновира а ги потрошивме бејби лав, па си реков премиум да земам. Земав виолета. Да ги потрошам и ќе одам во друг зегин.
Лажат сушат. А тие слипи ги форсираат ко којзнае шо да се. Јас еднаш земав на акција демек да ги пробам абе лелеее дур не ги потрошив нервно попуштив. Пропуштаа, па еднаш да се измочка ко топка цела стои надуено и плус лошо мирисаа, ми идеше да ги фрлам . Ја у близина имам 3-4 зегини и научив веќе у кој лажат
Хахахаах.. Слипи само тие ги продаваат,можи затоа ги форсираат. Јас 4-5 искористив и ги фрлив. Надуено, мириса и скоро сите пропуштаа после 1сат. Катастрофа. Јас имам во комшии ама изгледа лажги се, ќе одам во друг
Preubav materijal i gi dobivate isto kako sto se na slika jas imam mnogu pati naracuvano i sum prezadovolna
Бебево многу ми се штреца. Ако се закашлам, кивнам, прозборам одма се штреца. Денес се штрецна само што го погледнав, не знам зошто. Додуша веќе скоро месец дена сум во изолација сама со него.
Може ли да ставиш твоја слика од скафандерот? Ме интересира дали се скрос исти како на сликите. Фала ти
И јас давам по 2 капки вигантол, само споделив дека имам читано по интернет за тоа дека доенчињата не ја добиваат потребната количина д3 преку млекото на мајката а тие со дохрана имаат во составот и дека е поврзано со фонтанелата Исто читав дека препорака е 400 IU ili 8-10microgrami na den тука се даваат повеќе, по мое мислење ради загаденоста а може и грешам.. https://www.verywellfamily.com/the-vitamins-in-breast-milk-3964175 https://www.babycentre.co.uk/x25010537/does-my-baby-need-a-vitamin-supplement А за фонтанелата ми искочи на апликацијата baby+
И мојот исто прави. Ако кивнам најмногу се плаши, одма почнува да плачи. А некогаш имам забележано си дреми и ако прозборам ептен се штрекнува.
Мене ортопед ми препорача една д3+к1 и плус една капсула чист д3 и омега до 3 месеци, а после една д3+ омега и една д3 чиста. Педијатарот ми е против тоа, вели немало потреба од толку д3. Јас продолжив да давам како што кажа ортопедот, сега и како сме цело семејство позитовни, уште подобро ми дојде.
И јас би го послушала ортопедот. Особено па сега кога се намалува денот и помалку ги изнесуваме бебињата на сонце. Со помин нека ви е, се надевам прелесно (ќе) врвите.
Здраво мамички.....ние сме скоро два месеци....рачињата ни се стално ладниДали е нормално?? И друго нешто.. само на доење сме,ама има два дена градите ми се како меки,А ко ке се стагнам има млеко
Нормално е на бебе нозете и рацете да му се ладни. Нема уште развиено терморегулација. Најдобар начин да го провериш дали му е ладно е да го допреш по вратчето од позади. За градите е исто нормално да се меки затоа што е регулирана лактацијата. Ако бебето после цицање не е нервозно и не плаче а воедно и си напредува на килажа, нема зашто да се секираш
Мајки пред недела примивме рота и од тогаш детево 3 пати само се искака. Денес се искака од петокот и каката беше по густа, како паштета така некако. Иначе бојата си беше сенф. Само на доење сме ... нормално ли е да биде таква? Кога почнува да се згуснува? Или може од ратата да е ова?
Со бројчиња како се ? Кога ќе треба беба да го носи 9 месеци ќе е. Се мислам 09-12 или 12-18 дали да порачам. Си викам да не плива во поголемото а кнап да е помалото @mommy's love
Ние кога ќе го носиме ќе бидеме 4-5 месеци, и земав 6-9. Мислам подобро поголемо да земеш зошто одоздола ќе си носи алишта. Иначе го перев на 30 и го сушев во сушара и не мрдна.
И ние така. Па ако ја држам в раце додека спие и да зборнам нешто нема шанси, одма се штрекнува и се разбудува