И мојот многу се штрекнува. И со главчето и со рачињата одма ги испружува. Мене ептен ми е жал кога ќе се шрекне. Ептен осетлив е мојот и на мала дразба се штрекнува ако дреме.
Како му го миете лицето на бебето? Доволно ли е само да се брише секојдневно со памучни тупфери натопени со вода?
А како го заштитуваш да не му влезе вода во устата или очињата? Инаку, на телото го бањам со Веледа купка.
Јас кога го бањам, лицето само со вода го проаѓам. На телцето муатела и на главчето шампон. И во денот неколку пати со мокра рака му го бришам
I nie sme taka doma sto I da pravam se streknuva a na otvoreno pred nekoj den spiese vo kolicka I helihopteri vrvea muva ne ja lazese ne ni trepna
Мамички на бебка и се појави како мала црвена точка на белката на окото. Искуства? Дали итно морам да ја носам на педијатар?
Ај да ве прашам уште нешто. Ние уште малку полниме 3 месеци. Има ли нешто посебно што правите со бебе? Вежби некои и слично за развој?
Секоја вечер го бањам. Од назад му турам на глава и со рака поминувам по лицето. Во денот неколку пати го поминувам со водена рака по лицето.
Ги гледам скафандерите од Мапет. Претежно почнуваат од 6м. Моево има 3, буцко е. Како им се големините? Не знам, да не нарачам па да не го искористам
Isto i kaj nas. Istrcav odma ama kapilar bilo i cesto se slucuvalo kaj bebenca. Nisto strasno za 2-3 deba se povlece. Sepak ako ti e misla pojdi...
Му ги мачкам образите со нешто пена што останало од тело и внимателно плакнам. За уши, јас го држам за уши а маж ми посипува со вода ама со лицето надолу е. Одличен избор и јас со тоа го бањав.
Ќе може ли некој да ме просветли. Бебуш до сега си заспиваше 9, 9 ипол. 10 најдоцна ама сега ќе подзаспие и за кратко ќе се разбуди и вришти со саати. Освен живци и кафе, некој друг совет?