Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Леле истото ќе го пишував:rofl::rofl::rofl::rofl:
    Давајте совети брзо:drunk:

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Срце убаво:inlove:
    Мојот будилник е навиен во 6.30 секое утро, среќааааааа и денес стана тогаш се молев во 5 да не ми стане:rofl::rofl:

На Bremena, kostovaivana и Dee*Tee им се допаѓа ова.
  3. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    6.219
    Браво за Вера и за мама, значаен milestone сте достигнале :clap:, уште многу такви дремки да ви се множат во иднина :party:.
    Супер сте вие штом заспивате во количка, јас ќе частам ко ќе се научи моево да заспива така и ко ќе можам на раат да излезам да го прошетам поише од 200м пред зграда :D.
    Иначе и нас многу ни се интересни дупчињата од ролетните, секое сабајле ко ќе се разбуди то една радост ко ќе ги види, со гугање, со претање, со све :rofl:.
    А дека не ми е скроз најтемно во спална и се гледа колку толку (логично), абе се ни е интересно, перницата, ѕидот, маицата, јас.. (facepalm)
    Ко ќе цица фати пушти прави само, гага гугу, викам јади сега после ќе ми кажеш.
    И си викам под итно ми требаат завеси зашто во четврти скок ниту јадење ниту спиење ќе видиме :sweat:.

Срцка убава :inlove:.
    Јас сум денес надежна дека детево мое ќе заспие пред 8.30 вечер, дека нели не знае за новото сметање на времето 8-|.

Последна измена: 31 октомври 2021
    На Dancewere, nevermet18, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Za cudo mojata denes si stana sama po novo vreme.... e sea ke vidime vecer kako ke bide zaspivanjeto

5. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    29.058
    @Autumn Love И во црна темница знае да се загледа во нешто, се врти како кифла да види нешто што има на другиот крај од собата :bandit:
    Фала фала, се надевам нема да е последна :lol:
    Посакувам за вас да се навикне бебе во количка, признавам пораат си :)
    @kostovaivana преслатка :) Имаку мојата си стана во 06.00 за цицање па ја презаспав некако до 7.30ч, чудо.. А ноќеска стана во 01.30 и се нишкавме до 03.00ч... После гледам дека баш тогаш се сменило времето :D

На IRBBB, kostovaivana и Autumn Love им се допаѓа ова.
  6. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Мајки здраво.Ние првиот вирус го поминавме и тоа до болница стигнавме.Значи бато се разболе, кашлица и шлајмови, инекции инхалации.Таман си оздраве, малото почна да кашла,надгледуван секој ден, слушан на градите, и пак за една вечер спушти на гради, не задржаа во болница и таму си примаше терапија.Е сега сме добро дома сме.Имам прашања две за вас незнаев во која тема да ги поставам.
    1.Дали смеам да го шетам бебе (3.5месеци) надвор на свеж воздух ( живееме во село, чист е воздухот многу) сега откако си дојдовме од болница?
    Во четвртокот не испуштија.Да не го настинам дополнително.Вчера го изнесов многу малку сепак ми е страв.

2.За тие што имате поголеми дечиња што посетуваат градинка и плус мало бебе дома.Дали ги пуштате големите во градинка?Мене ми рекоа од болница да стопира малце, заради бебето инаку рекоа дека се ќе ми се разболува така од големото кога ќе закачи вирус.Догодина е прваче, многу му е битна оваа година во градинка, сака да оди, 3 часа е само ама пак е убаво да ја посетува.Што мислете кога е најсоодветно, и знам дека кога ќе почне ни следува нов вирус или бактерија ама мора мислам да оди му треба...а пак од друга страна ми е страв за малото, секогаш ке прифаќа од него...
    Првиот вирус што го прифати од бато до болница стигнавме 5 дена.
    Ве молам за совет.Убав ден

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Мајки од кое шишенце и цуцла сте најзадоволни во смисла најлесно да има прифатено бебе?
    Почнав со антирефлукс формула, несака да ја пие. Испи едвај 3, 4 пати по 60 мл и толуку.
    Му купив чај, прв пат да видам дали млекото не го сака или цуцлата, еве сега и чајот не го пие.
    Па викам да сменам шише да пробам. Ај препорачајте :)
    Бебе е за некој ден 4 месеци

8. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Иста ситуациjа маjка на 3,5 месеци спушти на плуќа.
    Прoдoлжив да гo праќам пoгoлемoтo вo градинка сo тoа штo превенирам каj неа сo витамини.

На H&J му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Avent и шише и цуцла.

10. Natashhhhh...

Natashhhhh... Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2021
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    30
    Здраво мајки, колку долго трае скокот во 4 м и како го поминавте? Беблак е 4+ и многу е тешка за заспивање навечер, па откако ќе заспие се буди во нареден 1ч едно добри 2 до 3х. Вчера цела вечер кенкаше, се будеше, дури едно време почна да си брмчи, балончиња да прави (тоа и е новитет) се презаспивавме, а претходно си ја преспиваше цела ноќ.

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    5.244
    Филипс авент натурал. Во облик на града е, слично на доење.
    Мојата од прв ден е со шише и плус цицање.

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Истo една вечер брoев 17 пати стана. :devil:

13. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Незнам колку трае точно. Го поминавме дење мирно, ама ноќе 2 пати се будеше со вриштење. Исто се разбуди 2-3 пати расположен да си игра сред ноќ.
    Има и регресија во спиење околу 4ти скок мислам.
    После скокот се врати на старо моето, си спие исто цела ноќ.

14. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Моето се прифаќа. Али највеќе го сака шишето од tommee tippee, а цуцла на nuk.

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Со скокот добро поминавме. 2,3 дена сљмо со плачење и беа сите дневни дремки, пиштеше. А навечер немав проблем. Ама сега па заврши скокот и не фати регресијата во спиење и станува ноќе на секои 2 часа, т.е од синоќа на 3 часа почна:D напредок:rock:

16. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Мене ми е страв, сега се добро Фала му на Бога и двајцата, ама пусти страв незнам кога ќе ми дозволи да го пуштам пак.Давам јас матичен млеч, витамин Ц и Молерс, ама и покрај тоа го фати тој вирус, па заврши на инекции, а малото во болница .Тоа ми беше најголем страв, го доживеав и преживеав :(
    Стварно незнам што да правам, а кога и да е ќе морам да го пуштам, бидејќи догодина ќе биде прваче, оваа му е подготвителна година.

17. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Чим се добро вади го на воздух, не е добро ни смао внатре. Облечи го складно со времето, не го тунтари, и на сонце. Ако дува и ако врне тогаш не. 15, 20 мин мислам е доволно.
    Едно прашање, по колку мг витамин ц даваш на големиот???

18. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Жени, фатив мастит вчера, ама не е тоа проблем него брадавицата на истата града...толку е воспалена солзи ми течат, не можам да му дадам да ја исцица груткава :( имав пред пар дена исто ама брадавицата беше нормална, бев под топол туш после исцица и се беше ок. Ама сеа му дадов да цица и сум вриштела..
    Совет што да ставам на брадавицата да пројде?

19. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Мачкај ланолин на брадавицата и оставај ја гола на воздух колку можеш. За доење пробај со силиконска на таа града, би требало помалку да боли. Издржи мами и брзо да помине.

20. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Ставам ланолин, мислев нешто друго или некој домашен лек. Не давам од таа града, 2 пати му дадов и се виткам од болка. Ќе се одмолзувам додека да пројде