1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    5.244
    А главчето од колку полни месеци почнаа вашите да си ги држат стабилно? Баш стабилно без да се придржува главчето?

2. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.616
    Допаѓања:
    1.454
    Моето не прифаќа шише , после вакцина се поремети, се откажа скроз
    Пробував со лажица да му давам, прифати а шише никако, сменивме и цуцли и џабе... има ли некоја така ?
    Од кога почнаа убаво да фаќаат така стабилно и да става во уста?

3. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Спиеше во креветче до кај 2 месеци, после почнавме да се доиме легнати и се будеше ако го преместував. Сега не се буди воопшто ноќе и не цица, ама не сака во креветче. Го легнувам се буди, ако е со мене не се ни помрднува. Дење исто се доиме легнати на брачниот кревет, така заспива а јас станувам или си лежам до него. Во раце не го заспивам, не можам да го држам толку, ми тежи.
    Искрено сакам да спие во креветче, пошто јас рает не можам да си легнам, па пазам да не го удрам. Ќе се учиме повторно ххахаа..
    А исто и мислам дека се малечки, сакаат со нас, гушкање и ми е жал да го легнувам во кревтче :whew:

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Главчето го држи уште отприлика од 2 месеци ама не стабилно.
    Мислам дека на 3 ипол- 4 месеци почна онака стабилно да го држи без да се мрда лево десно.

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  5. p.elena

p.elena Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    Како правилно да се мери температура на бебе.Кога мерам со топлломерот на средина на чело е една температура.а ако мерам на главчето над увцето или над слепочникот е мн повисока .Пример сега на чело и е 36.7 а над увцето на главчето е 38.0.Која е точна

6. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Zemi si vakov i gajle ke si nemas.Jas se namaciv so oplomer obicen i na kraj otidov si kupiv vakov i mirna mi glava tocno epten pokazuva.Onie sto se kako pistol mi kazaa od apteka deka ne bile dobri i im gi vrakalr ama ovoj bil super.Za 1 sek meri tt
    16355100456261709777878312689393.jpg

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  7. p.elena

p.elena Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    Od kade e zemen ovoj?Jas imam microlife, ist takov kako sto ne merea sekoe utro vo remedika.Si rekov stom vo bolnica go koristat treba da e dobar.Ama ke go zemam i ovoj za mirna glava.Meram temp posle vakcina i bash me cudat ovie razlicni vrednosti na razlicni delovi na glava

8. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Jas od Zegin go kupiv 990den ima ist vakov samo druga firma i e mnogu skap 4000den ama dosta tocen barem taka mi ho ppfalija aptekarkite, mi kazaa deka od ovoj do sega nemale zalbi od lige sto go kupile i deka e super za taa cena. Nie pred 3 dena ja primivme Rotata i mu merev celo vreme tt stvarno e tocen,jas na mene si izmeriv tt so ovoj i plus so onie starite tt sto se so ziva i isto pokazuva.Iskreno so ovoj raat vidov so bebe a so obicen ne.

9. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    I jas na Microlife go imam, i sekogas plus mi pokazuva, ne znam zosto ne znam kolku e precizen. Nekogas od pamet me vadi koga meram tt.
    @brm_brm okolu 3mesec pocna stabilno so drzenje na glavceto

10. p.elena

p.elena Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    Te razbiram celosno, deneska samo nekolu pati se izvadiv od pamet .Edno merenje 38 seldno 37.1 :(,a treba da znam dokolku kaci nad 38,5 da davam sirupce il da stavam cepce.Na kraj ke izleze na dete bez temperatura da mu stavam cepce:( od netocni toplomeri

11. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Jas koga meram i sporeduvam, obicno meram na leva i desna slepocnica i na kraj na celo. Vidi 2-3 pati izmeri pred da davas sirup. I so raka na celo dopri go, ako e mnogu toplo istusiraj go

12. p.elena

p.elena Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    I za tusiranjeto imam prasajne.Kaj bebnce koga treba da go tusirash razladuvas od temp koja temperatura treba da bide vodata,dali kako standardo banajnje ili?

13. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    6.219
    54448956-AD42-42A1-A939-F0E370404AA5.png
    Јас ваков имам и до сега е точен споредбено со обичниов.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Ако ти измери висока, премери со живин. Јас само на тој со жива му верувам. Мерам под пазуви.

Јас ја правам 35-36 степени. Се тушира без главчето.

На IRBBB и p.elena им се допаѓа ова.
  15. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    5.594
    Ме интересира дали може да го користам сега оној делот од количката како седиште што е ,не седи стабилно но би ја возела легната секако се спушта? 6+ сме ,или да причекам да си терам уште во корпата.

16. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.591
    Допаѓања:
    29.058
    И мојата веќе почна да се врти од стомаче на грб и сега е опседната да научи од грб на стомаче, ќе почне и застанува на пола пат странично а јас не ѝ помагам, малку се мачи ама ќе си успее самата :). Многу е жилава, не се откажува, кај и да е и тоа ќе го усоврши. Инаку 3++ е. Напредни се, им работи мозочето сто на саат, може затоа кратко спијат преку ден :D:D

На Autumn Love и IRBBB им се допаѓа ова.
  17. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Мојата од кај 2 месеци веќе стабилно го држеше ама не долго време. Од 3 веќе почна од лежечка да го дига нагоре и ептен стабилно. Може и е многу јако дека на меше спие од месец ипол а и жилава е многу.
    Уште со корпа се возите??? :o нас ортопедот на 2ипол месеци ни кажа да ја возиме во делот за седење под агол од 45°. Како ти седи уште во корпа да гледа у небо цело време?

18. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Температура се мери со движење. Полека го движиш топломерот од средината на челото па накај слепочницата. Така е со дигиталните инфраред :)

На p.elena му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    А добро бре, само јас ли се борам со моево ѕверче додека цица? На спиење се доиме во лежеча позиција и мрда со нозете, се враќа назад како црвче... а во раце како лулка кога цица, ме џапа на сите страни... ми поткачи дури и бемка :(

На KonstantinaM и Chrysanthemum им се допаѓа ова.
  20. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Околу 2 месеци почна да го крева, но не беше стабилна.
    Е сега е 4++ стабилна е, пр кога гледа напред е супер, кога лежи на меше се крева си гледа играчки исто така е супер, ама кога е свртена обратно, т.е накај мене нема баш добра контрола. И запаѓа напред, назад главчето(facepalm) мислев досега треба да е скроз стабилна, али и педијатар и ортопед ми викаат нема гајле супер си е. :^) некои порано, некои подоцна.

На KonstantinaM, brm_brm и Lili90 им се допаѓа ова.