Јасно ми е дека Пумпа и доење не е ни приближно исто, но барем на некој начин сакам да му давам мое млеко. Скок плус затнат му е носето, веќе трета недела е болен иако завршивме со антибиотик, нема ни сила да цица. Кога ќе ми се наполнат убаво градите после еден или два прескокнат подои си цица без проблем. Незнам, може и јас грешам ама уверена сум дека бебето ми е гладно и барам начин да го нахранам а пак да му дадам и мое млеко. Ќерка ми ја доев два месеци, после тоа два месеци се одмолзувам и пиеше само мое млеко па после 4тиот месец дадов ад..
Ако не даваш пробиотик, да даваш или ако даваш види смени го. Кај моето пробиотикот помага за какање. Два дена не дадов и не се искака.
Давам ваја+д3 она кака ама во сред ноќ е со болки во мешето,мислиш до пробиотикот е?Кој да го земам биогаја или провен(немам во што да го растварам)?
Лелел можно е да е од ваја, моето многу се мачеше да се кака дури давав ваја. Јас давам биогаја сега и супер си се кака. Пробај смени,ќе видиш дали ќе има промена.
Бебе има 4+ месеци. Во последно ако гледа да пиеме или јадиме отвара уста и плачи. Па вода со чаша да пиеме и ако му ја доближам одма се радува и отвара уста. Со јадење не сакам сеуште да почнам оти вака напредува супер. Чај му дадов, го повраќа. Незнам дали да пробам вода да му давам
И кај мене така правеше и се си мислев дека ќе сака да јаде. Сега на 5ипол месеци почнавме со вкусови и уста нејќе да отвори. Цицката е неприкоснована
Хахаххах.. Вака си мислам кој знај колку сака да јади, а не ми се почнува уште со јадење. Можи ист да биди после да не сака
Мајки дали ви се случило на бебе во столицата да има како конци црвени како крв ама не толку црвени, светло црвени. Кај мене еднаш се случи испаничив го однесов на дежурен ми рекоа нема ништо го прегледаа ми рекоа можно е од што се напррегале цревцата. Да гледаме дали ќе се повтори. После тоа имаше уште наредното какање помалце и толку. Еве сега после неколку недели од тогаш пак му се појави еве 3, 4 столици по ред ина малку, значи ептен малку е треба ептен да се задлабочиш во каката за да го видиш ама јас после таа дешавка ептен детално ја проучувам. Вака бебе си е се нормално, матичната ми рече можно било и од и толеранција на лактоза јас ако сум јадела млечно, а во државна ми рекоа немало тоа врска.. Се има ли кај некого случено, искуства.. Малку сум загрижена
Ова е без осет ама стварно. Бебе цел ден одбива да јади, се јавив на матичната реле да и дадам парацетамол ако се смири да и се јавам. Бебе заспа 1 саат се јавив ми рече да појдам кај неа. Целосн преглед крвна слика се ви ред ииии СКОК причина. Значи душа немам овие 3 дена ама стварно
Пробај зошто да не,нека му помине стрвот првиот пат ќе се изнапие...јас и превривам купечка скоро од сам почеток ја нудам ретко пивнува,ако не друго ќе исплакне уста
Кажувајте лек за сплескано главче позади...рамно како тепсија е. Скоро 3м. сме ама спие само на тилот. До кога вака? Лево/десно со главчето не сака. Од кога почнуваат да спијат настрана со главче .... инаку како да се среди формата на главчето?
Да, на син ми. Прв пат и јас се испаничив, го однесов на дежурен педијатар, го прегледа, ми рече дека нема ништо и најверојатно станува збор за пукнат капилар од напон за какање. Педијатарот во вакцинален пункт ми го рече истото што и тебе, дека е интолеранција на кравји протеини преку млечни производи што ги внесувам јас. Ми немаше логика оти прв пат кога му се појави јас постев и никаква храна од животинско потекло не консумирав, ниту пак нешто невообичаено освен еднаш една рака капини. Исклучив скрос млечни производи, ама продолжи да се јавува. Ретко две столици една по друга, почесто еднаш-два пати неделно, некогаш помалку, некогаш повеќе конци крв. Појдовме кај матичен педијатар, таа рече дека од искуство нејзино, многу често се јавувало само од себе и до 6ти месец исчезнувало само од себе. Ни даде да провериме крвна слика, немаше анемија, значи нема големи загуби на крв. Направивме вебер (тест за крварење) испадна позитивен. Направивме копрокултура за да исклучиме бактерија, таа негативна. Ми рече да не не малтретира по клиники на гастро, дека претходни пациенти праќала и не најдувале ништо, да оставам да помине само од себе. Исто ми рече да не избегнувам никаква храна, дека кравји белковини не преминуваат во мајчино млеко. Почнав полека да воведувам млечни продукти во мојата исхрана и искрено да ти кажам дека по 1 месец после тоа престана. Еве веќе 1 месец нема ништо, се надевам дека така ќе остани. Само една работа ја имам сменето-витамин Д3, почнав на пливит да давам, ако тоа има некоја улога. може да е несакан ефект од ротата, ако скоро ја имате примено. Кај нас не беше тоа, оти вакцината ја примивме 1 месец пред да се појави прв пат крв. А поради крвта ни одложија втора доза
Денес бевме на контрола кај педијатар, точно 2месеци сме денес.. 6400гр , 58цм е..Ни вика тоа е премногу за неговата возраст Ама што да правам јас кога плаче моето на саат , саат и пол Навечер си цица на 2-3 саати зависи како ќе се погоди.. Вика да го занимаваме со нешто да не цица почесто преку ден... Некоја со вакво искуство?
Колку му е родилна на бебуш? Мојот на 2 м имаше 6450 и педијатарот ни рече супер, продолжете така. @Oneo ја вадеа од памет и правеше некои испитувања и искочи се во ред. По мене нема доено дебело бебе и никогаш не би ограничувала подој. Едноставно сите деца се различни. Некое месечно качува 700 гр друго 1700 и тоа е во ред. Води се по потребите на детето, не на докторите. Мене да ми рече да го занимавам да не цица, би смениле педијатар во моментот.
Od vaja I proven I Jas ne mozam da se pofalam ne I odgovaraja ni edniot ni drugiot.Ne davam nikakov probiotik.Se imam probano I mislam deka nisto ne pomaga se dodeka ne si pomine toj period.Moze da se reci deka samo sirupot nurse Harvey's malku podpomogna so toa sto se kakase poveke pati I na toj nacin I olesnuvase ama Pak celo vreme I krkorea crevata od nego I prestanav da go davam radi toa vo konsultacija so pedijatarot.