Sjaj i voda i posle na zesko plaknam samo pazi da ti bide so dupceto nadole svrtena poso se puni so voda. Naskoro ke pocne se da faka i lapa i race od usta da ne vadi i ke prekine da ti bide shube nek se jaca
И мојата прави така,не и давај ништо ке се искака сама. Ако имаш релаксатор на струја или батерии кога ке сака да кака а не може стави ја да се лула напред назад веднаш ке се искака. Кај мојата тоа делува. И пробиоток и дај,ако веке не даваш.
Каква чашка имате? @Luna91 @Pacient srna Сакам и јас од 5 месеци да почнам чашка да му давам, ама не знам каква да земам. (Знам дека има таква тема ама ептен дека го прочитав тука коментарот се убацувам)
Јас денес прв пат му дадов од чашка за ракија. Пушта јазиче како кученце да пие. Јас со еуцеринот шо го капам и играчките со тоа му ги мијам и ги попарувам на крај со жешка вода и толку. Масажа на мешето во насоки на стрелките на часовникот, вежбички со ноџињата. Можеш и пробиотик шо може, ама не мора да значи дека ќе ти помогни. Ако е на ексклузивно доење, нормално е да не кака до 10 дена.
Нормално е. Ние сме 3++ и има бааги бели мрсулчиња. Дури една вечер се разбуди сироткото од мрсули. Баш ради тоа и бевме кај Емел да го ѕирне. Не ми се оставаше така
Точно е тоа да, ама таму чекаат и деца што оздравеле и што ги носат чисто само на контрола. Ако моето дете е не дај Боже болно и оздравено и чекам за диши диши само, одма ќе пуштам бебе од три месеци преку ден да го ѕирнат. Е сега, додека се чека во чекалната има и дечиња што буквално горат од температура, потпрани гревчињата на нивните, не гледаат... е тие и да ми речат преку ред не би сакала
Imas i edno frosch za podloga i igracki cistenje. Od kids and co imam otvorena valjda plastika silikon sto ja znam sto e i imam edna 360 od mothercare ja zemav. I od dvete poveke gi grize nego sto pie,a dojde voda do usta malce golta ama toa sto moze go pluka
На мм ова му го дале како физиолошки раствор за затнас нос Тоа ли е тоа? Ако да, колку да му ставам, и на колку време, и дали во фрижидер да го ставам. На парче му ги дале немам упатство
Јас не се јавив така отидов и чекав 3 саати... мислам дека се закажува преглед само на здрави дечиња и тоа редовен преглед, сите останати чекаат.(Не дека твоето не е здраво, да не ме сфатиш погрешно). Идеш таму зимаш бројче и чекаш...
Мамички хелп. Бевме на контрола со беба, супер си е 6 килца е и 65цм. Ама некако нагло е извишена, последниот пат на 22ри значи пред 20 дена беше 60цм. Докторката ми кажа дека има благ невин шум на срце предизвикан од ова нагло извишување и дека не е ништо страшно но сепак да се направи кардиолошки преглед . Сте имале вакво искуство? И каде да правам кардиолошки? Што препорачувате ама на приватно, кој доктор?
@NewMama @kostovaivana @Pacient srna @IRBBB @Oneo фала ви друшки, дека глодалка па затоа ми беше шубе да не ја извријам, ама па во право сте, допрва сѐ ќе пика во уста така да нема поента . @Grasiela** да, стерилен физиолошки се капкиве, јас редам по две три капки во секоја ноздра и после го фрлам, за наредно ставање др. отворам. Пред отворање на собна температура ми стојат. Иванче само Иван Милев во Жан Митрев ако ти е за приватно.
Јас мојата си ја носам кај мојата матична,блиску ми е работат и со дечиња,имаат посебна просторија и прави преглед како и педијатарот главче,грло,диши диши,рефлекси,мерење и задоволна сум.Инаку за секретот и мојата има исто ни кажаа не е страшно,што може да вадиме дел и сами си голтаат при цицање и после го какаат.