Имам бебе 7 недели старо и до сега е на екслузивно доење. Дали имате искуство со повремено давање на адаптирано млеко кај бебе што е на доење? Дали ако одвреме-навреме (кога излегувам од дома подолго од 2-3 саати) пие адаптирано млеко постои шанса да се одбие од мајчино?
Па не му е мало за да седи, ама така на брзина го бањам за да не му е ладно...го поливаш само нема вода за да си поужива малце...
Можеби подобро би било, ако имаш можност да се измолзуваш, и твое млеко во шише да му даваш. Во замрзнувач стои и до 6 месеци.
Ах сега зимава нема уживање во вода, ладно е. Кај нас се грее и во вц ама не го оставам во вода, го поливам само. Да се одбие мали се шансите ама тебе да ти се направи проблем со лактација или грутка, големи се шансите. Молзи млеко и тоа ќе го пие дури не си тука. Јас така правев/правам.
Ми се крева коса од одмолзување. Тоа ми беше првиот пристап, но последниот пат кога пробав да одмолзам поголема количина ми се разрани едната брадавица, па два дена бебето цицаше преку силиконска. Имам рачна пумпа, но прстенот од пумпата ми одговара само на едната брадавица... Другата ми е поголема и се разранува. А рачно одмолзување сум пробала, но ми оди премногу бавно. Затоа и ја разгледувам таа опција по потреба да додавам адаптирано...
@malena ne be kakvo ad koga samo go dois, plus tolku malo. Nema da se odvikne, ama zasto koga imas mleko so vestacko da go polnis? Ke si zemes elektricna pumpa, i cao prijatno. Poveke pari na ad ke dades otkolku na pumpa. Ne e Bolno odmolzuvanjeto so el pumpa i brzo odi
Mamichki aj ve molam da mi dadete sovet koj br.vrekichka da kupam za bebushko 3meseci e.Go gledav od 3-6,no nema li da e skoro pa neiskoristena?Na nea pushuva do 65sm,noe sme dolgi okolu 60sm.
Jas pogolema bi zela, rastat so brzina na svetlinata, podobro pogolema em pokomotna em podolgo ke ja iskoristis.
Да си земиш поголема. Таа од 3-6 еден месец дали ќе ја користиш. Мојава и алиштата од 3-6 ги носеше до 4 месеци. Земи си поголема поисплатливо е, а и на бебето ќе му биде поубаво и покомотно.
@IRBBB Со тебе муабетевме за грепките на Виолета. Е сега да ти кажам една финта, за да ти се падни наградата што ја сакаш На светлина се гледа што пишува на сивото поле, се чита наградата.
Хахахаха, абе од шо сум малер сите 10 ќе бидат само со награда влажни марамици. Ја зедовте фотелјата?