Да не сме покусо и мојот е со затнат нос и пун секрет. Двајцата се додуша и со спрејот и пумпиците само се шетам. Не кашлаат не ќиваат само шмркаат. Имам уплав за бебето да не ми спушти зошто лежевме пред 1 месец на детска клиника.
Na moeto sprejce pisuva deka mozi da se prska do 6 pati dnevno ako ima potreba.Inaku I Jas prskam po dva Tri pati dnevno se nadevam ne preteruvame
Ме интересира дали треба да се прават некои вежби за да научи стабилно да седи освен да ја кревам со рачињата нагоре да стани? Приметувам дека нема стабилност и кога ќе ја седнам паѓа нанапред 5+ сме веќе затоа ме интересира пошто нели од 6 месеци веќе би требало да седи или да не форсирам ништо...
Ништо не форсирај, мојата почна стабилно да седи дури 7+ и тоа јас да ја наседнам, сега на 8+ сама си усоврши од лежење на стомак да седне. Им треба време сами да усовршат, јас никогаш не сум ставала перници и да ја потпирам, кога видов дека во количка сама се исправа напред и си се држи цврсто ја наседнав и на под, неколку пати се напрчи и за една недела научи да се придржува со рацете доколку изгуби баланс.
Мене најмногу ми е страв да не можам да препознаам кога треба да ја носам на лекар. Пример...знае во текот на денот да се искашла 2 пати, наутро хрчи во носето но ги вадам и супер е цел ден.
Баш го слушав Антоније во една емисија на оваа тема, но не можам да го најдам линкот. Напомена дека секое дете е различно, некое порано почнува, некое подоцна и не требало да се форсира, да не се ставаат перници и такви работи.
Не треба ништо да се форсира, ниту да се вежба со кревање за рачињата, зашто така не се учи како да седнува. Може само да го учиш како од лежечка позиција би седнало, на страна па на лактот да се потпре па да седне, исто како и ти кога седнуваш Се додека не научи само да седи и додека не стане постабилно кога е седнато треба да го држиш со рацете околу половина, понатаму при седење ќе почне да се задржува за стапалата и постепено ќе научи да држи рамнотежа и самостојно да седи.
Леле и јас имам уплав вака кога ќе видам/прочитам. Моево и кива и кашла и носе му течи. Колку и да му викам на големиот да не ја бацува тој за инает.. со него лесно ми е што и да му понудам прифаќа, ама бебево грев. Утре ќе го инхалирам со физиолошки ако продолжи.
Моето не е бебе, дечко од 5.5 години и до ден денес сум таква Кога излезат им се јавувам 100 пати, додека беше бебе немаше шанси да го оставам, еднаш се сеќавам на 8 месеци морав да бидам отсутна 12 часа од дома бев на пат, знам дека таа недела како си ја поштено исплакав и го терав маж ми на 10 мин слики да ми праќа дека не плаче и не ме бара Мајка ми кога беше бебе доагаше да го почнува за ние да поспиеме, а мене очите филџани наа толкави не можам да го оставам да спијам. Таков карактер сме
Wenice kids имаат веб страна и преубави скафандерчиња за бебе. Исто и Окаиди можеш да видиш ако не си од Скопје има на страната на fashion group. Зара од апликацијата. Други не ми текнуваат. Јас си нарачав од фб лани од една страна Obleka po vas izbor се вика, скафандерче од h&m за ептен кога беше бебе
Има ли бебенца што си поспиваат Де утешете ме, син ми едвај на полни 4 год почна да спие како што треба инаку на два часа ќенкаше. Ако и за второ толку енергија ќе ми треба паника ме фаќа уште сега
Моето спие супер. Освен пред некој ден што се будеше и пискаше, беше во скок. Иначе си спие супер и дење и ноќе. Дење има дремки од 1ипол час најмалце до 2ипол-3часа. Во некој дремка можи да побара да цица, па си продолжува да спие. Ноќе не се буди воопшто од 2 месеци некаде. Јас сум изнаспиена Се надевам ќе продолжи вака.
Ќерка ми од 15 месеци си спие по цела ноќ. Пред тоа спиеше, ама висеше на цице. Сега е 4 год и си спие сама во соба. Бебуш ми е 5 месеци и цица 2/3 пати во текот на ноќта, ама си спие. Така да релативно наспана сум. Пу пу да не го подречам.
Овие денови се мачиме за заспивање и кратки му се дремките се осеќа почетокот на 19та недела Само на мисла ми е да не ми се намалило млекото ама па не плаче а и ноќе спие се буди двапати да цица само @Oneo поплукај го бебуш
Со синомарин е подобро да го инхалираш. Ова не кашла мн малце кива ама носето затнато и не искача ништо од него. Големиот нема гајле виранто риностоп лепенки и арен е ама ова ништо. Има за нив балзам за градите фитобалм па незнам дали да му земам утре