Нема примено рота, ја одложивме поради затнато носе, најверојатно нема ни да ја прими ни пројде терминот. Каков е тој Вебер ( тест за крварење). Каде го правевте?? Јас тогаш испитав крвна слика и он не беше анемичен. Од млечни продукти само јогурт пијам, и тоа ретко. И мене ми беше нелогичен тој одговор. Мојата матична па не ми ни спомна дека е честа појава, туку одма ми вика донеси го на дежурен ако се повтори 2, 3 пати (дека ја контактирав по телефон) уште толку ме испаничи. Нека проаѓа
Во центар за јавно здравје во бт го правевме и тестот за окултно крварење и копрокултурата. Би требало и по приватните лабаратории да прават во ск, прашај ако ти е на мисла. Тоа што не се анемични укажува дека немаат значаен губиток на крв. Матичната наша кога и покажав слика ми рече 'ова не е ништо, сум видела многу, многу полошо'. Имала две дечиња со многу крварење што ги пуштала на гастро, им правеле колоноскопија и не нашле ништо. Ми вика само ќе го малтретираме детето, остај да помини само од себе. Ја послушав, се надевам не згрешив.
Да не пишувам повторно, ќе цитирам мој коментар од друга тема. @sani99 читај моето мислење е прво. Мојот помал е роден од вашите.
Да и јас мислам дека е период што мора да помине па после да си спијат мирно...само мислев до кај 3 месеци поминува .Ќе и го прекинам пробиотикот за сеа.
Ние сме 3+++ и некогаш од 3 до 5 наутро немирно ми спие. Се буди секој час. И јас мислев да не е стомачето ама си велам сега дека не е, бидејќи супер се кака, веќе и ретко си прднува, кога ќе и го дадам пробиотикот само и толку. И имам и дадено и јас сируп тоа време и пак исто. И веќе си велам дека само така немирно спие тој период незнам..
Мајки, бебе е скоро 4 недели и последните три дена се ужасни. Досега спиеше супер, се будеше за јадење на секои 2-3-4 часа, ќе јаде 15-20 минути и ем најаден, ем наспан. Сега не знам уште што ли не пробав и никако не можам да погодам, на секој 15 минути сака да цица, ќе цица 5-10 минути и после 15 минути пак плаче. Плус никако не може да заспие, очињата црвени и му паѓаат ама не се предава. Откако ќе заспие, се буди по еден час од што е гладен и после пак се мачиме наредните неколку часа да заспие. На крај сите нервозни. Градиве почнаа да ме болат од што сака да цица цело време, денес му понудив и цуцла ама не ја сакаше пробав неколку пати оти па и повраќа по 2-3 пати обавезно од што има вишок. Се надевам дека е период некој и за брзо ќе се врати пак во шема.. кај вас како беше со бебе на оваа возраст? Исто ме интересира и колку спиеа..
Ако не се лажам на 4 и пол недели има скок,може тоа да е порано да почнал или грчеви да не има?Пробај да го заспиваш легнато да цица и биди ти до него,до кај 2 месеца и мојата беше само на гради,ама не беше плачка...а за спиење исто променливо навечер знае да се разбуди само 2 пати,а имало и периоди на секој саат(мислам дека мешето е во прашање),преку ден знае да поспие и 45 мин некогаш и повеќе па 2 саата будна и пак спиење ,мали се и постојано имаат промени и се е период и ќе помине...само трпение
Јас се си мислам немирното спиење мора да има причина или заби или меше .А иначе исто тој период во 3 сабајле па во 6 баш се размрдува
Мојов после 4ти скок почна да писка. Вика на цел глас, кашла и се смее. Мислам ушите ми зујат од толку пискање Има и други пискачи како него?
Може и заби да се, незнам веќе. Се што ќе стигни в уста става само што ќе се разбуди одма рацете в уста
14 do 20 nedela negde otprilika stom naprai 4 mes beba pocinja ako si porodena blisku do terminot sto ti bil
Ај погоди кој? еве ја женска му, цел ден си пишти. Интересно и е, писка се смее и пак продужува ние уште сме во скокот. Исто почна да "лази" , на стомак кога е со нозете го дига газето и се бутка ама главата нурната. И нешо као се врти ид грб на меше, уште со помош додуша. И најново коа ја држам во раце се бутка и застанува на нозе бе, сака да стои