Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Мене ме спаси пчелин восок. Ќе си направиш како пупка и ќе спиеш со неа. Неверојатно помага. Пред да цица само убаво ќе ја избришеш градата :)

2. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    На Фарма витал капки давам по 10.
    Околу 50мг

3. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Еј знаеш дека имам тоа. Прееска мајка ми го извади ама не бев сигурна дали се става

На Lili90 и mace89 им се допаѓа ова.
  4. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Мајки на 5 месечни бебиња ( или +/-) како ги поминувате деновиве? На моево ред не му се наоѓа...(facepalm) Се му е интресно само 5-10мин и одма писка. Релаксаторот почна да го нервира, малце седи и пишти. Во раце штом го земам ме гризе по блуза изгледа запчињата му се на повидок. Во игрална исто, неколку минути и толку. Страшно нервозно е. Ако се разбуди само во соба вришти на цел глас. Кога го шетам во количка надвор ок ама за некое време ќе почне и количката да му смета и почнува мостови да прави за да излезе. За спиење си легнува во 20ч до 01ч е ок си спие после тоа на сат време се буди за цицање8) Почнав да го игнорирам за да заспие ама џабе почнува да плаче ако не му дадам да цица. За дневните дремки го запазувам прозорецот на будност, на секои два часа има дремка ама што дека одмара... му траат само 30 мин многу ретко еден час и пак иста песна. Се чувствувам преуморно деновиве, неможам навечер сон да сврзам а преку ден ни една работа да завршам:whew: Дајте некој совет како да го поминеме периодов. Скокот од 4ти месец изгледа уште го држи :doh:

На Chrysanthemum му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Лелеле мајка истоооо, по цел ден сака раце ако е сама одма вришти и тоа уши да ти се воспалат. Ме јаде, ме тегне играчкии пуф повеќе од 5мин и толку. Имаме 2 забчиња изгледа сега и горе ќе излегуваат мрсоли имаме, ушето го тегле нервозна е до максимум, повеќе време се заспиваме отколку што спие. Ноќта ја поминувам со градата надвор, да цица кога сака :rofl:не се издржува на секои пола час ми се буди. Не го осетив 4тиот скок сега се понаша како да е во скок. Трпение спасение викам ја, само додека не ми обеле косата:rofl::rofl::rofl:

На mace89 и Chrysanthemum им се допаѓа ова.
  6. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Не е скокот, скокот ви е поминат. Регресијата во спиење после скокот ве има фатено. Чаре нема освен да ја задржиш рутината што ја имате и да издржиш. :x Кај нас една недела траеше.

На mace89 и Chrysanthemum им се допаѓа ова.
  7. >Nenna<

>Nenna< Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17

8. >Nenna<

>Nenna< Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    Кажете искуство за масно ткиво во дојка..на почеток беше мало топче а сега е прилично големо колку половина дојка. Ќе треба хирушки зафат или има и друг начин да помине ?

9. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660
    Биопсија мајка обавезно, после хируршко отстранување.

На >Nenna< му/ѝ се допаѓа ова.
  10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660
    Да ставаш толчени листови од зелка или облоги со борна киселина? Би требало од нив да спадне отокот.
    Со помин мајка.

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.240
    Од кога почнавте да ставате во кенгур? За помало бебе нели треба да е кренато тоа да му ја потпира главата? Денес пробавме да го ставиме, не му стигнува до главчето воопшто, кусо доаѓа, а бебо многу високо ми е, не ми е ич практично да го носам. :doh:

12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660
    Да не не е 0+ кенгурот? Само за свртени кон напред да не е? :?:

13. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.240
    Не, си пишува дека може да е свртен накај мама, ама не знам, може он е крупен за тоа. :^)

14. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Значи нема подобар лек за брадавици... ма каков ланолин, крв ми беа, цели со рани... сум се молела да не ми станува за цицање, а за плачење и нервирање да не збориме :( од 2 вечери спиење со восокот како нови ми беа :)

На Oneo и IRBBB им се допаѓа ова.
  15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.131
    Допаѓања:
    10.501
    Јас денес прв пат ја ставив, 2++ е, дури ми пропадна малку, супер и се потпира главчето на материјалот кога е свртена кон мене. Да не е мал кенгурот, колкаво е бебето? Мојата е 60см.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Сега за сега не ми треба, ама за секој случај, кажете од кај набавувате пчелин восок? Како го користите?

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Жено, Господ здравје да ти даде!
    3 пати сменив и ми пројде дури не ми се веруе! Почнав дс го дојам и не ме боли а вриштев од болка.
    Фала ти!

На Bremena, Lili90, Oneo и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    423
    Ајде мајки што се со царски помош:
    Утре ме пуштаат дома и сакам да се избањам. Кога почнавте да ја мокрите раната? Дали смее шампон да ми пројде врз неа? Што ставате после бањање одкако ќе се исуши? И каков мидер или појас ми препорачувате да купам?

19. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Јас ставав едни лепенки божем првите денови да не ја топам, ама џабе се топеше и преку нив се одлепуваа, така да од одма. Шампон ми проаѓаше најнормално не пазев на тоа.
    Ја мачкав со бетадин првите 10 дена дома и толку. Летно време беше цело време ми беше гола, сега незнам тоа колку би било изводливо ама поубаво е за побрзо да заздрави.
    За мидер нека пише некој друг јас не носам, но мислам дека на почетокот не смееш првите 2,3 месеца.

20. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Нареден ден во болница се бањав јас, не беше забрането бањање. Јас нормално си се бањав како и пред тоа. Раната треба да е чиста и сува цело време. Не мачкав ништо.
    За мидер или појас рано е, прашај гинеколог. Јас не носев.