Ги користам и за двајцата, капнувам по 2-3 капки во двете ноздри, и чувам на собна температура. Истите ги користам и за инхалации, убаво му дале на човекот во аптека, не го карај. Истиот состав се како и другите, со поголемиот дури и попрактични ми беа
Frezyderm maslo za teminica nas mnogu ni pomogna, go mackas nekolku casa ored banjanjeceslas so cesle i pagjaat tie kako korupcinja...
Здраво мајки... Сакам да прашам ..имаме два месеци ..бебуш на неколку пати во сон како да плачи во сон ,но после некое време како да плачи со сменат глас ,како подлабок , како чуден...па го будам и ке почни да си плачи нормално од што може да биди ?? Ви благодарам
Симонида Спасевска во Систина. За секое твое прашање има одговор, јасно објаснува и прекрасна е и како личност и како докторка. За Ремедика не ме прашувај. Таму се породив, ама само големо НЕ ќе кажам за педијатрите. Толку.
И јас една препорака за Симонида, прекрасна и способна докторка. И уште едно НЕ за педијатрите во Ремедика, исто породена таму.
Мајки ми треба совет Бевме вчера на педијатар бебе кај малце качува сега и е падната плус на килажа од 6900 сега е 6760 во 3 месеци само 760гр има качено. Воведовме и кашички и мајчино. Млеко имам се одмолзувам кашички кога сака кога не. Совет како да почни да става на килажа? Ептен се испаничив не знам главата кај ми е
Што вика педијатарот, што може да е причината за падот во килажа? Ви даде некои насоки? Крвна слика да проверите? Некои испитувања?
Зошто се одмолзуваш? Не цица или ради вишок на млеко? До година основна исхрана им е млекото, така да мислам дека кашичките и немаат многу влијание врз килажата.
Vcera napolnivme 4 m I ovie dva dena bukvalno se borime za da cica.Celo vreme preta se tegni I mnogu pomalku cica za razlika od prethodno.Mleko si imav celo vreme dodeka si cicase ubavo a Denes primetuvam deka ne bara Kako da mi se namaluva.Dali mozebi e vo skok pa od toa da e taka ili nz drugo sto bi mozelo da bidi.Nekoja majka da ima vakvo iskustvo da pomogni ?
Педијатар што кажува ? Молзеното млеко да и го нудиш да го пие? Гледај дали цица доволно или само така дреми на града.
Јас мислам кај повеќето бебиња ова се случува баш во тој период.Мојата добро си пиеше млеко (на ад сме), но од 3 и пол месец почна да намалува со пиење и еве сеуште трае.Утре прави четири месеци.Ја носев на педијатар, крвна слика супер.Педијатарот рече дека станува збор за криза во исхрана.Секако и скоковите се причина плус, некои бебиња јадат повеќе а некои помалку.Зависи од детето.Совет од педијатар ми беше хранење во полусон, во тивка и затемнета просторија и со паузи ако е потребно.Ако е се друго во ред, ќе помине, не се секирај, период им е.
Мислам дека сте во скок. Ама и да не сте, околу 4 месеци се станува поинтересно од цицање. Го местам за цицање тој гледа на сите страни. Некогаш и по 5-6 сати не бара цицка. Јас одмолзувам со пумпа по малце, многу ми се тешки градите ако ги оставам. Јас го дојам само во затемнета просторија и тивко да е. Ако нешто тропни одма се врти и нема назад. Од сега изгледа вака ќе е доењето со поголеми бебиња