US $2.17 | Family Matching Hats Newborn Toddle Kids 6M-4T Hat Baby Boy Girl Winter Warm Knit Beanie Adult Womens Mens Casual Cap https://a.aliexpress.com/_m0SB ama мисла дека најдов еве @kostovaivana @Oneo
Kaj mene dvajcata nemaa grcevi, mi velea moze podocna da fati nakaj 3-4 mes no ne. Ne znam dali e do deteto, do majkata sto jadi, ne znam. Jas ne deka premnogu vnimavam no sepak. Sreda sme na vakcina vtora doza rota, kosa mi se kreva od majki sto gi slusam - imav prekrasno bebe, spie, cica, nasmeano, no otkako primi vtora doza se se smeni. Se plasam da ne se poremeti se, i da fati grcevi posle. Ne znam sto da mislam, bitno nedelava go nosam Avicena za krvna slika i Gorce na bockanje
Мајки кажете ми како да давам успешно пливит д? Штом ја види лажичката затвора уста и не сака да отвори за жива глава и после 100 саати лажење ќе му ги дадам некако за да ми ги исплука. Any ideas?
И моево последно време затвара уста и ги плука, чаре не знам. Туку, по колку капки даваш? Сакам да го сменам Бебитолов.
Пробиотик даваш и како? Пробај шприцни малце млекце у лажичето и капките, така ќе му е повкусно и поголема е веројатноста да пие. Зашо да го смениш бебитолот? Ради цена или?
Пливитот зошто плус, ви рече др? Јас вчера бев на контрола, само бејбитол давам засега и педијатаров рече на наредна контрола ќе ви кажам дали дополнително да даваш пливит, сега не треба. Тогаш ќе има 5м. Ортопедот кога бев на прва контрола ништо не спомна ни за едните ни за другите.
Јас така праев до сега, ама веќе не ми пали финтата . Имало некој скандал поврзан со фирмата, побарај на форумов баш има постари мислења. @Andrejaaaaaa
И јас незнам зошто немаше грчеви хаха.. Од рота вакцината повеќето имале грчеви, ама не сите. Моето немаше, само повеќе какаше друго ништо. Ајде со лесно Мојот отвора уста ама ги плука. Некогаш настрана му давам со лажичката, така потешко му е да ги плукне. Кој ви кажа по 5 капки? И јас давам по толку, Обедниковски ми ја кажа дозата. Како е со колкчињата ? Кај моето јадрата не биле отвори на 2 ипол месеци ко бевме.
Majka na kolku meseci ke ja primi vtorata doza rota? Nie trebase da primime vtornik ama ja odlozivme deka e nastinata a ne mi kazaja do koga mozi da se primi najkasno samo mi rekoja koga ke e dobra Javi se da zakazime.
Не давам пробиотик. Смеам со млеко да ги мешам? Оти педијатарот во плодност ми рече да давам д3, па минимум по 20 мин цицање и од ко е роден гледам да го запазам тоа. Матичниот педијатар ми рече од септември да почнам да давам по 1000ие Д3. Матичната така ми рече, ради сонцето да зголемам доза. А ортопедот ми рече дека е океј 400ие, ама тогаш 3 месеци имаше. На 3 месеци имаше едно јадро, едно не, одтогаш не сум појдена, ми рече контрола на 6 месеци. Следно имам закажано на 10ти ноември, таман полни 6 ќе има, па ќе видиме шо ќе кажат тогаш. Во секој случај, се толерира до 9 месеци да не се појават јадрата.
@IRBBB смееш пошо ти нема не знам колку млеко да му даеш. Неколку капки директ од цице во лажиче после д3 и во уста. Пошо малце гаднички се, на зејтин имаат вкус а вака со млекце подруго е пробај баш
Да се консултираш дали е ок Солдевит(д3) да даваш. Спрејче е тоа и ептен практично , едно прскање ти е 1000иу. Јас го користам и за двете деца. Актуелен е солдевитот доста го зимаат. Иначе и јас пливитот со некоа капка млекце ги давав , кога ќе ми текне реално гледав наутро да ги дадам до кај 12 само , оти после ќе ги забораам секако.