Мојот е 2+++ коа му ја давам ја држи, ама несвесно и по некое време ја пушта. Мислам дека стануваат свесни дека држат нешто после 3тиот месец, индивидуално е сепак
Несвесно држење е добар напредок, се развива фат уште. На 3 месеци веќе се интересира да држи нешто, да си игра.
Ме држи и за прст, а од пред некое време почна косата да ми ја фаќа и тоа силно стиска едвај му ја тргам
Deneska prv pat vidov kako ja drzi i nasocuva kon usta, inaku samo i pagase. sakase i tupanica i Sofi da gi lapne, pa se zadavi i pocna da kasla ko starine 3+++ sme
Значи докториве КАТАСТРОФА бевме на матичен и се појави нешто на кожичката. Рече дека е габична инфекција од што не се знае, алиштата нејзини посебно ги перам од кога е родена, ги пеглам се. Се прошири, денес заминавме на кожен- атопичен дерматит. Заминав на уште едно мислење и пак реле дека е габична. Слика ставам на што ви личи? Некогаш е бело некогаш црвено ама на атопичен не ми личи
Nema steta so krema za atopicen da mackas pa ke vidis. Jas na mojata isto mislev deka takvo nesto e,ko suvi i bea obravcinjata mackav stelatopia i prijase se iscisti. I jas se isto kozmetika koristam ama ete obravcinjata znaat da i se podisfrlat i ko suvo da se napravi pa i mackam cat pat i stelatopia
Не ми даде некоја посебна крема првиот кожен ми даде само козметика од uriage па за 5 дена да се видиме. другиот кожен ми рече дека е габична и ми даде канестен со комбинација од уште едена маст. Козметика местела и за 1 недела да се видиме… ќе одам до аптека па ќе видам и тие што ќе речат кое е подобро Фала ти мама
Бебето мое имаше сличен осип, не и се правеше бел, црвено беше, на градите и грбот кај раменцата. Ја мачкав со лосион за тело 3-4 пати на ден и на лекар ни препишаа крема со мал процент кортизон. И се повлече а на лекар не ни дадоја дијагноза туку ни рече ееее па бебе нежно кожиче ќе се исипа па ќе помине . Ми рече да не ја оставам сува кожата и затоа да мачкам почесто со лосион кој содржи глицерол. Не живеам во мк.
2+++ сме а бебе денес цел ден спие. Спие-јаде-спие. Дури не кенка ни за во раце. До времево ли е незнам?!