А главчето од колку полни месеци почнаа вашите да си ги држат стабилно? Баш стабилно без да се придржува главчето?
Моето не прифаќа шише , после вакцина се поремети, се откажа скроз Пробував со лажица да му давам, прифати а шише никако, сменивме и цуцли и џабе... има ли некоја така ? Од кога почнаа убаво да фаќаат така стабилно и да става во уста?
Спиеше во креветче до кај 2 месеци, после почнавме да се доиме легнати и се будеше ако го преместував. Сега не се буди воопшто ноќе и не цица, ама не сака во креветче. Го легнувам се буди, ако е со мене не се ни помрднува. Дење исто се доиме легнати на брачниот кревет, така заспива а јас станувам или си лежам до него. Во раце не го заспивам, не можам да го држам толку, ми тежи. Искрено сакам да спие во креветче, пошто јас рает не можам да си легнам, па пазам да не го удрам. Ќе се учиме повторно ххахаа.. А исто и мислам дека се малечки, сакаат со нас, гушкање и ми е жал да го легнувам во кревтче
Главчето го држи уште отприлика од 2 месеци ама не стабилно. Мислам дека на 3 ипол- 4 месеци почна онака стабилно да го држи без да се мрда лево десно.
Како правилно да се мери температура на бебе.Кога мерам со топлломерот на средина на чело е една температура.а ако мерам на главчето над увцето или над слепочникот е мн повисока .Пример сега на чело и е 36.7 а над увцето на главчето е 38.0.Која е точна
Zemi si vakov i gajle ke si nemas.Jas se namaciv so oplomer obicen i na kraj otidov si kupiv vakov i mirna mi glava tocno epten pokazuva.Onie sto se kako pistol mi kazaa od apteka deka ne bile dobri i im gi vrakalr ama ovoj bil super.Za 1 sek meri tt
Od kade e zemen ovoj?Jas imam microlife, ist takov kako sto ne merea sekoe utro vo remedika.Si rekov stom vo bolnica go koristat treba da e dobar.Ama ke go zemam i ovoj za mirna glava.Meram temp posle vakcina i bash me cudat ovie razlicni vrednosti na razlicni delovi na glava
Jas od Zegin go kupiv 990den ima ist vakov samo druga firma i e mnogu skap 4000den ama dosta tocen barem taka mi ho ppfalija aptekarkite, mi kazaa deka od ovoj do sega nemale zalbi od lige sto go kupile i deka e super za taa cena. Nie pred 3 dena ja primivme Rotata i mu merev celo vreme tt stvarno e tocen,jas na mene si izmeriv tt so ovoj i plus so onie starite tt sto se so ziva i isto pokazuva.Iskreno so ovoj raat vidov so bebe a so obicen ne.
I jas na Microlife go imam, i sekogas plus mi pokazuva, ne znam zosto ne znam kolku e precizen. Nekogas od pamet me vadi koga meram tt. @brm_brm okolu 3mesec pocna stabilno so drzenje na glavceto
Te razbiram celosno, deneska samo nekolu pati se izvadiv od pamet .Edno merenje 38 seldno 37.1 ,a treba da znam dokolku kaci nad 38,5 da davam sirupce il da stavam cepce.Na kraj ke izleze na dete bez temperatura da mu stavam cepce od netocni toplomeri
Jas koga meram i sporeduvam, obicno meram na leva i desna slepocnica i na kraj na celo. Vidi 2-3 pati izmeri pred da davas sirup. I so raka na celo dopri go, ako e mnogu toplo istusiraj go
I za tusiranjeto imam prasajne.Kaj bebnce koga treba da go tusirash razladuvas od temp koja temperatura treba da bide vodata,dali kako standardo banajnje ili?
Ако ти измери висока, премери со живин. Јас само на тој со жива му верувам. Мерам под пазуви. Јас ја правам 35-36 степени. Се тушира без главчето.
Ме интересира дали може да го користам сега оној делот од количката како седиште што е ,не седи стабилно но би ја возела легната секако се спушта? 6+ сме ,или да причекам да си терам уште во корпата.
И мојата веќе почна да се врти од стомаче на грб и сега е опседната да научи од грб на стомаче, ќе почне и застанува на пола пат странично а јас не ѝ помагам, малку се мачи ама ќе си успее самата . Многу е жилава, не се откажува, кај и да е и тоа ќе го усоврши. Инаку 3++ е. Напредни се, им работи мозочето сто на саат, може затоа кратко спијат преку ден
Мојата од кај 2 месеци веќе стабилно го држеше ама не долго време. Од 3 веќе почна од лежечка да го дига нагоре и ептен стабилно. Може и е многу јако дека на меше спие од месец ипол а и жилава е многу. Уште со корпа се возите??? нас ортопедот на 2ипол месеци ни кажа да ја возиме во делот за седење под агол од 45°. Како ти седи уште во корпа да гледа у небо цело време?
Температура се мери со движење. Полека го движиш топломерот од средината на челото па накај слепочницата. Така е со дигиталните инфраред
А добро бре, само јас ли се борам со моево ѕверче додека цица? На спиење се доиме во лежеча позиција и мрда со нозете, се враќа назад како црвче... а во раце како лулка кога цица, ме џапа на сите страни... ми поткачи дури и бемка
Околу 2 месеци почна да го крева, но не беше стабилна. Е сега е 4++ стабилна е, пр кога гледа напред е супер, кога лежи на меше се крева си гледа играчки исто така е супер, ама кога е свртена обратно, т.е накај мене нема баш добра контрола. И запаѓа напред, назад главчето мислев досега треба да е скроз стабилна, али и педијатар и ортопед ми викаат нема гајле супер си е. некои порано, некои подоцна.