Ne zimaj predvreme moze nema da ti treba. Sisinja i cucli vo site apteki ima. Jas kupiv ama samo na doenje bese i ostanaa taka
Купи си цуцли да имаш за старт. Ние ги користиме на томи и типи од почеток и не сме ги смениле. За шише имај си едно мало (150мл.) па ќе видиш дали ќе ти требаат други. Ако цица бебуш ќе ти остане за понатаму. Јас се залетував цел сет да му купам со по 2-3 мали и големи шишиња, среќа апотекарката ме премисли, најевтиното стаклено шише го земав и ете го така си стои.
Од старт давам диасоп По 9 капки ставам во млекото, некогаш и во уста. Еднаш на ден. Кај нас супер се покажа. Мислам дека во зегин е најефтин. Околу 250 денари.
Најубаво е со калма на медела ако доиш но уште од болница да го научат бебче. Јас се породив во Ремедика и таму им даваа со калма но кога дојдов дома имав купено авент и кога почна да се закашлува му ја купив калмата но џабе, веќе не ја прифаќаше. Иначе авент се добри но ако е лакомо бебето од секое шишенце ќе се закашлува
Е ако де мене не ми рекоа ништо ама јас секако до година дена сакам да му давам пробиотик, од тоа може да има само корист
Jas go doam i koga treba da izlezam nekade mu davam ad mleko , ne se odmolzuvam i jas poradi istata pricina ,mi se razranija bradavicite,imam i racna i elektircna pumpa no dzabe.Imam sise na medela calma i mu tece mleko kako od cicka kapka pp kapka za da ne se odvikne od cicka no kaj mene gajle nema bebe, si pie i od sise i si cica .So laltacija i grutki ili oteceni gradi nemam nikakov problem do sega.Jas sum za da mu davas nema nikakov problem no sepak ti najdobro si znaes ..
Исто беше и кај нас, под муцето и беше црвено и како раничка, педијатарот ми ја препорача кремата Афлодерм, од два дена мачкање и се повлече
Ваја давав на почеток имаше запек, Диастоп ни го кажа педијатар, да го зема дури има стомачен вирус, па го продолживме сега. Можно е да се исти.
Infacolic definitivno najdobri . Gi probavme i biogaja no ovie poveke rezultat pokazaa. Gi zemavme od Grcija ovde gi nema .