Кај можам да ја измерам малава освен кај матичен? Не можам да ги добијам а и не верувам дека ќе ми речат да да дојди ќе ја измериме . Ова со педијатриве мисловна именка да закажеш термин изгледа. Некако послабо ми сака млекце а 3+ е па затоа сакам да видам како напредува.
Можеш кај твојата матична да ја замолиш, јас дека ми е во зграда мојата ја замолив не ми напраи проблем. Или дома на вага ако имаш измери се сама па после со бебе ама не е нај прецизно. И мојот е 3+ и послабо цица може е период
Да се мерам на вага Ама некако чудно ми е.цел месец се боревме да јаде помалку пошто многу бараше ад А сега јаде помалку. Претежно сме на ад. А си цица само измеѓу. Не како оброк.
Нз кај е тоа јас сум од охрид. Има педијатарот дел за настинати дечиња и дел само за здрави прегледи. Не закажувам одам само секој месец. Ако нешто не ми штима одам и порано од месец. Јави му се кажи му сакам да ја измерам не ми објаснувај зошто што како.
И јас сум кај Емел. И мене на месец ми закажува, ама ти можсш да си ја однесеш на мерење ако сакаш. Нема да те врати. Ама ќе чекаш ред. Јас последно чекав од 4 ипоп до фајрон до 7 и кусур...
Чекам јас надвор, маж ми го вози низ маало и кога ќе дојдеме на ред ги викам. Немаат осет што да ти кажам. Јас да знам дека доаѓаш со мало бебе од 3 месеци одма ќе те пуштам преку ред... ама не се сите такви. Ние последно бевме зошто кашлаше и викам таму на шалтер дај те молам само за диши диши е, 3 минути... и ми вика епа сите чекаат, ќе ми напраиш проблем. Викам океј и така чекавме 3 саати... ужас
Majka aj za mala pomos malata ne mi e kakana denes i e 3 den ja boki stomaceto samo gasovi ima si prdi i mnogu i smrdi se muci da se iskaka ama nikako mala e sega na 30 2 meseci ke pravi neznam sto smeam da i dadam aj nekoja iskustvo neka mi kaze sto smeam da i dadam bez dohrana sme samo na cicka
Јас со сега на закажано одам и не сум чекала....редовна контрола...сега на месец и пол ми закажа. Е ова што го кажуваш е стварно нехумано да чекаш 3-4 саати.
Da ama ne e do doktorkata tuku do ostanatite sto cekale. Mozel nekoj da ja pusti ama nejkele poso site sto cekale cekale zaso na decata nivni neso ne im e ko sto treba
Да да, воопшто нехумано е кажувам, не за докторката. Секој отишол за нешто нели. Ќе си се мериме ние на домашната вага па ќе одзимаме. Ама пример сакам да ја слушне, и ако ми се погоди гужва кај ќе издржи ќере толку време. Вашите имаат ли секрет/мрсолчиња? Ние секое сабајле вадиме прозирно-бели со аспиратор. Еднаш ја прашав сестрата , пошто докторката не ја добив, рече ок е
Не знам каде да го поставам прашањето овде сте ми најактивни: Софка (жирафата де ) како ја чистите? На упатството пишува да не се стерилизира, а мене ми е шубе да ја дам така на бебе .
Ќе и го масираш стомачето со кружни движења . Ќе и ставиш витаминска за да не ја ижулиш. Па ноџињата на горе ќе и ги крениш свиткани на кај стомак како да кака. Можеш да и дадеш пробиотик линекс,пролајф, био гаја и т.н ги има повеќе . Ама со масажата би требало да и помогнеш.
Ја мијам со сјај и жешка вода. Не со сунѓер него директно на неа од сјајот капнувам, со рака убаво трлам и после мијам убаво со жешка вода.