Зошто језиво, бебе си испушта звуци, не дека вика по тебе мама. Едноставно така му доаѓа и тоа е. И мојата кога беше болна плачеше и испушташе мама. Нормлано е исто како што е нормално да гука, да вика ба ба ба, да да да
Ние сме 2+++ и имаме наутро секрет некогаш суви мрсулчиња некогаш влажни долги и хрчи со носето. Ама насабајле ги чистам и после е ок. Има ли место за паника? Малку леукоцитите беа покачени ама матичната рече ок е. Може да се вакцинира.
Мене само со растечено носе и уредна крвна слика ни рече да почекаме. Додуша малку лимфоцитите му беа покачени ама рече тоа е нормално кај бебиња. Брис одпосле си направив јас сама. Така да незнам што би ти кажала во случајов...мислам дека нема место за паника чим се само одсабајле... Плус суви... Кај мојот беше цел ден мрсулав и призирни накај зеленки, течни му ги влечев со исомарот...
На тема пискање, сега у 4тиов скок научи цуци да писка, да вика и да вришти па сеа по цел ден тоа праи, интересно и е . Пишти па ќе се залашла и ќе се изнасмее ѕверка мала. Да не не мислите, по цел ден си пискаме двете
Кај нас не е растечено. Туку насабајле си хрчи со носето. Ќе флитнам спрејче. ..... Го чистам и цел ден си е супер. И навечер го чистам исто така. На почеток кога прашав ми рече тоа е нормално се чисти организмот. Има секрет уште откако направи 1 месец.
Не не не е тоа што испушта звуци језиво нормално ќе испушта ќе вика. Језиво ми е отвара уста и затвора како да зборува а воопшто звук не испушта. Дали вежба дали е нешто научено од што не гледа ств не знам
Да да ти допишав одпосле препрочитав што си пишала, чим се само сабајле и суви мислам дека не е проблем
Не се секогаш суви...има и така долги бели мрсулчиња. Ама ќе го исчистам сабајле и супер си е. Инаку си кива постојано од раѓање, ама при кивање не искача ништо. И вака во носе не се гледа ништо. Само ако нафлитам и влечам со аспиратор. И баш си викам од кај ли искачаат вака долги мрсулчиња.
Исто е моево, пишти мислиш неможе воздух да земе, од спиење станува со пиштење, цело време прсти во уста, нервозен, не спие преку ден... Незнам каков е овој скок али ќе полудиме додека им помине
Мене па матичната ми рече ако нема ептен многу да му пречат да се закашлува и да му искачаат низ нос да не влечам со тоа, повеќе се стварале... И мојот сега е во фаза така на суви и хрчи од сабајле и не го дирам... Се надевам наредна недела на зелено светло за вакцина, ама секако ќе подновам крвна слика и ќе видам што ќе ми каже за бактеријата
Полошо е ако не се вадат, нема да може да диши убаво а бебињата незнаат да дишат на уста. Јас прво му ставам синомарин и ако се ептен високо ги влечам со аспираторче додека малце се спуштат, после со чепкалка за уши ги вадам. Најмногу им се ствараат кога е променливо времево и кога ќе ги фати ветер надвор. Осетливи се многу
Исто е и моето затнато ама прими вчера вакцини. Матичен и педијатар таму кај вакцините го прегледаа, не било проблем да прими. Јас секако оставив на нив да одлучат Исти се, па и нашите мислам 1-2дена се разлика. Ајде поминува уште некој ден, па во 5ти скок после
Пиши баш како ќе поминете Се надевам и посакувам да си помине без реакции Таман и некоја сликичка ќе му направи мама за во катчето
Леле сите со носиња затнати растечени. Нервозни се дека им пречи во дишењето. А што да правам со кашлицава не знам, го прегледаа двајца др, од носето е демек се, ќе помине. Кашла многу, греота е…
Ова не е прашање за бебето, туку за мене, но не знаев каде да пишам. Дали некоја друга мајка се соочува со вакви ненормални работи. Мм беше доста време болен дома, јас и бебето бевме сами во изолација. После мм беше во болница, јас пак сама. Некако се навикнав ептен. Сега мм е ок, јас не сум. Ми треба одмор. Го зима бебето на шетање. Ама кога ќе го земе, ми се плаче од што ми фали. Сакам да го врати, а знам дека е глупо, со татко му е, но нешто е посилно од мене. Ми фали, сакам да е тука. Еве, сега се искочени, јас не можам да одмарам, туку само чекам да го врати, дури таква расплакана сум.
Засега нема ништо само што е поспан и тажен. Температура нема. Тажен е за сликање хахаах Стварно сите. Нагло се смени времево, наеднаш залади. Како така го оставиле ако кашла? Носи го редовно да го прегледуваат, да не се спушти на гради. Јас носот што му е затнат и 2-3 пати го носев да го слушнат од страв.
Јас мислам дека е нормално. И јас сум иста. Дури и во друга соба да се, јас пак одам да го гледам. И јас не можам да спијам без него од ко е роден. Мм ќе го земаше на сабајле јас демек да поспијам, очи не склопив без него. Ви посакувам брзо да оздравите
И јас мислам дека е нормално. Јас сум цел ден сама со двајцата ( добро големиот оди во школо 3 саата) и едвај чекам да дојде мм да одморам. И кога ќе дојде и ќе го земе, ќе го почуба 5 мин и јас си го земам пак, ми фали. Посебно па кога плаче, не давам никој да го држи освен јас, а и претежно само кај мене се смирува
I nie sme so zatnato nose ja nosev na pedijatar rece Nema nisto samo noseto a I mi podkasluva.Prskam samo sprejce taka mi rece I taka I se odzatnuva. Vremevo e nikakvo izgleda site sme taka