Мене ме спаси пчелин восок. Ќе си направиш како пупка и ќе спиеш со неа. Неверојатно помага. Пред да цица само убаво ќе ја избришеш градата
Мајки на 5 месечни бебиња ( или +/-) како ги поминувате деновиве? На моево ред не му се наоѓа... Се му е интресно само 5-10мин и одма писка. Релаксаторот почна да го нервира, малце седи и пишти. Во раце штом го земам ме гризе по блуза изгледа запчињата му се на повидок. Во игрална исто, неколку минути и толку. Страшно нервозно е. Ако се разбуди само во соба вришти на цел глас. Кога го шетам во количка надвор ок ама за некое време ќе почне и количката да му смета и почнува мостови да прави за да излезе. За спиење си легнува во 20ч до 01ч е ок си спие после тоа на сат време се буди за цицање Почнав да го игнорирам за да заспие ама џабе почнува да плаче ако не му дадам да цица. За дневните дремки го запазувам прозорецот на будност, на секои два часа има дремка ама што дека одмара... му траат само 30 мин многу ретко еден час и пак иста песна. Се чувствувам преуморно деновиве, неможам навечер сон да сврзам а преку ден ни една работа да завршам Дајте некој совет како да го поминеме периодов. Скокот од 4ти месец изгледа уште го држи
Лелеле мајка истоооо, по цел ден сака раце ако е сама одма вришти и тоа уши да ти се воспалат. Ме јаде, ме тегне играчкии пуф повеќе од 5мин и толку. Имаме 2 забчиња изгледа сега и горе ќе излегуваат мрсоли имаме, ушето го тегле нервозна е до максимум, повеќе време се заспиваме отколку што спие. Ноќта ја поминувам со градата надвор, да цица кога сака не се издржува на секои пола час ми се буди. Не го осетив 4тиот скок сега се понаша како да е во скок. Трпение спасение викам ја, само додека не ми обеле косата
Не е скокот, скокот ви е поминат. Регресијата во спиење после скокот ве има фатено. Чаре нема освен да ја задржиш рутината што ја имате и да издржиш. Кај нас една недела траеше.
Кажете искуство за масно ткиво во дојка..на почеток беше мало топче а сега е прилично големо колку половина дојка. Ќе треба хирушки зафат или има и друг начин да помине ?
Да ставаш толчени листови од зелка или облоги со борна киселина? Би требало од нив да спадне отокот. Со помин мајка.
Од кога почнавте да ставате во кенгур? За помало бебе нели треба да е кренато тоа да му ја потпира главата? Денес пробавме да го ставиме, не му стигнува до главчето воопшто, кусо доаѓа, а бебо многу високо ми е, не ми е ич практично да го носам.
Значи нема подобар лек за брадавици... ма каков ланолин, крв ми беа, цели со рани... сум се молела да не ми станува за цицање, а за плачење и нервирање да не збориме од 2 вечери спиење со восокот како нови ми беа
Јас денес прв пат ја ставив, 2++ е, дури ми пропадна малку, супер и се потпира главчето на материјалот кога е свртена кон мене. Да не е мал кенгурот, колкаво е бебето? Мојата е 60см.
Сега за сега не ми треба, ама за секој случај, кажете од кај набавувате пчелин восок? Како го користите?
Жено, Господ здравје да ти даде! 3 пати сменив и ми пројде дури не ми се веруе! Почнав дс го дојам и не ме боли а вриштев од болка. Фала ти!
Ајде мајки што се со царски помош: Утре ме пуштаат дома и сакам да се избањам. Кога почнавте да ја мокрите раната? Дали смее шампон да ми пројде врз неа? Што ставате после бањање одкако ќе се исуши? И каков мидер или појас ми препорачувате да купам?
Јас ставав едни лепенки божем првите денови да не ја топам, ама џабе се топеше и преку нив се одлепуваа, така да од одма. Шампон ми проаѓаше најнормално не пазев на тоа. Ја мачкав со бетадин првите 10 дена дома и толку. Летно време беше цело време ми беше гола, сега незнам тоа колку би било изводливо ама поубаво е за побрзо да заздрави. За мидер нека пише некој друг јас не носам, но мислам дека на почетокот не смееш првите 2,3 месеца.
Нареден ден во болница се бањав јас, не беше забрането бањање. Јас нормално си се бањав како и пред тоа. Раната треба да е чиста и сува цело време. Не мачкав ништо. За мидер или појас рано е, прашај гинеколог. Јас не носев.