Јас од Џорџ користам за бебе од раѓање и немат мрднато ич. Износените како нови се. За големина зависи до бебето. Ама им кажувам кила и тие кажуваат која големина одговара.
Mu gi oravam skojden vezbite so svitkuvanje na nozinjata i ima dosta efekt ama samo prdi .Vvera pisav deka se iskaka i toa premnogu duri se napravil lom pa.morav vednas pod tus da go nosam da go mijam haha Jas duri se isplasiv koga vidov kolku bese polna pelenata, no ete denes pak nisto odnosno od vcera porucek do sega nema nisto pak.Se maci ppvtorno da se iskaka ne biva.I tesko spie, se vrti kinka prdi i epten nemirno mi spie, a vcera otkako se iskaka mu olesna i spiese 3 saati bez da mrdni
Јасно ми е и кај нас така знае навечер да се размрда,еспумисанче и давам на страна накај мене ја вртам со свиткани ноџиња и заспива...душички се ,се надевам што поскоро да им помине периодов и да си спијат убаво
И јас сум од на George најзадоволна, после на Тритекс ми се исто ок. Зависи килажата од George, кај мене на 4 мес му беа ок 9-12, а од тритекс мислам ми се точни со месеците. Сега ќе правеме 6 мес од тритекс му се таман 74, а и 80 му бидува
Можно ли е во 4ти скок да прекине да гуга? Почна да гуга мн мал, сега периодов некако прекина. Пушта звуци ама не е како предходно муабет си праевме. Или ако не е до скокот нормална фаза ли е?
Isto I kaj Nas e taka I Jas bas se mislev.Koga bese pomala gugase sega ne taka po nekoj zvuk ke istaj ama ne ko prethodno.
Да! Во 4ти скок учат премногу премногу нови работи и овие шо веќе ги правеле престануваат да ги прават, ги усовршуваат новите. Ама тоа не значи дека ги заборавиле. И мојата гугаше па престана и еве ни помина скокот пак си гуга
Нормална фаза е. Нешто ново прави, па после прекинува, па пак го прави.Моето се сврте 2-3 пати на стомак, неколку дена не се вртеше, после пак се сврти.
Дај кажи што учат,што да очекувам сега за сега што приметив хит и беше да збори навечер пред спиење посебно
Учат да се вртат, да пискаат, многу посвесни за телото си стануваат, раце нозе, учат убаво да фаќаат, учат да се кикотат и да се смеат гласно, учат нови гримаси да прават, се учат на меше да се буткаат со рачињата и да го дигаат газот со нозете, учат да препознаваат и луѓе и предмети и многу поактивни стануваат. Ова се од искуство ти кажувам, се ова мојата у 4ти скок научи
А последица од 4ти скок има пореметено спиење што е ова последниве дена на секои 2 часа се буди и цица
Регресија во спиење мајка. Дали може некоја мајка да ми каже за бебињата што се само на ад, како ја поминавте регресијата? Поточно ако се разбуди на помалку од 3-4 саати дали дававте млеко?
Ќе прекине да прави многу работи, понатаму ќе видиш. Нешто што му било секојдневно и кога ќе почне да кажува зборчиња/ имитира, престанува одеднаш. Се менуваат од ден за ден
Ох ќе се избудалам па и цица, гладна е... не само да ја земам на града и да заспија Па и некои звуци испушта додека спие
Да те "утешам", од кога почна скокот се буди на 2 саати за цицање. Скокот помина, и регресијата мислам дека помина ама уште си цица на 2 саати. Ми се спие ми се плаче