Мамички бебушот ми е скрос затнат ама не се гледат мрсолчиња за влечење ставам физиолошки ама џабе, се јавив дали да го однесам да го види педијатарот, вика не е ништо да ставам спрејче да спие на повисоко и тоа е тоа,е тоа беше пред неколку дена ама уште си е све исто дури и бетер, тешко спие навечер се буди од што не може да дише преку носето, инаку нема температура, дали ми треба појако аспираторче некое што ќе влече појке јас имам такво со уста што се влече ама ... или што ми предлагате , инаку барав и фитобалм низ аптекиве нигде не најдов, дали некоја купила од негде сега скоро , постов мие што да кажам ама ...
Не влечи со аспиратор штом е затнато, треба да тече носето да е полно за да извадиш нешто. Кое спрејче го користиш? Прави почесто топли бањи во помал простор пример во тоалет, не знам кај го бањаш ама гледај пареа да се направи. Или во врела вода стави крупна морска сол, почекај да се стопи и да почне да испарува и инхалирај го малку над тенџерето да дише (внимавај да не е врело, да не е преблиску да се изгори, пробај прво ти). Можеш ситно да исецкаш кромид и да ставаш блиску до него. Ако не се одзатне за брзо носи на доктор да го слушне, да не тргне накај ушињата или градите поголем проблем да се направи.
Мајки ние сме 2+++ .. Сакам да го ставам во кенгур , и ортопедот ми даде зелено светло и да е свртено накај мене Ама моето има поголем интерес да е свртено и да гледа наоколу додека шетаме ( така ми изгледа додека се шетавме малку до маало во раце , си уживаше ) Да не има некоја мајка со такво искуство да го ставам така свртено надвор?
јас од старт ја свртив напред да гледа, иста возраст како твоето, и главчето и го држев со рака. Така ќе сака и твоето, башка позгодно ни беше на двете. @Simonida123 јас предвреме се купив, се спремив да имам дома, на крај ништо не прифати ни цуцла ни шише, а зедов поскапи ај си викаш на почеток, бадијала така ми стојат во фиока. За цуцли да не ти кажувам, различни 7-8 зедов и сите ги плукаше така да, мој совет не земај скапи или по неколку, ете за проба едно, да не ти е криво како мене. Има аптеки насекаде, ако треба ќе земите
Kaj mene ja vrti levo desno no na drzenje kako da paga na ednata strana Takov li bese sucajot kaj vas
Mojata bese prvo taka zatnata ja nosev na pedijatar nekolku pati za da mi kazi nisto ne e .Takva bese dve nedeli I Pak ja odnesov skros zatnata I Pak mi rekoja prskaj sprejce.Go smeniv pedijatarot ja odnesov na Dr pedijatar I na kraj za da mi kazi deka ima vospalenie na usinata.Mi rece prvo noseto da go cistam pa mi Dade kapki za vo use I na kraj zavrsivme so antibiotik. Inaku I bese prvo taka zatnato nemase sto da vlecam pa kapev sinomarin I potoa imase kup sekret za vlecenje.
Мајки бебе е 6 недели, се роди со мала тежина, напредува во просек 25грама дневно, е сега ме интересора совет од вас во врска со тоа што ноќе спие го будам после 6 саата малку цица и пак продочжува да спие уште 3-4 саата. Дали треба почесто да го будам? Многу сака да спие, а не е многу по јадењето
Оф мило дишиче сте се измачиле ама ај барем сте откриле што а не ништо не е ништо не е .. ќе го носам и јас само да се врати сопругот од работа , денес ич не е спиен само плаче ме заболе душава мислам.
Ако не се гледа или течат мрсулчиња не се влечи. И моето има секрет, како шлајм ама никако да се исчисти. Го носам на педијатар цело време ќе се исчисти сам ми викат ќе го искакал. Ме исплаши погоре коментарот за ушите, незнам што да правам сега и јас.
Незнам мила што да ти кажам можеби се во право педијатрите али ... , и моево од сам почеток имаше секрет и го какаше и не се замарав ама сега е друго многу му смета и при дишење хрчи како возрасен и само плаче .
Da se iznamacivme cel mesec se napraj taka od nisto ne mu e a za usinata mnogu mi e krivo so drugiov pedijatar Nikogas ne mu tekna da I gi pregleda samo mi Vikase nisto ne e bebeska rabota
Толку мало бебе се буди на 3 саати да цица, за да напредува. Мојата се успиваше исто ама јас ја будев.
Моето година и 2 месеци уште давам, само преку 2-3 дена. Ама кога ќе го дотрошам ќе престанам. А секој ден давав до година. Можеш некогаш да му дадеш кога не е какано или има потврда столица