Страв ми е уште повеќе така, од перницата да не можи да диши. Исто цимоли одма да го вратам и пак се врти. Дење само го проверувам на секој 2мин. многу ми е страв. Не се врти на страна со главата, така стои на долу. Дење му покажувам дури е буден, т.е. го враќам назад поспоро за да научи како. На 4 месеци на под се сврте на стомак буден, ама сега на 5м. почна и во сон. Добро се врти на стомак, убаво си ги мести рачињата, ама не знае да спие на стомак. Секогаш само на грб го легнував. Го земам да спие со мене ноќе, ако е во креветче око не можам да затворам од страв. Ама и дење морам да седам до него, секундарно се врти. Едно завршува, друго доаѓа. Се тешам фаза е, ќе помини
Normalno li e bebe da kaka na 2 dena po samo ednas i otkako ke se iskaka mnogu e obilno,polna pelena tecna kaka.Imam ovde pisano deka go fati zapek ama ova kakata ne e bas suva,tuku tecna kako proliv,ne znam..Bojata si e normalna.eve veke cela nedela i poveke , eden den kaka,sledniot ne saka,pa pak kaka i se taka.Otkakp ke se iskaka mora da go nosam pod tus bidejki e lom napraven celiot
@Pacient srna @Oneo Значи моево е дембелче се врти само разбудено а на вечер спие на плешти Бавно бавно ги прави работите а 6 префрли
Ние сме 4+. ПочнВме со вкусови 7кг на 4 месеци е топ. Колку кила ти се роди ? Знаеш дека на 6 месеци треба да биде дуплирана родилната килажа. Значи и да има помалку грама достигнато од претходен месец тоа е ок. Битно е тоа што ти кажав. Јас почнав со вкусови. Значи да се разбереме, тоа не е дохрана. Рефлексот на јазикот да турка храна на кај хранопроводот се развива во 6 месец. Сега густата храна неможе да ја голта. Само минимално ја пробува. Сокче ми нема поента давање, тоа се празни калории. Безвезно полнење на стомак со шеќери.( да има и во овошјето шеќери )
Не се оптеретувај толку. И јас на почетокот па се молзев, па ајде точно мл да пие. Па дека моево ептен повраќа испаничена бев скроз дека не напредува. А таа како бумбарче е образиве ќе си ги заборавиме негде Кога видов супер напредува, само на доење сме и не ни знам колку исцицала, битно таа си е супер. Ако напредувате и вие супер, не си прави нервози без потреба Јас околу 5 месеци ќе почнам со немлечна дохрана, само заради тоа што повраќа, па ќе видиме дали нешто ќе се смени. Тој месец самосо вкусови, па од 6 месеци со оброк планирам.
@Oneo Страв ти е од не дај боже да се угуши или од сидс ? Син ми истото го правеше и еве ден денес на 2 години сеуште спие на стомак. Тоа неможам да го контролирам. Не се плаши. Штом достигнал да може да се врти ,има рефлекс за се. Едноставно така му е убаво.
Течна треба да е каката ако е само на доење. Тоа што кака на 2 дена нека не те секира- од 3 месеци натаму веќе помалку какаат. За доенчиња и до 1 недела се толерира да не какаат. Пролив е ако има повеќе столици во 1 саат.
Да де, не е секое бебе исто Вака во теорија сѐ е лесно и изводливо, реалноста е друга Ќе помине, ќе се издржи. Јас го пуштив да се спремам додека ми спиеше во раце 40 мин хахаххаа иронијата
Na malata veke 2 den I solzi ednoto oko, na sabajle ima gurelcinja, neznam dali I e od plisanite igracki a se pereni.. Od sabajle licenceto I go izmiv so voda kako I sekoj den... Doktorkata I zvonev ne kreva..
Кој ти го препорача експулмо за бебето? Тој е над 2 години дури и 3 мислам. Внимај те молам и јас еднаш ставив од тоа на свој ризик и пројави алергија. Не за џабе има возраст означено.
Нормално е, не е пролив. На доење треба да е потечна каката. Пролив изгледа како вода, тече од памперсот кога го отварав и имаше по 8 столици денот. Јас секако го мијам на секое какање, така и со течните столици и не се вцрвени ни една точка. Со крем многу не мачкам, само по потреба ама редовно пазам да е чисто и суво местото.
Да, од гушење ми е страв дека не ја врти главата на страна, надолу стои и цимоли. Колку убаво ми беше, дремка 2-2ипол часа можев воопшто да не влезам во соба, сега само стражарам на врата.
Мамички ајде и јас во оваа тема како мама @Iva Mitrevski да ви се придружам по вторпат во темава иако малата ми има само 8ипол месеци сеуште е бледа цртичката на тестов испадна непланирано ама нека биде се добро