Со што да направам од бебе одпечатоци од ноџето и рачето, за на хартија поточно ми треба за во радосницата? . Мислев да му ги обојам со темперни ама ми е страв да не се јаки за неговата кожичка или да не содржат нешто што би му ја иритирало....
До сега не пратев скокови, ама изгледа мора. Да ја знам барем причината зошто така прави. Тоа пискање, лелел уште ушите ми звонат штом се сетам. Пискање, викање, кашлање.. Одвај да се смири и после си спие како ништо да не било. Од бебе е премирен и освен кенкање, 2-3пати во 4месеци дали има заплачено. Ама ова страшно.Вистина од памет не извади
Мајки дали вашите бебиња на 2ипол месеци премногу се лигавеа? Еве ја бебе а ја дигнам и целата ме прави со лиги и течат буквално од уста и се става во уста, се сака да шмука, ќебе, рачиња, моја блуза, буквално се што може да фати. И на колку месеци си ги открија рачињата? Мојата сеуште си ги нема, ја приметувам овие два дена ги здогледува неколку секунди но не е тоа тоа, а во трет скок сме и по него на крај од скокот треба веќе да ги има откриено.
Цело време е воден на алиштата од лигавење. Исто му течат лиги. Рацете двете ги става во уста и се што е во близина, па и подот сака да го лижи Моето има 4 месеци.
Ауу не да се лигавеше жива вода и лигувката и блузата, рацете постојано ладни дека в уста, и двете наеднаш ги става, па ќе се засркни, ќе се закашла, некогаш ќе поврати и така.. 3++ е сега и сеуште иста песна
Леле не ме плаши блиску се нашите, и јас пиштење да очекувам значи @monik55 ja виде пак доктор, чисто е се на гради вика, од носето е да чистам редовно. А се одра од кашлање, и кога ќе кивне цел секрет надвор за грев се двајцата, вакво кашлање не сум чула… направив еден сируп со кромид и мед, па ќе видиме
Даа, некој ден е помало твоето. Пиштење за одзатнување на уши. Да те утешам, ваљда поминува, уште некој ден има од скокот кај нас.
Кај скок, вриштење и лигавење после стомачен вирус од пред две недели сега сестра му му донесе вирус од градинка, температура 40 двајцата плус мрсули и шлајмови до бескрај.. Така бебе на 5 месеци за малку ќе ми спуштеше на плуќа, па си доби антибиотик
На моето носот му е затнат. Го чистам и пак се полни. Се нервира тој многу. Ептен забава си имаме по цел ден. Одвај одам вц
Ако има густи и зеленкасти мрсули(некогаш се бели) за што се работи дали знаете? Матична кажува нема ништо, чисти го носето. Прскам спреј и влечам мрсули ама пак се полни. Многу се мачи. Ноќе се буди нервозен не можи да диши низ носето. Стварно незнам како да му помогнам.
Jas imam naracano 3 shpikozni od tamu i sum premnogu zadovolna,bukvalno kakvi se na slika takvi gi dobivas a i materijalot e dobar.E sega za skafander ne znam ama sepak mislam deka ke bide ubav i kvaliteten.
@Andrejaaaaaa а што ако не проверам брис, а го вакцинирам со пнеумококната? Сега се замислив и мојот има некогаш како на @Oneo мрсулчиња, не е полн, ама чат-пат по некое суво, некое бело, некое зеленко, а треба да го вакцинирам деновиве...
Малце сум испаничена или е нормално 5м е бебе кажува мама од време ма време претежно кога плачи. Е сега и пееме песнички и рацете ги вртиме и сега ја гледам го прави истато таа претежно само со едното раче. Од денес ново и е ја отвора устата ширум и ка затвора како да зборува ама без да испушти глас. Нормално е или не е ? За двете работи… малце глупаво прашање ама ново е и малце језиво да не речам
Па искрено незнам, ама јас не би го вакцинирала со мрсулчиња. Јас уште не го вакцинирав, за ротата ни пројде возот што се нервирам ама тоа е. .. Може и ништо да не е, стрептококата е честа бактерија кај децата, големиот ја имаше нон стоп додека одеше во градинка, ама пусти страв...
А ја па мислев сљмо моево писка. Денес прави 6 месеци и само писка цело време. Изгледа си ги осознава гласовните способности.