Na 28mi, ke praj 4 meseci, i e 7 kg ama na ad e ne e na majcino.. Koga se zalev deka malce ml mi pie, mi rece ne e strasno od 4 ke pocnime so vkusovi
imase takov period sreka kratko traese, inace jas sum mnogu potresena ako mi ispie I 10ml pomalce od to so ke I dam, I cesto znam da se razbudam vo 3 sabajle I cekam. Da stani da ne e gladna Sega pie redovno 120, I obavezno pred spienje 150.
Прееска мајка ми додека го спушташе бебето на подлога,не знам како ама бебето благо си ја потчукна главата од под. Има долу ќебенце, па подлогата одозгора ама пак ме фати страв. Малку плачеше ама брзо се смири. Да го носам на лекар?
По колку напредува месечно? Знам и твоето е ситно те читав, ептен сум у мислам што да правам и јас , да не погрешам
Мојот некој ден пред 7 месеци имаше 7300, јас почнав од 5 и пол со пробување вкусови после 6 еден оброк.
Ако повраќа или се однесува поразлично од вообичаено, носи го. И мојов си ја има удрено главата, не еднаш, многу пати, исто на под на подлогата. Ништо не им е, допрва ќе се шлакаат кај стигнат.
Како се справувате со вртењето на стомак во сон? За ниедна дремка не можам да го оставам сам, се врти одма. Назад не се враќа и стои така надолу, мислам ќе остани без воздух. Прво го вртев со главчето на страна, ако сака да спие на стомак, ама не сака, нурка надолу. Ми е страв до вц да одам дури спие. Ноќе го земам со мене и од мене не можи да се врти.
Нема шанса ништо да биде. Бебињата се пожилави од што мислиме. Дури и да се работи за пад од неговата телесна висина, мали се шансите за повреда, а не пак вака. Плус и со подлога, нема шанси. Не се секирај ич. Мојов на 3 м се смкна меѓу спална и креветче и на плочки падна некаде од 40 цм висина. Не беше директен пад, затоа што се успори меѓу креветите, ама се слушна туп. Кога и се јавив цела во паники на докторката, ми рече нишо не му е прати го само. И фала богу ништо не беше. Мене ми се скрати животот зошто големата никад ми немаше паднато ко бебе и ова ми беше шок. Инаку јас го пратев 24 саати, така ми рече докторката. Битно е во моментот да заплаче. Се пратат зениците дали се во нормална големина. Да не повраќа. Да не е поспан. Да не е невообичаено нервозен. Кај мене тој ден беше ептен расположен, почна да се превртува на меше, гугаше. Ко да знаеше дека сум исплашена, па да ми покаже дека се е во ред.
По околу кило месечно. По онаа линијата на раст е идеална. 3130г е родена на 4ипол месеци си ја дуплираше и е 6300г.
Ne se sekiraj ne se ugusuva taka lesno i jas isto se plasev ama bebinjata imaat prezivuvacki instinkt ne samoubistven. Mojata se vrtese se mestese nekako i imase period koa ne mozese posle na grb da se vrati i se budese placese da ja svrtam. Sea na site strani e Ova mi deluva poopasno moze da ja nurne glavata pod pernicata. Jas ja turav u vreka demek potesko da se vrti ama koa ke trgnat nema sopiranje
Па тука сме негде. 3180 е роден на 3 мес беше 5260. Мене матичнана ме уништи со тоа поише треба, поише треба..
Чим почнал да се врти во спиење нема назад, вежбај го преку ден за побрзо да го совлада, колку повеќе прави ќе се навикне да си се намести убаво на меше во спиење. Иначе моево од 4м се врти на меше во спиење ама уште тешко му оди да се врати на грб, само 2 пати успеал и ноќе се буди кога не може да се сврти и со рацете не се снаоѓа секогаш му остануваат под него па му ги местам.