Се пресмеав со ова потпарено, ми дојде како нешто благо-попарено со шербет Нас за такви појави на газето само судокрем ни помагало. Црвенило, брунчиња… баш се. Јас добив на подарок ваква перница и ич не ја искористив. И во болница, и ортопедот ми рекоа само на рамно да спие, никаква перница. Ќе си се формира главчето, јас го наместив креветчето на дневна светлина (пошо бебињата се вртат кон светлина) и на секое легнување ја менував страната на бебето. Ако не се вртеше со главчето ќе ја потпрев со перница на грбчето, ама само под мој надзор така да спие.
@Lovebug01 тури потпари Јас користам сѐ шо ќе прочитам на форумов или шо аптекарка ќе му продаде на маж ми.
Препорака од ортопед Антоние - бебе седи во транспортер свртено наназад до 1 година. Така е најбезбедно. Нозете смеат да му излегуваат, главата не. Ако во висина со главата излегува од транспортерот значи дека му е мал. Потоа се врти према напред во седечка положба во седиште за кола.
Мајки само да споделам искуство со маста за потпарено Со 2 мачкања му исчезнаа брунките на бебе, топло ја препорачувам.
Od koga pocnavte da go stavate bebeto da lezi vo koritce i da go banjate? Jas mojot koj sto e 43dena star seuste go banjam vo race,jas go drzam mazot mi istura voda no mnogu pocna da mi mrda ,da preta so noze i edvaj go uduvam pa sakav da prasam dali moze veke da go legnam vo korito i sto da stavam vo korito neso kako podloga da lezi ili.. ?
Ние од прв ден ја бањаме во коритце, има такви како со дел кај да ги налегнеш, на почетокот со мм тој ја придржуваше па потоа и сама. Вакво слично имам, не сме во МК ама би требало и таму да има.
Fala ti mnogu ke proveram i jas kaj nas sigurno ima vakvi pa ke kupam edno ke pocnam da go banjam vo kotritce
Јас си купив мрежа и на неа ја легнувам, не ка држиме цело време додека ја бањаме напред, ја креваме само за грбчето кога ќе дојде на ред, ние сме 35 дена
Jas se zafrlnav uste na ppcetokot koga kupivav korito sakav vakvo ama ne znam zaso se predomisliv zemav obicno korito, e sega dali mozda znaes dali se vakva podloga posebno prodava za vo korito za da ne zimam sega uste edno vakvo pa da si zemam samo podloga vakva i da si ja stavam vo mojto..
Вчера за првпат го пробавме, цело време ми беше страв дека јајцињата ќе си ги повреди на тоа доле... Никад више.