Мојава ѕверка и така сега се буди на секои 2 часа, којзнае како ќе биде додека трае регресијата и 4тиот скок. Нема воопшто да спие ли?!
Мојов е 6 месеци уште цица на 2 саати. Ама го дојам легнат до мене и не се расонува. Големата ми беше иста и така си цицаше до 15 м. Ве утешив
Не мора да значи јас регресијата воопшто не ја осетив, од бебенце се будеше редовно на два часа за цицање па тој период воопшто не промени освен што беше кенкава дур беше будна. Едит: скоро 11 месеци е сега, цица на 3-4 саати, и дење и ноќе да не се подречам, но ни во 8ми месец не ја осетив регресијата во спиење.
Тоа е идеално ама ја не можам никако легната многу ми се големи градите и она ќе фати да цица ама и се поклопува носето и не може да дише. И така си се мачам седната со перницата за доење ама среќа бар бебка не се расонува, цица и си продолжува.
Ќути. Мислам се научив седејќи да спијам . Коа си врзуваше по 4-5 саати супер беше ама сега на 2 саати толку ми се спие стварно е мачно. Ама верувам дека да треба млеко да спремаш на 2 саати е 100 пати потешко.
Нас веќе пола коса ни е нова порасната пола од бебешката има пресмешна е, на пола и е поделена, кога ја гледаш од позади ептен ми е cute ама смешно од 3++ инаку почна
Надвор сега на есенсково време кога шетате, како ги облекувате бебушите? Не ми е за скафандер памучен од оние, а не е ни по тренерчиња само. Не знам како да ја облекувам…
Јас боди на кратки и одзгора тренерчиња ,или блузичка со пантолони и плус имам памучно како капутче послабо и тенко кебенце плус.
Abe i mene mi se ama so ednata raka i ja drzam gradata ako sme legnati. T.e. stavam 4 prsta pod i taman e malce podignata a so palecot ako smeta na noseto. Po nekoe vrmee taa pusta i dvete spieme. A so ednoto race se drzi za mene me gusta i ako i se trgnam mafta me bara...abe srcka.mi e idi pa staj ja u krevetce. Koa ke se podrazbudi mafta i so raceto i so glavata i ustata otvorena bara cice
Така ко шо е облечена (боди на кратки со тренерчиња или боди на долги со панталони) и плус и облекувам јакничка од материјал како меките скафандери. На количката си ја имам наместено и плус зимската прекривка.
Ние успешно се доиме легнати а и моите гради се огромни. Му давам да цица од градата што е на горната страна. Ама сме будни двајцата, денски ова. Значи само моето не го смени спиењето и цицањето. Не се буди воопшто и не цица до 6 сатот сабајле. Изнаспиена сум
Боди на куси, тренерчиња, елече без ракави или тенко палтенце. Зимска прекривка на количката или тенко кебенце. Ставам и памучно капче ама не го сака и до пола пат го иставаме.
Блазеси ти мама! А инаку и јас така имам пробано, ма секако имам пробано у легната и никако не не бива и многу ми е криво. Се надевам само дека еден ден ќе успееме.
Од 3 месеци заспива околу 20:30ч. и до 06:00ч. сабајле спие без будење или цицање. Се доиме со силиконска брадавка, и таман почна ноќе да цица без беа, ги скрати сите ноќни подои. Преку ден цица на 3-4 часа што исто ми е чудно, не можев да го одделам од на цицка претходно. Добар е, си велам помина. Има уште потечни столици ама по 2 само а имаше по 8. Сменивме матичен и тој го среди
Девојки, вие што давате адаптирано или мајчино со цуцла, оти малава нејќе да фати сеуште цицка никако а сме 1 недела, по колку милилитри давате и на колку часа
Кога бебуш имаше 1 недела, јас и' давав адаптирано 60 мл на секои 3 саати. Едит: читнав дека твоето е 3800, ние излеговме со 3550 на 6ти ден, и веднаш почнав со 60 мл.