@KonstantinaM Од истава жена гкедав видео Но и многу други а почнав пред 3 месеци со вежви и после 3 4 дена почна да се врти сам, баш имав споделено и тука. Сега ќе вежбаме од меше на грб исто има убаво објаснето видео женава (Да редактирам еве го горниот дел веќе почна да го враќа само уште му стојат скрстени нозете, не се врти скроз, ова ваљда го изведе на среќа )
Бебе е 5++ Луѓе во скок е бр 5 претходните недели не беше такс изразен, кај и да е треба да излези од скок, ама овие 2 дена ВООПШТО НЕ СПИЕ преку ден значи стана 9 саат сношти после 1 заспа и еве 15 дојде око нема склопено. Стварно не знам што да направам , значи преморена е игра се превртува ама апсолутно се и пак не спие Совет нешто ?
Исто Китти моево Преку ден ич не спие дремка една 20-30 мин и толку И после немирно е цело време Чаре незнам
@Luna91 по колку физиолошки полниш во шприцот? Под притисок се испушта? Само низ едната ноздра и ќе излезе цел секрет низ другата? Изводливо е еден родител да го држи бебето, друг да шприца? Како се вика додатокот за шприцот? (сори, те удавив со прашања ) Ние засега сме океј, ама ако има потреба би го чистела вака. Инаку, аспиратор не се користи за секојдневна употреба, бидејќи ја оштетува слузницата на носето. Користете само по потреба. Доволно е да им капете изотоничен раствор и со цицање/пиење млекце ќе го изголтаат секретот и ќе го исфрлат во каките.
За мнооогу сува кожичка. Мојот имаше на почетокот и само стелатопија не спаси. Ако се суви овие како лишаи, слободно мачкај.
Женава има предобри видеа! И јас си ја следам. За вртењето од грб не меше, се вежбаме неколку дена и се подобра станува. Малце уште и е проблем од грб на страна да се сврти ама чим е на страна одма на меше се врти
Ставав по 2.5 - 3 мислам, одамна беше. Прскав од едната, излегуваше од другата ноздра и обратно. Значи по еднаш во двете. Изводливо е еден да го држи, друг да шприца. Некогаш така правевме со мм. Додатокот ств не знам како се вика, мм го купуваше. Да го прашам ќе ти пишам. А гледам на Али имало и специјални шприцеви за таа намена.
Мојот деновиве е затнат цело време. Не можи да цица, се нервира носот е затнат. Ако не извлечам со аспиратор само плачи и гладен стои. Капки, спрејчиња не помагаат. Матичен вика влечи не можи да диши детето. Многу ми е страв вака ко ќе прочитам дека се прави штета ама што да правам друго. Утре ќе го носам пак кај матичен да ни даде упати за бактерија дали има да провериме.
Браво за бабичката на Ања, преубаво е со здравје да си носи, да ја топли Мајче е по плетењето, таа сакаше нешто за внука и да сплете, ете сега имаме идеа, само не знам дали е до толку усовршена, баба ти е мастер
И мајка ми е по плетењето, баш ме прашуваше за боја да сплетела сакала џемперче некое. Ама и таа не плете толку совршено колку бабата на Ива.
По повод муабетите тука дека не е добро секој ден да се користи аспиратор, ја прашав сестрата и вика не е штетно да се користи но ако може и се гледа мрсолче да се фати со чепкалка. Јас секој ден вадам мрсолчиња со аспиратор, а инаку вака не не гледа дека има.